Přejít na obsah

GLYCINE Combat SUB


Návštěvník maxipesfik

Doporučené příspěvky

Mě zas tolik hodinek pod rukami (na ruce) neprošlo, ale jsem s nimi spokojený. To zpracování je, co umím posoudit, velmi dobré.

Moc se mi nelíbí to výrobní číslo umístěné mezi nožičkami, ale to asi ani ty novější modely nemají. U těch se mi zase nelíbí okřídlené "Armani" logo, ale to už je nově naštěstí zase zpátky původní koruna. Také je tu na fóru zmiňovaná ta hliníková luneta. Sám jí mám lehce ťuknutou a kde seženu novou nevím. Se Seikem se tohle řeší snáze.

Bál jsem se, že budou velké, ale nosí se dobře i na menší ruce. Kovový náramek je také pohodlný.

Luminiscence je velmi silná na ručkách i indexech. Na číslech mi přijde slabší.

A to nejlepší. Mám asi kliku, ale u mých hodinek s ještě ETA strojkem jsem aktuálně do +1 s/den.

Sent from my SM-A320FL using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nj, škoda, že luneta není keramická. Jde otáčet lehce? Není tam nějaká vůle? Třeba u Steinhartů jsem se už setkal s vůlí na lunetě a taky s tím, že ukazatel byl lehce mimo index na 12. Ale mohl to být jen vadný kus. Jinak ta přesnost je teda perfektní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Vorel napsal:

Dík. Škoda, že někde v ČR nejsou, chtěl bych je napřed omrknout na živo. Kvalita zpracování se zdá na fotkách dobrá? Neměli byste k tomu nějaké postřehy?

Asi takhle. Když ještě Glycine zastoupení v ČR měli (Chronoshop), chodili Combat Suby lehce přes dvacku, což tak nějak zhruba odpovídalo jejich postavení a kvalitě. Ty částky, za kolik jdou momentálně sehnat na Ashfordu a u podobných šedivek, jsou skoro až k smíchu. Vzhledem k tomu, že v nich, pokud vím, pořád tiká ETA.

Mám taky jedny, i když už je nenosím (oranžová verze, trochu domlácený, pokud bys měl zájem o fotky, tak napiš SZ), něco už mi rukama prošlo, a troufám si říct, že kvalitou jsou minimálně o úroveň nad Steinhartama, Seiko Turtle a podobnými.

Nejsou úplně malý. Nosí se, jak se říká, "true to size". Takže na těch 42 mm to chce mít obvod zápěstí aspoň 17 cm. Já mám 16-16,5 a jsou mi velký. Na druhou stranu díky tvaru pouzdra a na potápky neobvykle nízkýmu profilu se nosí strašně dobře. Kvalitou určitě nešlápneš vedle a strojek ti případně oservisuje kde kdo. Já jsem ty svoje měl fakt rád.

Edit: Lunetu mám starší typ, který měl ještě šedesát kliků. Dnes už by měly mít klasicky 120. A ta moje i po letech šlape perfektně, i když kapku ztuha. Se Želvama, kde je navíc obrovská variace kus od kusu, se to naprosto nedá srovnávat.

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík chlapi za info. Velikost 42 by pro mě byla tak akorát. Teď ještě vybrat tu správnou verzi.

Tou vůlí jsem myslel něco jiného, akorát jsem to nevysvětlil. Na těch Steinech to bylo takové "vrtění" na dvou místech. Už si přesně nepamatuju ty pozice, ale zkrátka když jsem lunetu otočil na danou pozici, přišlo mi, že jakoby nezapadla tak dobře, jako na ostatních a vrtěla se.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 23 minutami, Michal. napsal:

To nebude lehké vybírání. :unsure:
BTW Ještě jsem tu na fóru neviděl ty s bronzovým pouzdrem...

O těch bronzových, nakonec i o černých, jsem taky uvažoval, ale mám trochu strach z PVD povrchovky. Na oceli bez povrchovky nebude vidět škrábanec 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, máte to pěkné chlapi. :rolleyes:

Tyhle hodinky mne zaujaly jak designem, tak i poměrem cena / výkon. Když se Vás zeptám na dlouhodobou spokojenost, jak byste hodinky hodnotili? Myslím přesnost, kvalitu materiálů, zpracování atd..

Měl jsem Suma, což je asi  kvalitativně - cenový ekvivalent. Pouzdro samo o sobě bylo zpracované docela hezky, ale pro mne byl zklamáním nelícující index lunety a také mi nějak nepřirostly k srdci (poměrně vysoké) a v poměru k velikosti hodinek úzký tah. Absence safíru také zamrzela.  Jak byste je srovnali vy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám je jen pár měsíců. Kdybych porovnával se Seiko SKX (které mají rovněž své kouzlo), je to dle mého výrazně lépe zpracovaný kus hodinek.

 Souhlasím s tím, co píše výše Kluk jako buk :

V 4. 9. 2020 v 9:32, Kluk jako buk napsal:

něco už mi rukama prošlo, a troufám si říct, že kvalitou jsou minimálně o úroveň nad Steinhartama, Seiko Turtle a podobnými.

 Mám na Glyckách pouzdro z vrchu kartáčované - z boku leštěné. Kartáčovaný je také náramek - kartáčování je rozhodně lepší než na Seikách. Náramek také o stupeň jinde, ale on je také cenově o dost výše. Pěkné jsou ostré hrany na pouzdru, ostré zoubky na lunetě...  Seiko mi nechodí úplně stejně každý den. U Glycek - ETA mám tu jednu dvě vteřiny odchylky poměrně stabilní...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Ahoj, poprosim o info, mam na ashfordu vybrane dvoje glyciny, celkove kolem $600 vcetne posty. Pokud dobre pocitam, tak dph je $126 a clo cca $2 za oboje, jeste neco pripocitat-celni deklarace prepravce, plna moc, atd, nebo za cca $730 mam komplet sluzbu az do domu? Diky moc za info

Odesláno z mého ONEPLUS A6013 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak už mám jedny také. V černé PVD. Hodinky mě hodně překvapily. Jsou neskutečně pohodlné a neuvěřitelně ploché. Perfektně zpracovaný číselník, super lumi. Datumovka je stylová. Červená na černém pozadí. Vypadá to perfektně, ale je to asi jediná slabost. Je hůře čitelná. 

 

PXL_20210307_074457216.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Pánové, předem se omlouvám za mimo vláknový příspěvek, ale jak je možné, že celé Glycine vlákno je takový, jak to říct, ospalý? Přitom značka s historií, kultovní modely, na zahraničních vláknech a recenzích jedny z nejlépe hodnocených hodinek s poměrem cena/výkon... V "hodinky na ruce" v hlavním vlákně se občas nějaké objeví, ale tady není ani vlákno "na ruce"... Po půl roce výběru v rámci chronobundu padla definitvní volba na Glycine Combat 7 Ivory Vintage a ani nemám, kde se tu pochlubit, až přijdou. 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...