Klotzman Odesláno 18. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2015 ...zrovna vyšel další Nesbo - Krev na sněhu, což je nová řada.A jéé.... tak zas další kniha, a to jsem si chtěl dát knižní stop stav aspoň na beletrii... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 18. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2015 Zakoupil jsem na dovču prvotinu Davida Cronenberga Konzumárium. Tak uvidíme, jestli mě knížka bude bavit stejně jako jeho filmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 19. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2015 Dnes jsem si do kindla koupil,Rusky tyden o F.R. Cecha. Ta knizka je nadcasova,tecou mi slzy smichy. Cetl jsem ji naposledy pred 20ti lety,neztratila vubec nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 22. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2015 Vyborna detektivka od Kinga, skvela hra na kocku a myš http://www.databazeknih.cz/knihy/pan-mercedes-209547?c=allOpet uplne jiny žánr, nez klasiky od Kinga, ale vyborna pomalá detektivka, kde detektiv a vrah jsou od zacatku znamí a jde o souboj jejich vůle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 22. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2015 A naopak jsem se zde krutě spálil http://www.databazeknih.cz/knihy/lincoln-rhyme-sberatel-kuzi-210830?c=allNa dovolene uz jsem nemel co cist, tak jsem precetl dalsi dil Lyncolna Rhyme a opet zklamani. Trapne chemicke analyzy a dedukce, podle kterych detektiv pozna, kde a co se stane, si nezadaji ani s podobne trapnym serialem CSI Miami Takze Deavera ano, ale ne příběhy Lincolna Rhyma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 30. června 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2015 V elektroknize mam Rychlopalbu od Stepana Koprivy a je to nahul, strasne dobre se to cte, je to vtipny, docela napinavy a takovy cely prirozeny. Fakt prekvapeni. Mam rad knizky vod ceskejch autoru, ktery nikdo nemuze zkurvit prekladem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 V elektroknize mam Rychlopalbu od Stepana Koprivy a je to nahul, strasne dobre se to cte, je to vtipny, docela napinavy a takovy cely prirozeny. Fakt prekvapeni. Mam rad knizky vod ceskejch autoru, ktery nikdo nemuze z...vit prekladem.Tak jsem si ji prave ted zakoupil, jsem zvedav:). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zmizík Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Tak jsem si ji prave ted zakoupil, jsem zvedav:).Jsem v půlce a je to furt stejně dobrý. Zatím teda aspirant na nejlepší voddychovku roku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Hm. Já měl Š.Kopřivu zařazeného do Rigor Mortis (ciwe to už je 20 let...). Dost mě bavil Asfalt. A teď detektivka, to musím zkusit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Na ten Asfalt jsem take koukal a chvili cetl, je to uplne neco jineho, ale proc ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Jo jinak na te knize museli delat,( radit,) policajti, ale zatim super, diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 A naopak jsem se zde krutě spálil http://www.databazeknih.cz/knihy/lincoln-rhyme-sberatel-kuzi-210830?c=allNa dovolene uz jsem nemel co cist, tak jsem precetl dalsi dil Lyncolna Rhyme a opet zklamani. Trapne chemicke analyzy a dedukce, podle kterych detektiv pozna, kde a co se stane, si nezadaji ani s podobne trapnym serialem CSI Miami Takze Deavera ano, ale ne příběhy Lincolna Rhyma.Já jsem práve odložil nedočtenou knížku Říjnový seznam /Deaver/ - nechápu to. A vzal do ruky Šílenství od Johna Lutze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Jestli někdo čtete český detektivky, zkuste něco od mého dlouholetého kamaráda Ládi Berana. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cukov Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 Za mě nejlepší čtivo(žánr military scifi) je rozhodně komplet Honoverse od Davida Webera(nevim, jestli už to tady někdo nepostoval, v práci nemám čas projít všech 60 stránek ) Kompletně zpracovaný lidský vesmír s politikou, korupcí, špionáží, vraždami a hlavně epochálními bitvami celých flotil. Bohužel pro začínající, bohudík pro už čtející je to už kolem 20 knížek, které chytnou a nepustí.....a autor píše dál, takže se musí čekat Perlička na závěr.....začímá mě děsit nastupují podobnost naší slavné EU a s Lidovou republikou Haven, kde lidé byli rozděleni na Legislativce, kteří dědičně(na oko voleni) vládli a takzvané Dávkaře, s mizerným vzděláním celý život na podpoře....jo a pak tam bylo pár pitomců, kteří na všechny vydělávali..........proč jen mi to něco připomíná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MJ. Odesláno 1. