Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoj

Rozhoduji se pro nějaké hodinky do asi 5000 Kč. Měli by to být automaty a zatím asi nejvíc se mi líbí právě tyto.

zlato-stribro-hodinky-cz-foto-tu-144-0465004-big-jpg-nahled-100-100.jpg

Má někdo z Vás s nimi zkušenosti? A podělí se o ně?

Nebo případně doporučení pro jiné, ale laděné do podobného designu a nemusí to být zrovna ruské hodinky.

Měli by splňovat toto:

Cena do 5000 Kč

Automaty, případně ruční nátah

Design sportovnější, ale ne moc :rolleyes:

Pokud možno kovový tah.

Posted

ja by som doporucil poljot pripadne jeho odnoz, aviator,....

Vostok europe sice montuje stroky vostoku ale tie hodinky sa v rusku nerobia ..... inak celkom podarene vyzeraju aj nove amfibie (neviem co ma spolocne vostok a vostok-europe tipujem ze stroje)

http://poljot-times.com/russian-watches/pr...a80dc96da9816c3

ale len na obrazku..... na zivo som ich este nevidel kazdopadne ale opakujem ze poljotom sa neda nic pokazit mam od nich dvoje a som spokojny

http://poljot-times.com/russian-watches/de...a80dc96da9816c3

Posted

No já už jsem se po Seiku taky díval, jenže mě nějak nezaujali, tedy v té cenové kategorii jakou mám možnost.

Ale dnes jsem objevil něco jiného,

CEX0N001B.jpg

Značka orient já osobně ji vůbec neznám. Co vy na to? Vypadají moc pěkně sice ne moc sportovně, ale aspoň půjdou i k obleku, jen jestli je přijatelný poměr cena výkon.

Posted

zo vsetkych vyssie spomenutych mne vychadzaju najlepsie moje aviatory....

- seiko samuraj su sice neporovnatelne lepsie hodinky ale aj cca dva krat tak drahe (a to este za pomoci nejakej ebay obstrukcie)

- do vostok erope by som nesiel na obrazku su sice super ale na zivo vo mne vzbudzuju vzdy taky "poutovy" dojem

- orient som tiez par krat osahaval v obchode a ten vzbudzuje u mna dojem zase taky "plechovy" ale inak tu vo vseobecnosti na orient niesu zle referencie rozhodne je to vela muziky za malo penazi inak u toho konkretneho modelu co si vybral by mi asi vadila nemoznost montaze kozeneho resp akeho kolvek ineho remena nez je povodny..... inak su ale pekne a decentne

....moj navrh je posetrit na lepsie seika (pripane sa ozvat clenovi s mickom kubson co by v tejto veci vedel pre teba spravit),....

.....pripadne by som si skusil vybrat nieco u pokemona,... ma sice skor low end seiko alebo citizen ale rozhodne je to vela muziky za malo penazi co je asi tvoj ciel ak som to spravne pochopil ... hlavne z divers a sport modelov sa da u nho slusne vybrat aj do 80USD plus nejake postovne ( alebo este clo ak nebudes mat stastie) zhrnute a podciarknute za dva litre a nieco mas paradne hodinky ktore vydrzia tikat dlho a urobia hodne parady

Posted

Díky všem za příspěvky!

Ještě se budu rozhodovat mezi těmi Orienty a Aviatory. Nevíte kde bych si je mohl prohlídnot naživo v Olomouci, nebo okolí?

Proti Aviatorům mám jen asi jednu věc pro mě taky celkem důležitou a to vodotěsnost. Potřebuju abych s nimi mohl vlézt do bazénu a nezničil je. Většina hodinek v odkazu je do 5 Atm a to se mi zdá málo, ale něco by se snad našlo.....

Co se týká řemínku, tak mě vyhovuje kovový, naopak kožené a jiné řemínky moc v oblibě nemám........

Jinak s pokemonem to u mě nepřipadá v úvahu, protože bych se ním nedomluvil anglicky a raději si je koupím doma.

A jinak máš přesně pravdu Hodně muziky za málo peněz to je můj cíl :smile_anim: A přišetřit to taky ne. Prostě 5000 Kč je strop a víc nedám. :sad01_anim:

Ty aviatory jsou k sehnání i u nás? (myslím ty co jsi mi dal do odkazu)? Já jsem narazil na českém internetu jen na pár typů a jinak nic. No zkusím ještě pohledat.

Posted (edited)

Na Aviatory můžeš mrknout na http://www.watchtime24.sisco.pl s nákupem ti případně někdo pomůže, k cenám nutno připočíst 10 EUR poštovné. Výběr je větší než kdekoli v ČR, ceny mírné.

K vodotěsnosti bych podotkl, že na plavání 5 ATM plně vyhovuje, já mám třebas Aviatory s 10 ATM, nechal jsem si je přezkoušet a těch 10 ATM opravdu drží.

