Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce


Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 8,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Já si taky myslím, že mi ty baterky vydržely vždycky dýl. Já použil sem tam budík a míval jsem zapnutý to hodinový pípání, sem tam někde pustil světlo. Mám je od 92. roku. Řemínek druhej.
Parádní konto
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Akai mě svýma Seiko kráskama s EPD ve vlákně tématických týdnů digitálních zápěstí inspiroval k tomu, abych ze šuplíku vytáhnul tyhle placky s displejem typu EPD a dal do nich novou baterii. 
Úžasný kontrast a pozorovací úhly mají tyhle displeje s technologií elektronického papíru. Dnes už je překonaly STN displeje, především rychlostí zobrazování. Nikoli rozlišením, tam to technologicky moc nejde.
Od dnes již zaniklé firmy Phosphor. Ocel, sklo. 5 ATM. Rok cca 2008.

Phosphor-1-u-lo.jpg

Phosphor-2-u-lo.jpg

Phosphor-3-u-lo.jpg

Phosphor-4-u-lo.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Joo , za mne velmi povedene.
Tomas obcas nekam do vlakna soupnout, at se o nich vivice. Par zminek je i zde na foru zpetne k roku 2010. Mam dojem, ze uz sem je zde od tebe zahledl ;
A ta strana kterou si zatajil je na sroubky nebo klap? 
Model WC04 by se mne libil tedy velmi.

V 29. 9. 2020 v 0:50, jendazhor napsal:

S tím EPD displejem jsi mi připomenul, že mám někde v šuplíku taky jedny téměř noname hodinky s tímhle typem displeje. Asi bych do nich měl dát baterku.

...fajn, ze te napadlo je vyvetrat, uz sem myslel, ze si budu muset rici at nejakou foto predhodis i nam... eBay nyni... ... a ty prvni..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zadní strana mých výše ukázaných Phosphorů mé malé kruhové šroubovací víčko se zářezem na minci. Stejně jako model WC04, ale bez malých šroubků v rozích pouzdra. Tak akorát průměr na 2032 baterii, co je uvnitř. Jinak tělo vypadá jako monolit, takže se tam při montáži asi lezlo přes displej, který pak zalepili.

Jejich poslední model (je taky na ebay odkazech, cos psal viz výše)) s dotykovým displejem mi už při jejich inzerování na jednom z crowfundingových serverů před pár lety přišel zajímavý. Byly tam všechny potřebné základní funkce pěkně přehledně a snadno ovladatelné. Tedy pokud fungovalo to dotykové ovládání. To jsem se nějak dál nepídil. Myslím, že byl tehdy za cenu nějak kolem 100 $. Jenže to bylo v době, kdy už nastupovaly všechny ty "smart watches" a vlastně už na ně bylo pozdě. A taky na nich skončili.


O EPD a obecně e-ink displeje (ne vše, co výrobci prohlašují za e-ink, je opravdu technologicky e-ink, často jsou to jen různě transreflexivní LCD, včetně modelů Pebble) jsem se dříve více zajímal. Přestože mě to přijde technologie pro hodinky téměř ideální, je tam několik problémů. Především malá rychlost překreslování (i když některé e-inky už byly docela rychlé), nutnost překreslovat celý displej (jestli to později nějak nevyřešili), složitější ovládání displeje čipem uvnitř (hodně bodů, pokud by se tedy měly ovládat všechny nebo jejich jemná mřížka) a zřejmě tehdy vyšší náklady.
A jak jsem četl někde v odbornějším článku, vlastně nebyla poptávka kupujících. A dnes už také nebude, když nastoupily STN displeje. A OLEDy atd.
Takže vzniklo pár zajímavých kousků a pak už vlastně nic moc.

Třeba ty FES hodinky od Sony s EPD i v náramku jsou hodně zajímavé. Ale uživatelé, co je koupili, byly celkem dost zklamaní z více důvodů. Někde se to dá dohledat na zahraničních fórech. A taky ty hodinky byly a jsou dost drahé, na to že to byl vlastně spíš módní doplněk.

