klobadysek Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 (edited) Tuhle jsme se o tom s kolegou Gerhardem bavili ale nic neporesili, pri znamem faktu robotizace vyroby mechanickych hodinek, je opravdu tezko predstavitelne, ze lidska ruka nemusi zasahovat do celeho procesu. Vite nekdo jak je to doopravdy? Je rozdil treba i masovych produkcich vyssi tridy, napriklad chronometry nebo napr kalibr Coaxial ? Dekuji Edited July 20, 2007 by klobadysek
Blekota Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 no vidis to su rovnako vyrobene ako quartzky
klobadysek Posted July 20, 2007 Author Report Posted July 20, 2007 no vidis to su rovnako vyrobene ako quartzky Nejak mi to ale nesedi. Chces rict, ze tam prinejmensim nedochazi k zadnemu serizovani? Pak je mi zahadou proc nektere firmy (napr Breitling) mohou dosahnout COSC certifikatu u kazdych hodinek a pritom je v nich radova ETA. Dale si nedovedu vysvetlit jak je mozne ze nekdo najde ve svych masovkach vehlasne znacky treba kousek necistoty - byt to stroj tak tam neni sance. Quartzky se jinak delat nez strojove nedaji, a jejich presnot je jaksi dana jejich principem. Kazdy mechanicky strojek je ale inherentne odlisny.
ramon Posted July 20, 2007 Report Posted July 20, 2007 Nejak mi to ale nesedi. Chces rict, ze tam prinejmensim nedochazi k zadnemu serizovani? Pak je mi zahadou proc nektere firmy (napr Breitling) mohou dosahnout COSC certifikatu u kazdych hodinek a pritom je v nich radova ETA. Dale si nedovedu vysvetlit jak je mozne ze nekdo najde ve svych masovkach vehlasne znacky treba kousek necistoty - byt to stroj tak tam neni sance. Quartzky se jinak delat nez strojove nedaji, a jejich presnot je jaksi dana jejich principem. Kazdy mechanicky strojek je ale inherentne odlisny.Pokud máš hodinky se strojkem, který je označen jako adjusted to x position (and temperature), a to jsou všechny COSC a tedy i všechny Breitlingy, tam se myslím na seřizování podílí i člověk, ostatní strojky se neseřizují, je tam jen nějaké základní nastavení robotem.
klobadysek Posted August 24, 2007 Author Report Posted August 24, 2007 (edited) Jeste v tom nemam tak uplne jasno, tak se zeptam trochu jinak: kolik a u koho ma clovek zaplatit aby dostal hodinky vyrobene clovekem? Tim myslin na jake cenove hranici to zacina. Pan Dufour je hranice nedosazitelna. Ma modla JLC jsou skladany a zdobeny rucne a nektere modely lze sehnat od ?3-4 tisic Euro. Je neco pod touto hranici krome Grand Seiko? Edited August 24, 2007 by klobadysek
afrikab Posted August 24, 2007 Report Posted August 24, 2007 Co tak renovace Prim? Ta se jiste strojove nedela.
JJ Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 Co tak renovace Prim? Ta se jiste strojove nedela. Nejen renovace. Konečná montáž je v Eltonu ruční v každém případě. Co by mne tam spíš zajímalo je co konkrétně se tam provádí se standardními ETA strojky a jak je ta péče odstupňována. Těžko si představím, že u běžné produkce se ty 2824 rozebírají, kontrolují a znovu sestavují po jednotlivých šroubcích, zatímco u zlatého soliteru za milion by mne to zase tak moc nepřekvapilo.
hciq Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 Nejen renovace. Konečná montáž je v Eltonu ruční v každém případě. Co by mne tam spíš zajímalo je co konkrétně se tam provádí se standardními ETA strojky a jak je ta péče odstupňována. Těžko si představím, že u běžné produkce se ty 2824 rozebírají, kontrolují a znovu sestavují po jednotlivých šroubcích, zatímco u zlatého soliteru za milion by mne to zase tak moc nepřekvapilo. 1) viděl jsi někde, že by mechanické hodinky sestavoval automat? 2) no já nevím, pokud by se strojky něco dělali (nemyslím kosmetické úpravy můstků a rotorů) tak se už asi dávno pochluběj.
Lovap Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 1) viděl jsi někde, že by mechanické hodinky sestavoval automat? 2) no já nevím, pokud by se strojky něco dělali (nemyslím kosmetické úpravy můstků a rotorů) tak se už asi dávno pochluběj. Ja mám taký dojem, že Seiko lacnejšie mechaniky (Seiko 5 a pod.) sú zostavované robotom.
Recommended Posts