Edited by Foundryman
Posted

Před časem jsem pořídil tyhle Vostoky a zatím nemůžu vytknout jediný slovo. Jen jsem vyměnil kůži za kovový tah, teď v létě lezu často do vody a té kůži to nedělá dobře. Hodinky jako takové dost rasuju a nesundám je prakticky z ruky a zatím Vostoky drží. Předtím jsem měl ix let jiné Vostoky s mechanickým nátahem a taky nebyl problém.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

varianty TU144 pro 2007 - udělali to samé co s K-3

http://forum.chronomag.cz/style_emoticons/...ping_03anim.gif

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

jeste vetsi obrazky, spletl jsem se ...

ted je možno se kochat více

Posted

Vostok . . .no pěkny, mě by vadila datumovka na 6, ale "cali" tu nadhodil zajímave Poljotky

2416-080491.jpg

jinak Seiko Samurai je naprosto bez debat spička poměr ceny/kvality/disainu

Orientky . . . . co dodat . . .taky dost muziky za dobrej peníz

CEM65001B-x.jpg

Posted

Dobře, takže po dlouhém výběru tady máme dva favority a to:

26141223482B_MED.jpg

2614/1223482B Aviator watch

Strojek: Poljot 2614

Ruční nátah

Kalibr: 26 mm

Sklíčko: minerální

Luminiscenční ručičky a indexy

17 kamenů

Datum

Vodotěsnost 5ATM

Nárazuvzdorný strojek

Přesnost chodu: od -20 do + 40 s/den

Výkon: 38 hod. nepřerušované práce

Rozměry: průměr 40 mm, výška 10 mm

a

Orient CEX0N001B

CEX0N001B_MED.jpg

Automat

21 kamenů

Vodotěsnost 10 ATM

Narazuvzdorný hodinový strojek

Minerální sklo

Datum

Power reserve

Celonerezové pouzdro i náramek

Luminiscenční ručičky

Šroubovací korunka

Rozměry pouzdra: průměr 39, výška 11,5 mm

Rezerva chodu: více než 40 h

Přesnost chodu (den): při normální teplotě <5oC ~ 35oC> -15 - +25 s

Rozsah provozní teploty: -5oC ~ +50oC

Zatím mírně vedou Aviatory, proti nim mám jenom maličkosti a to vodotěsnost jen 5 Atm, ale jak psal Foundryman pokud to do bazénu stačí, tak to je OK a nejsou automaty, ale to zas není takovej problém.

Posted

asi je toho více pro Orientky, přesnější, šroubovací korunka+vodotěsnost, rezerva chodu,

no je to na tobě, přeji ti šťastnou ruku :cool02:

Posted

sedmy

radím Ti běž do hodinek Seika, u Kubsona Samuraj 5550,-Kč či Monstra 3900,-Kč, ani jedny Tě kvalitou nezklamou a navíc voda žádný problém. Mám je a mohu vřele doporučit, Poljoty (Sturmanski) mám také a tam vidím slabinu ve vodotěsnosti. Navíc Monstra nikde nezapomeneš, neboť ta váha Ti vždy připomene zda je máš na ruce. O spolehlivosti fy Seiko asi nemá význam hovořit. Toť můj upřímný názor. Čus a dobrý výběr

Posted

Krtečku, Samuraje za těch 550,- přes limit rozhodně stojí, my to víme, sedmy ne :) jinak řekl bych že jsou o ještě chlup těžší než Monstra...no a z těch dvou výše bych volil Orient

Posted
asi je toho více pro Orientky, přesnější, šroubovací korunka+vodotěsnost, rezerva chodu,

no je to na tobě, přeji ti šťastnou ruku :cool02:

Aviatory mám a je tam šroubovací korunka, nicméně taky WR100. Ale těch 5 ATM bohatě stačí, i pro šnorchlování. Na přesnost dle papírů bych nekoukal, mé Aviatory, pokud je nosím, chodí do 5 s/den, když leží číselníkem nahoru +15 s/den. Bez jakéhokoli dodatečného seřizování. Aviatory mi každopádně přijdou zajímavější, už kvůli ručnímu nátahu, ale je to věc individuálního vkusu.

Posted
Krtečku, Samuraje za těch 550,- přes limit rozhodně stojí, my to víme, sedmy ne :) jinak řekl bych že jsou o ještě chlup těžší než Monstra...no a z těch dvou výše bych volil Orient

Jo určitě máš pravdu, že budou lepší, ale když není to můj styl.........

Prostě na pohled se mi víc líbí ty co jsem napsal.

Posted

Z těch dvou, co se dostaly do "užšího výběru" se mě osobně líbí víc ty Poljoty, ale je to jen moje gusto a proti gustu... , jen mi moc u těhle pilotek nesedí ten kovový tah. Asi bych volil spíš kůži. Jinak myslím, že zrovna Poljot dělá originálnější pilotky, než tyhle natvrdo obšlahlý Laco či co.