Pěkné jsou sportovní outdoorové Epsony s GPS a HR senzorem někde z roku 2017. Ale moc vidět nejsou a funkcionalitami už nestíhají ty od Garminu a třeba Suunto, přestože ti nepoužívají EPD displeje.

Roztomilé jsou dětské, nebo teenagerské hranaté Smart Canvas od Epsonu. Ale je to vlastně jen taková sofistikovanější šedoškálová obrázková galerie spíš pro děti. Ale zase se u Epsonu trochu vyřádili, když si koupili licence na různé známé postavičky a pak dělali tematicky zaměřené modely.

Celá technologie e-inku v hodinkách už je asi za vlastně dost nevýrazným horizontem. Což mě mrzí, ale to je holt technologický pokrok. Jeden čas to vypadalo, že budeme mít barevné e-inky i v telefonech, tabletech i televizích, ale nevýhody je pohřbily, ne že by to technologicky nebylo možné. Možná někdy nastane nějaký zlom nebo se objeví nějaké specifické užití.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo pekne to mas zmapovano. Skoda Epsonu ze neudelali neco dospelejsiho... 
Fajn "uceleny" prehled a shrnuti v kostce vse podstatne. Jo a v tech. tlf. to bylo treba zde.. nebo Hisense A2 pro -a jak googlim tak je toho vice...

A zpet abych se drzel nadpisu tak zkousim takto kde zde vedle ve vlakne o nich vice...
Jsou fajn a treba jak uz jsem psal tak.... Pri nastaveni data lze zadat rok od 1980 do 2079...

Mzak.jpg.6c45756f9ed9639213e0540220a59a05.jpg

Upraveno uživatelem akai
edit odkazu..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je moc zajímavý modul.
Já bohužel se Citizeny zatím nemám štěstí. Mám jen dvoje ana-digi a u jedněch (C050) se mi nepodařilo rozchodit 3 segmenty na displeji a druhé (8946) nešlapou vůbec, tam už byly škody po vyteklé baterii moc velké. A i moje automaty 8110 nelze opravit a ani hodinář se do nich nechtěl pouštět.

To sklíčko se ti fakt povedlo resuscitovat. Jakou hrubost toho odkazovaného brusného bloku (1-12 tisíc) jsi použil? Nebo jsi postupně používal více hrubostí? Dík za info.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

..jj sel sem cestou postupneho zmensovani zrnitosti.
400 se mi zdalo uz hodne a zacal jsem na 1000, zjistil sem ze neni dobre delat krouzive pohyby ale spis jednim smerem a smer stridat. Nevim mozna kdyby byl staly prisun vody a zbytky se odplavovaly tak by to bylo jedno. Takhle sem vzdy po chvili oplachoval a menil smer. Na zaver sem pozil maly filcovy(lestici) kotoucek do vrtacky a do toho filcu prstem vetrel nejemnejsi pastu taky s aliex... Vono by to slo i na tom nejjemnejsim  "brousku" ale asi by to trvalo... Asi by se jeste na zaver hodilo vecer pri sledovani zobrazovadla pouzit jeste zubni pastu, -taky se tu uz o tom nekde psalo.. (uz nevim, mozna cely postup a jen sem to podvedome okopiroval, -kazdopadne co tak vzpominam, vysledek byl lepsi nez u mne).
Tech 400 sem mozna pouzit mnel, pokud koukam lupou tak jsou potech nejhlubsich jeste videt stopy. Nebo dele na 1000. To zaverecne lesteni ty zbytky zalestilo takze to moc patrne neni, a zacinat odznovu uz tady u tohoto kousku nema cenu, priste budu uz ...
Pri pripadnem  objednavani pozor na velikosti u jednoho s tech malych sem si vsiml az po objednani. Druhy uz byl vedomne.