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2015 čtu Sibiřskou výchovu od Nicolaje Lilinaobčas mě irituje způsob vyprávění, kdy při popisu nějaké situace odbočuje popisem jiné historky a v té pak odbočí zase někam jinam.Jinak to je relativně zajímavé, pokud vás nepopudí jejich mravní kodexy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2015 (upraveno) Jsem v půlce a je to furt stejně dobrý. Zatím teda aspirant na nejlepší voddychovku roku.Diky Zmiziku za super tip na uzasnou knihu, docteno a jsem nadsen. Jo a jdu cist od Stepana Koprivy ten Asfalt:). Upraveno 9. července 2015 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2015 V noci jsem docetl Jo Nesbo Lovci hlav. Nebylo to spatny, mozna malinko prekombinovany ale cajkKrev na snehu uz mam v tabletu ale chci se do toho pustit az behem dovolene, musim omezit ponocovani A jeste predtim chci zvladnout posledniho Harryho Holea... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 Po patnácti letech jsem se zažral do Dne trifidů. Úplně jsem zapomněl jak skvělá knížka to je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 Po oslavných recenzích ze všech stran jsem začal s pentalogií Mycelium. První knihu hodnotil pozitivně např. "Marigold" a o to větší bylo mé zklamání.Jantarové oči jsou docela čtivou knihou. Bohužel mi to celé připadá jako typická "ženská" literární tvorba (genderově hyperkorektní prominou). Čtenář se dozví co kdo má na sobě a jak je to šik, kdo jak vypadá (detailně) v konkrétní situaci a hlavně jak se cítí. Nechybí nenaplněná láska a prakticky celý příběh je myšlenkovou analogií hlavní hrdinky o tom, jak se měla zachovat před lety ke svému milému. Ten tragicky chřadne, ale jinak je nejlepší, nejinteligentnější a má pohnuté dětství. Česká Rosamunde Pilcher si přečetla Lévi-Strausse s Foucaultem a na BBC zrovna něco povídal sir David Attenborough. Asi tak mohla vzniknout tahle směska SF/FF. Nak. Laser Books vydává naprosto nekonzistentně dílo Williama Gibsona. Série Sprawl, která je v podstatě manifestem cyberpunku, se teprve dokončje (Neuromancer, Hrabě nula, Zběsilá jízda). Perfektní série Bridge je již celá vydána (Virtuální světlo, Idoru, Všechny párty zejtřka). Rozpoznání vzorů a Země slídilů čekají na poslední kus z trilogie. Jde o současnou tvorbu a trochu zklamání. Zejména země slídilů už moc dobrá kniha není. Gibson se snaží držet své pověsti a predikovat technologickou evoluci, ale už mu to nějak nejde. Rozpoznání vzorů se bude líbit kolegům Dona Drapera a příbuzných profesí. Nak. Odeon v relativně krátkém sledu vydalo tři knihy Haruki Murakamiho.Poslední díl 1Q84 pro mne trochu vylepšil reputaci celé série. Pro někoho nejlepší věc z mistrova pera. Pro mne poněkud rozvleklý, "rádoseposlouchající" román s prvky magického realismu. Odkaz na Orwella z toho také moc cítit není. Kdyby byla série poloviční, tak Murakamiho standard.Kronika ptáčka na klíček je úplně jiná káva. Magický realismus z toho tryská, je to čtivé se zajímavou myšlenkou. Opravdu výborná kniha, jedna z top od Murakamiho. Při čtení mi vytanula na mysli provázanost s Rushdieho knihou Děti půlnoci, která je mimochodem taky skvostem.Bezbarvý Cukuru Tazaki je také Murakamiho lepší průměr. Zakoupil jsem na dovču prvotinu Davida Cronenberga Konzumárium. Tak uvidíme, jestli mě knížka bude bavit stejně jako jeho filmy.Už jsi to dočetl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2015 Murakamiho jsem zkusil, ale nemůžu si pomoct - úděsná nuda. Tolik vychvalované Norské dřevo je dle mého plytký příběh až nereálně nevyrovnaných jedinců, 1Q84 mělo potenciál skvělé fantasy/sci-fi, který se zvrhnul opět do rozplizlé sociologicko-psychologické užvaněnosti. Kafka na pobřeží je tak trochu autorova egomasturbace.Samozřejmě je možné, že tomuto autorovi prostě nerozumím, problém ovšem je, že kolem mě tuna lidí říká, jak skvěle píše. Buď jsem blbej anebo oni nepřiznají, že tomu nerozumí rovněž.Z japonských autorů tak pro mě asi mimo mangy zbývá Naoya Shiga. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se