Přejít na obsah

Orient Bambino - informace, modely, zkušenosti


AndyAaron

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po měsíci...

Kdyz jsem kupoval svoje prvni bambina, verze 2 byla jasna volba. Ovsem bylo potreba se rozhodnout pro konkretni variantu. Bily cifernik, stribrne indexy a modrene rucky nakonec vyhraly pred bilym cifrem s rose gold ruckama a indexama. Bylo to ale jen o bradavky povestne vietnamske zeny. Volba to byla spravna a ja mel z hodinek obrovskou radost. Potom jsem se ale posouval hodinkovym zebrickem vyse a dale a bambina mi prestaly stacit. Pustil jsem je tedy do sveta a zil dal svuj zivot chronomagora. Ovsem nutnost vycashovat penize z hodinek na jine ucely me donutila rozloucit se s reversama, ultra thinama a dalsimy modely a moje cesta se tedy priklonila zpet k bambinum. Verzi 1 jsem poridil na jare. Vzdy jsem chtel vyzkouset ty jednoduche indexy a klasicke tvary. Celkove to spolu hraje dobre, ale cervik v hlave hlodal. Preci jen jsem z verze 1 nebyl tak nadsen jako kdysi z verze 2. Pricital jsem to ale svym zvysenym narokum, ktere jsem si za ta leta vypestoval. Ale furt mi jebalo v hlave a kdyz se v inzerci objevila verze 2 s rose gold, navic za vyborne penize, strachy jsem se trasl, abych byl prodejci schopny napsat jako prvni. To se podarilo a vcera jsem si dovezl svoje v poradi treti bambina.
a527e02b8c24784953039133752ce0a6.jpg

Pouzdro je samozrejme stejne, ale tvar korunky a trosku vic nacpany cifernik verze 2 se mi proste libi vic. Navic tato verze netrpi na kratkou hodinovou a sekundovou rucku tak, jak je tomu u jinych verzi.
Neni bily cifernik jako bily cifernik. Nevim, jestli to delaji ty indexy, ale v2 ma tu bilou spise teplejsi, kdezto v1 je studena bila v urcitych uhlech az lehce do modro-sedeho nadechu.
Kazdopadne ted mam bambina na vikend i do tydne do kanclu.
e901b4799749e25464d1b84b96763cf8.jpg

Tahle rose gold verze je proste bozi a mam z nich stejnou radost jako v roce 2015 ze svych prvnich.
3c92f4bf6b990aeedb1675d4d7b39c3f.jpg

No a uz pomalu zacinam premyslet, jestli bych neuzivil verzi s mimostredkou a treba pro zmenu se zlacenym pouzdrem. A nebo nejake s tmavym cifernikem, i kdyz tam se mi zadne extra nelibi. Pokud jde o oblekovky a hodinky klasickeho designu, tak vic tihnu ke svetlym cifernikum...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parada 👌 pekne popsano, pekne fotky a hlavne pekne hodinky.... Bambina nemam nasledovane, vetsinou je znam pouze z fotek zde, ale v2, v teto kombinaci vypadaji opravdu paradne, ke stesti by mne chybel pouze ramecek kolem datumovky.....jinak vypadaji opravdu solidne a v dane cene nemaji konkurenci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondro, letos mě potkal podobný scénář. Musel jsem odklonit všechny dostupné finance směrem k bydlení a s tím souvisel i průvan v hodinkovnici. Takže sbohem SPMc, BB GMT, Aikony a další srandy. Jediné hodinky, které jsem si nechal byly Bambino, ale vzhledem k tomu v jakých patrech jsem se pohyboval, jsem si je nechal spíš symbolicky. Navíc jsem byl na pár měsíců hodinkově vyhořelý a dokonce pořídil Apple Watch. Fórum jsem pravidelně navštěvoval dál, ale potřeba nakupovat zmizela (musela kvůli hypošce).