123....jpg.1b3ce629b14252d60bb0bac409be12db.jpg

vel.jpg.418997cd5d43445dc9494d279ff08baa.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za úplně info.
Ono to při koupi alespoň 4 zrnitostí bloků dost leze do peněz.
Viděl jsem i videa, kde sklíčka maníci brousili pouze pastama leštícíma kotoučema na velké vrtačce za stálého přísunu vody. Ale to je fakt na dlouho a sklíčko se musí z hodinek vyndat a zase nějak festovně připevňovat. Tady s těma blokama alespoň člověk jakž takž udrží rovinu. U vypouklých skel by to si blokama asi moc nešlo.
Celkem často se prodávají takové ty bloky tuhých past různých zrnitostí, co vypadají jako staré vosky na lyže. Asi dva taky mám, ale je třeba je nanášet na leštící koutouče s vodou a pak leštit a leštit do úmoru. Navíc je to spíš na jemné škrábance. Ovšem je tam velký výběr na různé materiály a dají se sehnat za normální peníze i v ČR. 

Někdo zas začíná leštění ruznýma smirkovým papírama a až později přejde na pasty.
Na úplně finální přeleštění (ale taky je to na dlouho) se používá prášek na bázi Oxidu Ceria (Cerium Oxide), taky je dostupný na Ali za cenu do 3 $ za pár gramů (to stačí), který se běžně používá třeba na leštění optických čoček a zrcadel. Taky je třeba s ním leštit s vodou.

Zubní pasty taky jdou, ale co mám zkušenosti, jsou hodně jemné, často s různou úrovní abraziv. Spíš je to na jemnější škrábance a víc na kov. Na sklo by to asi bylo na hodně dlouho s nejistým výsledkem. To už spíš ten oxid Ceria.

--- Ať neodbočujem z tématu vláka. Kdyby to tuhle část diskuze admin přesunul do oprav hodinek, bylo by to tam víc k věci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky, vzdyt to moc dobre znas, jak potesi, kdyz se neco takoveho povede...
Vono mne to nedalo a dohledal jsem prispevek, ktery mne dovedl k tomu pokusu... -2 roky zpet a byls to ty...

A jeste doplnim novy poznatek k modulu... -po hodine stopky prisly o setiny a presly na vteriny takze nyni bezi uz 16 hodin.
 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Tydle Seika 557 jsou moje oblibene, a jeste ve verzi Silver Wave kterou si tak pro sebe stavim asi na stejnou uroven jako verzi Sport 100 s plast.rameckem.
A u tohodle modelu bych mel dotaz, -mas tam normalni clanek nebo nabijeci? pokud nenabijeci jak dlouho vydrz? ty nabijeci musim celkem casto nabijet/mit na svetle.
Vono na MT920 to nebylo stavene a origo nabijeci clanek se uz nevyrabi (byl to nejakej Maxell XR -musel bych hledat presnej model). 

 

557..jpg

Jinak jak jsem se zminil zde, dorazily i jedny pekne Otron, asi uz takove modernejsi nez jejich solary typu...
Takze na ruce takto, -s aspon nejakym naramkem, -dorazily jak patrno viz. vyse bez... 
Taky to vypada, ze by mohly umet 12/24, -pripada mi pod svetlem , ze maj prvni digit 2... -prehozeni sem opet neobjevil.
 

o1.jpg.e9de6a0c8873d9548f083be386ff131b.jpg

o2.jpg.4e236f8086c9f322a2b4117b287358c0.jpg


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prechozi se nejak nepovedlo... -trochu tedy pokus o napravu...

Jinak jak jsem se zminil zde, dorazily i jedny pekne Otron, asi uz takove modernejsi nez jejich solary typu...
Takze na ruce takto, -s aspon nejakym naramkem, -dorazily jak patrno viz. vyse bez... 
Taky to vypada, ze by mohly umet 12/24, -pripada mi pod svetlem , ze maj prvni digit 2... -prehozeni sem opet neobjevil.

o1.jpg.303cfded690806c2ac9ec56541320a21.jpg

o2.jpg.0abbddb7da37bbca773b7285b4b5cf0d.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...