Přejít na obsah

Orient Bambino - informace, modely, zkušenosti


AndyAaron

Doporučené příspěvky

Bambína v dalším Novém roce stále táhnou. Andy moc velká paráda, :notworthy: ale ta barevná kombinace na NATO řemenu je také skvělá, vlastně mi se líbí velice, kde je to k mání?

Strapshop? Dík.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • Odpovědi 1,1tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

[mention]eloga [/mention] Omlouvam se, nejak mi to tu zapadlo. Jesteze jsi se pripomnel. Mel by to byt tento, akorat je ve velikosti 20mm.

https://www.cheapestnatostraps.com/collections/single-pass-straps/products/single-layer-strap-burgundy-baron

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Návštěvník Ondra
Před hodinou, AndyAaron napsal:

Zvolil jsi super verzi emoji1303.png

Díky, předsedo ;) Přemýšlel jsem i o těch druhých se světlým cifrem (taky je máš), ale myslím, že by se mi rychleji omrzely, tak jsem šel do těchle a myslím, že jsem udělal dobře :)

 

před 24 minutami, Kamil.K napsal:

... Tak to tys mi je vyfoukl z AZWATCH! Lumpe😜

No jo, visely tam tak dlouho hříšně dlouho, že už prostě nešlo je tam nechat dýl :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasný 😀... prováhal jsem je.... Ať ti dělají radost👍

před 3 minutami, Ondra napsal:

Díky, předsedo ;) Přemýšlel jsem i o těch druhých se světlým cifrem (taky je máš), ale myslím, že by se mi rychleji omrzely, tak jsem šel do těchle a myslím, že jsem udělal dobře :)

 

No jo, visely tam tak dlouho hříšně dlouho, že už prostě nešlo je tam nechat dýl :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Shrnu v bodech pár prvních dojmů:

  • Možná to bude znít jako klišé, ale naživo jsou ještě lepší než na fotkách. Znáte to, skouknete x videorecenzí, prohlídnete mraky fotek, ale pořád si říkáte „jaký budou naživo?“ A ono jo, fakt jsou tak skvělý, jak všichni říkají!
  • Jsou autentický. Fakt jim věříte ten look přelomu 50. a 60. let minulého století. Připomínají mi Traktory z počátku 60. let.
  • Jsou příjemně tenký. Taky už máte plný zuby všech těch tlustejch hodinek? Zkuste Bambina…
  • Jsou dobře udělaný – příjemná ocel, vyladěný proporce, pěkné vypouklé sklíčko, vymazlená korunka, plný dýnko (není nic horšího než koukat na nudnej strojek á la Miyota třeba).
  • Nevím, proč hodně lidí kritizuje řemínek. Za mě je úplně v pohodě – vypadá pěkně, k hodinkám se hodí, a hlavně je pohodlnej!
  • Strojek. Zaznamenal jsem názory, že je hlasitej, „vachrlatej“, je slyšet pohyb rotoru apod. Já nic takovýho nepozoruju. Vlastně o něm nevím. Abych si poslechl chod strojku, musel jsem si je přiložit k uchu.
  • Přesnost zatím nechci hodnotit, ale zdá se, že poběží v očekávané normě.
  • Trochu jsem se bál „rose gold“ ruček a číslic. Obavy byly zbytečné. Hodinky to hezky ozvláštňuje, a uvedená barva ladí s hnědým řemínkem.
  • Často bývá kritizována rozteč mezi nožkami 21 mm. No, ale když tam v pohodě „narvete“ řemínek 22 mm, tak „vo co go“? 😉
  • Asi jediná věc, kterou bych zkritizoval, kdybych byl hnidopich, by byla šíře „obroučky“ okolo ciferníku (resp. samotného pouzdra). Zdá se mi, že za cenu, aby bylo dosaženo 40,5 mm se trochu „nafukovalo“. Kdyby pouzdro mělo o 1 – 1,5 mm míň, možná by to vypadalo krapet líp. Ale chápu, že pro spoustu lidí už by třeba 38 mm bylo „no go“, tak to kucí japonský vymysleli takhle. Za mě OK.
  • Jsou „all in-house“!!! Vůbec nechápu, jak to v týhle cenový kategorii dokážou… a to údajně včetně ručně skládanýho strojku.
  • Cena. To už vůbec nechápu. OK, z oficiální CZ distribuce jsou za cca 6-7 tis. dle modelu. To je samo o sobě více než dobrá cena za hodnotu, kterou dostanete. No ale všichni víme, že se dají sehnat ještě levněji. Buďto v akcích, nebo obecně z asijských e-shopů. Když se vám takhle podaří je sehnat třeba za 3 nebo 4 tisíce, tak máte pocit, že jste snad někoho okradli… protože takhle levně to snad ani nejde se ziskem prodávat. Ale asi jo. Radši po to nepátrám. Odpovím si: „úspory z rozsahu“ a „úspory ze sortimentu“.
  • Tolik za mě asi vše. Orienty jsem dlouhá léta nějak nemusel. Kdysi dávno jsem přes Kubsona koupil z odněkud z Asie Maka, a dorazily mi s částečně nefunkční (nefungovalo to horní tlačítko na překlápění dne myslím). Tak jsem je se slevou pustil dál a na Orient lehce zanevřel (i když za to samozřejmě nemohl). Navíc byla spousta jiných značek, které jsem „potřeboval“ vyzkoušet. Takže Bambina jsou od Orientu můj druhej kus. Tentokrát za 1. Pokud jste o nich přemýšleli a váhali, jestli fakt stojí za to. Tak moje odpověď celkem „rozmlsanýho parchanta“ je, že jo. Za ty prachy fakt není co řešit, a dostanete poctivej kus hodinek.
  • Časem se hodím pár fotek z provozu :)
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondro, udelal jsi dobre. Ty druhe co mam, varianta 1 s kalsickyma indexama me nejak prestava bavit. Kdyby se v inzerci nevalely uz jedny, tak jsem je tam asi taky vrznul. Navic ten jejich bilej cifr je takovej hodne studenej. Ten tvuj cifernik ma uplne jinou bilou, takovou teplou. A rose gold indexy a rucky jsou skvele. Sam si je uzivam.
Tak at ti to tika.
Jinak s tou koupi to je pravda. Venku se daji sehnat za smesne penize. Ja jsem ty svoje jednickove bral loni v cervnu v Helveti, rikal jsem si, ze kluky pri covid epidemii trosku podporim ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dlouho jsem Orient přehlížel, ale Andy mě tady na Bambina navnadil, kroužil jsem kolem těch vašich s nazlátlými římskými indexy na AZWATCH, mezitím jsem nakoupil na Helveti dvoje Seika a taky jsem četl článek na hodinky365 o rachtajícím strojku... 

Objednal jsem tedy ty modré, a doufám že mě taky nadchnou jako Ondru ( a hlavně že nebudou chrastit😜

image.png.4141c55a70bdc031b036b9c5d5823381.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...