Všechno se zlomilo těsně před Vánocemi, kdy jsem absolvoval několik schůzek s partnery. Chronomagor ve mě zafungoval a všiml jsem si, že všichni ti vedoucí oddělení, nákupů nebo ředitelé, nosí pouze chytré hodinky, ať už AW nebo Garminy, atd. V tu chvíli mi to přišlo hrozně líto, protože vím, kolik mně osobně přinesly mechanické hodinky, a hlavně chronoforum, radosti a zážitků. Takže hned po návratu domů jsem na Bambina objednal nový hirsh a opět je hrdě nosím jako OWG. Možná k nim přikoupim něco ve stylu Kamasu kvůli tahu a lepší WR, ale určitě zůstanu v cenové relaci do 10 tisíc. Hodinky mi prostě musí dělat radost a je jedno kolik jsem za ně utratil. A tady jeden rychlocvak na home office 

 

EA59CF23-2614-47E4-A6A8-13E01879685F.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondro, pěkné to máš. Oboje mají něco do sebe. Jedničky se mi líbí pro svoji jednoduchost ala calatrava, dvojky jsou víc retro. Matně si vybavuju, že jsi kdysi neměl zrovna v lásce římské číslice. To už evidentně neplatí.
Jediné co mě značně irituje je to nato. Hned to sundej a za trest si dej padesát dřepů.
:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@AndyAaron Máš to pěkně sepsáno:) Jsem zaujatý, snad nikoho nenazlobím, ale já mám v tomto jasno (taky jsem nad výběrem skoro porodil ježka..) Za mě naprosto jednoznačně verze 2 - jsou vyváženější, dotaženější, opticky působí lehce menší (a to bylo pro mě třeba velmi podstatné). Barva růžového zlata v kombinaci s tím teplým odstínem bíle to celé posouvá o kousek výš.. 

Mimochodem co na nich máš za řemen? Ten musím pochválit, moc pěkný!  Stejně tak to NATO.. Podobné Oris dává ke svým limitkám Oris 65 a Chronoris.. 

20200109_153702.jpg 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Axeli, je to jak rikas. Verze 2 ma nejvyvazenejsi cifernik a opticky nepusobi tak velike.

Co se tyka remenu, tak tam je to takova delsi historie. V prubehu dne se mi obvod zapesti dost meni. Zvlast treba v lete. U velkeho mnozstvi remenu mi ty dirky proste nesedi na 100%. V dobe, kdy jsem mel Tag Heuer Monza jsem si zvykl na TH sponu a remen bez direk, kdy se dala velikost remenu upravovat treba po milimetrech. Je to skvele reseni. Proto jsem hledal jestli se neco takoveho nenabizi na trhu standardne. No, po dlouhem hledani jsem zjistil, ze nenabizi a bylo by tedy nutne koupit sponu primo od TH. Remeny by sly taky od TH, nebo par vyrobcu, tusim treba Hirsh, tak ma jeden dva modely pro tuto sponu delane. Ovsem investice do jedne spony a remene by byla otazkou mnoha tisic korun, ktere jsem proste nechtel investovat. Nechtel jsem mit sponu a remen za dvoj/trojnasobek ceny hodinek. Proto jsem se uchylil do vod aliexpresu a podarilo se mi najit remeny a spony, ktere jsem hledal. Spona je obslahla spona TH, nastesti Cinan nemel potrebu ji signovat, takze by se dalo rict, ze to je homage a ne fejk ;) K jeji zpracovani bych mel lehke vyhrady, ale nic zasadniho. Remen samotny pusobi hodne kvalitne, je mekky a poddajny. Zhruba za cenu 1000 Kc jsem poridil hnedy 20mm, cerny 19mm a modry 20mm. Ani jeden tedy neni 21mm pro bambina, ale jak je z fotek videt, neni 20mm jak 20mm. Vznikla mezera mezi nozkama je minimalni. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hosi, fouknu to sem verejne, snad nedostanu zase ban.

@shewcza - je to remen bez direk, kde prostym posouvanim ve spone si urcis velikost dle libosti (btw. cernou 19mm jsem mel pripravenou na GS ;) )

Jeden obrazek vic jak tisic slov, mrkni na odkaz ze strapshopu.

https://www.strapshop.cz/hs-teletina/hirsch-speed-calf-hs?gclid=CjwKCAiAxKv_BRBdEiwAyd40N0owvcr2Ya4obxxu5OTj5t7QoI9WAILzVYUvDUXKWQF6GGkhj3B8KBoCBc8QAvD_BwE

Pokud by chtel nekdo origo aligatora, tak se taky da.

https://www.deal-klenotnictvi.cz/reminek-hirsch-speed-22-mm-07507458-2-2218/?gclid=CjwKCAiAxKv_BRBdEiwAyd40N88zOoKNfxx0EGCLNZG2YiMeiHoDTcG9yt_9vX8lKF8Y17UoBcoFcBoCJTgQAvD_BwE

No a tady je ten muj chudak :D

https://www.aliexpress.com/item/32914461214.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6ff24c4dbsrGeH

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...