Přejít na obsah

Jak dlouho vydrží kožený řemínek?


DadB

Doporučené příspěvky

A dala by se porovnat životnost jednotlivých kůží, ze kterých je řemen vyrobený? Když se teda budeme bavit o kvalitních řemenech od renomovaných výrobců. Vydrží koňská kůže dýl než hovězí, žraločí nebo krokodýlí dýl než koňská atd.? Existuje nějaký "žebříček"?  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám cca 4 roky staré pilotky od Archimede s originálním řemínkem a motýlovou sponou. Nosím je prakticky denně a dělám v kanceláři. Co jsem tak pozoroval, tak cca po roce mi popraskala barva, která je na hraně řemínku. Je to vidět jen při blízkém zkoumání a ničemu to nevadí. Po cca třech letech mi ulítl ten pohyblivý kožený proužek co drží volný konec řemínku. Motýlová spona je dle mě pořád stejná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na origo Steinhart řemenu mi kroužky na řemínkách vydržely poprvé rok a teď půl roku, ten první měl popraskání i na vnitřní straně u ohybu spony, ale držel, aktuální zatím vypadá OK, jen mi někde nasál vlhkost a je takovej vláčnej na povrchu, ale pořád tvrdej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Místní kožmistři by mohli povyprávět, jak je to s kvalitou kůží, ale samozřejmě i na zpracování sakra záleží. Mám slušnou zkušenost s Hirsh (takovej nablískanej normál), se řemeny od místních pánů mistrů (a bezva jsou všechny) i třeba s Riosem (výborný, tlustý, ale měkký řemen) a odpověď zní - vydrží každý v pohodě rok, koňské zadky, klokani a buvolové(buvola nemám) asi o dost více. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak uz napisal zrno, je to prudko individualne... z mojej skusenosti viem nasledovne - treba hladiet na masivnost koze a na vhodnost pouzitia materialov. vela remenov je zlozenych z viacej vrstiev a tam zalezi na kvalite jednotlivych komponentov a od toho ako je remen poskladany. prilis tenka a nekvalitna vrchna vrstva sa moze rychlo pretrhnut alebo vydrat. nekvalitna vlozka (stredna vrstva 3-vrstvoveho remena) moze sposobovat neprijemny zapach po namoceni alebo prepoteni aj ked spodnu vrstvu dokladne vycistite. a tak by sa dalo pokracovat... tych faktorov je tam neurekom.

nakoniec dodam uz len to, ze som rozobral uz kvantum remenov a keby tie humusy co tam davaju (hlavne ta stredna vrstva) vidite tak by ste ten remen na ruku nikdy nedali.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...