Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nejsem moc znaly v hodinkach a rad bych jedny koupil otci. Prosim poradte...

Pozadavky - svycarske, mechanicky strojek, safirove sklicko, stribrne, datum. Pasek kov nebo kuze. Chronograf muze byt, ale musi zustat elegantni.

Cena cca 15 - 20 tis (+-).

Zatim se libi treba tyto Maurice Lacroix http://www.hodinky-koscom.cz/LC1047-SS001-11E-I8632.html a http://www.hodinky-koscom.cz/LC1098-SS001-11E-I11629.html

Dekuji za reakce!

Posted
A ze jsou quartz, tak to je problem? Ja se v tom vazne nevyznam...

Problem to neni, ale vetsina lidi je tady vyznavacem mechanickych hodinek.

Posted
A ze jsou quartz, tak to je problem? Ja se v tom vazne nevyznam...

No, pokud je požadován mechanický strojek, potom je quartz vskutku drobným problémem.

Doporučuji Tissot le Locle, hluboko pod budgetem.

Posted (edited)

Dekuji gasovi za tip.

Jen poprosim pro priste o typ nebo jeste lepe link.

Takhle podle obrazku se nejake podrobne info hleda jen obtizne - kdyz znam jen znacku...

Jinak otec rimske cislice nerad - "je to jako na nadraznich hodinach". Je holt narocny... :rolleyes:

Ty druhe predvybrane ML pry "ty rimske cislice nemaji aspon tak vyrazne".

Edited by viktor99
Posted
No, pokud je požadován mechanický strojek, potom je quartz vskutku drobným problémem.

To jsem si nevsiml, ze v pozadavcich je mechanicky strojek ...

Tak to potom problem bude. :thumbsup_anim:

Posted (edited)

Tak ono to znamena asi neco jineho, nez jsem myslel... :bag:

Ja to bral proste jako ne digitalni, ani s digitalni casti kombinovane. Akorat mi to uz nejde v tom uvodnim prispevku vymazat...

Edited by viktor99
Posted

mrkni na ty Tissot co ti psal Foundryman, nemají sice stříbrný ciferník ( bílá ), ale

jsou to velmi elegantní hodinky za skvělou cenu

Posted

Mechanicky strojek uz chapu ;)

Nakonec jsme se s otcem shodli, ze quartzovy je pro nej nejlepsi - vetsi presnost, nizsi cena (resp misto mech strojku nabizi hodinky navic neco jineho) a navic nenosi hodinky denne, takze by to ani nemelo smysl.

Jinak stribrne jsem myslel jako prevazujici barvu kovu (ne zlato). Cifernik byt bily klidne muze. Trochu ted koketujeme s cernym, protoze jsou na nem rucicky lepe videt (otec na cteni potrebuje bryle).

Tissot le Locle je rada, bez konkretniho typu bohuzel nemohu vedet, co mate namysli. Nasel jsem rozdilne hodinky v cenovem rozmezi 7 - 27 tis...

Posted

Uprimne, stale vedou ty dvoje Maurice Lacroix, respektive ty prvni uvedene.

Akorat otec ma na cteni bryle a trochu se boji, ze je maly kontrast mezi rucickama a pozadim (cifernikem). A nemaji "svitici" rucicky...

Proste by bylo nesmysl, kdyby si mel brat bryle kvuli tomu, aby zjistil, kolik je hodin. Ale to se zjisti, az je uvidi v realu.

Dokaze mi nekdo rict, jak je nam tom Maurice Lacroix obecne, pripadne u uvedenych dvou modelu? Jsou-li nejake problemy, napr ve zpracovani, se servisem atd.

Diky