Přejít na obsah

SKX - posun vymezovacího kroužku pod lunetou


Zdeněk H.

Doporučené příspěvky

Tak a pak at se nekdo rozciluje,kdyz napisu,ze Seiko vyrabi zmetky. Tech problemu je v popisu na jedny hodinky myslim vic nez dost. Spis bych rekl, ze hodinar bude nejaky divny patron. Kdyz mu nekdo donese hodinky,ze mu delaji -30 a on z nich udela +15 kdyz tyhle strojky umi chodit do 5 vterin. Kdyz je s necim problem,tak snad zavolam,abych si se zakaznikem domluvil,co dal nebo co myslel a ne ze nevim,co myslel,tak nic neudelam.

Wr na 100m je bezna vec,protoze na vic je potreba drahsi masinku a malo kdo ji ma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten hodinář je fakt divný patron. Když koukám na ty obrázky, tak chapter ring je normálně celý posunutý a stačí ho vycentrovat. To bych zvládl i já bez toho, abych musel sundávat sklo, které on sundané měl. Myslím, že by ses měl obrátit na zdejší mistry. Vyndat strojek a vycentrovat ring je otázka několika málo minut (šikovný i do minuty) + seřídit na vibrografu + tlakovka. 20 minut práce a máš hodinky na které se půjde v pohodě koukat, protože tě nebude nic rušit...

 

EDIT: kdyby bylo přece jen potřeba jiný chapter ring, tak jeden mám k dispozici a můžu ho grátis poskytnout.

Upraveno uživatelem JaRooN
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já to do cajku nedám, chybí mi "cajky". Ale když někdo, kdo se profesionálně věnuje hodinařině neví, co to je chapter ring a jak jej vycentrovat, tak to o mnohém vypovídá. Věřím, že KaM je výborný hodinářský studio, ale asi tam taky mají pár joudů jako zaměstnance...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Přátelé, po zde proběhlé diskuzi jsem tomu dal čas a naivně si myslel, že se s tím naučím žít. Nyní jsem rozhodnutý věc řešit.

 

Proto mám dva dotazy:

 

1) Má smysl kvůli tomu hodinky otevírat?

2) Nebyl zde na fóru nějaký pan hodinář z Prahy, který by mi to udělal na počkání? Nechci být týden či více bez hodinek, vše ostatní jsem prodal a procházím SKX naplněním.

 

Děkuji za erudované odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Tak si představte, že se mi kroužek uvolnil a začal se samovolně posunovat. Původně jsem si myslel, že jsem se snad zbláznil, protože byl jednou tak a jednou onak. Ke konci se už ale posun konal při lehkém zatřepání zápěstím. Tak jsem navštívil hodináře. Výsledek není nicméně 100%, a to je jen díky tomu, že je kroužek šišatý. Takže dávám za pravdu ggrandovi. Pan hodinář odvedl svoji práci dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...