Jump to content

Stará kultovní elektronika

safi

Recommended Posts

• 1 month later...

Tesla Doris, rok 61/65. Rádio jsem získal od známých, v té době mě bylo cca 10 let.

Tesla Zuzana, rok 64/65. Rádio jsem si koupil v Elektru ve Veselí nad Mor. Bylo to za mojí brigádu při stavbě autokempu ve Strážnici. Tak s tím jsem udělal hodně parády. Návrh udělala paní architektka, moc se povedl. Obvodově jednoduché, na 9V baterii co stála 5 korun a za chvilku při té kvalitě byla fuč, nakonec se dozadu připevnily dvě ploché baterky, ale ten vzhled byl jinde.

Tesla IN70, rok 70/71. Koupil jsem si ho za dvě stovky od známého. Je v něm první IO české produkce.

Všechny rádia mám v provozu, jen z důvodů zrušení vysílání na DV a SV tam chytím jen poláky a maďary, škoda.

IMG_4906.jpg

před 7 hodinami, Ladis napsal:

Tesla Doris, rok 61/65. Rádio jsem získal od známých, v té době mě bylo cca 10 let.

Tesla Zuzana, rok 64/65. Rádio jsem si koupil v Elektru ve Veselí nad Mor. Bylo to za mojí brigádu při stavbě autokempu ve Strážnici. Tak s tím jsem udělal hodně parády. Návrh udělala paní architektka, moc se povedl. Obvodově jednoduché, na 9V baterii co stála 5 korun a za chvilku při té kvalitě byla fuč, nakonec se dozadu připevnily dvě ploché baterky, ale ten vzhled byl jinde.

Tesla IN70, rok 70/71. Koupil jsem si ho za dvě stovky od známého. Je v něm první IO české produkce.

Všechny rádia mám v provozu, jen z důvodů zrušení vysílání na DV a SV tam chytím jen poláky a maďary, škoda.

IMG_4906.jpg

No jo, Zuzana, a pak byla Dana ( nebo obráceně? ) , tu mi máma poslala na vojnu. To radijko bylo snad stejně staré jako já a hrálo furt, i do stráže se dostalo. Když jsem šel do civilu, dal jsem ho nějakému zobakovi :-) ale ta 9 V baterka vydržela celkem dost, i když na pokoji se dávaly ty dvě ploché,  tam ty rozměry nevadily.

• 5 weeks later...
  • 1 month later...

Paráda. Zaujal mne moc ten Cassettenwechsler, zatím jsem viděl jen Nakamichi s mechanickým obrácením kazety (kvůli správnému azimutu), ale to bylo z doby cca o 10 let později

před 11 minutami, Frostie napsal:

Paráda. Zaujal mne moc ten Cassettenwechsler, zatím jsem viděl jen Nakamichi s mechanickým obrácením kazety (kvůli správnému azimutu), ale to bylo z doby cca o 10 let později emoji3.png

Tady je video jak to funguje: https://youtu.be/rObG3GddYGk. Mimochodem, ten chlápek takové kuriozity vyhledává, takže toho má na svém kanále docela dost. 

• 2 months later...