Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce


Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 8,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vidíte, to jsem si ani neuvědomil. Každopádně jsem si na ně hrozně zvykl a teď jsem celej rozpolcenej. Čék by to měl nosit celý den, ale to je u chronomagora nemožné.

edit: Jenom mě zaráží 1 věc. Když se seřizují podle telefonu - a to je samozřejmě záležitost třeba i všech casií/géček s BT - tak jdou o více jak vteřinu později, než seřízené hodinky s RC. Prostě je tam rozdíl.

Upraveno uživatelem lub
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale to je úlně normální. Telefon se seřizuje časem ze sítě, zatímco RC signál je šířen analogově po dlouhých vlnách. Časový údaj získaný z něj je přesnější. Po síti dochází ke zožděním, a to pokaždé k jiným. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Doba digitální je přesná, bohužel servery a počítače jsou (relativně) pomalé. Takže než zpracují signál a pošlou ho dál, tak to chvilku trvá. Na té televizi je to vidět hodně. Vlny (vzduchem) letí rychlostí světla. Když pustím TV přes DVB-T2 a vedle pustím TV přes IPTV, tak tam než ten signál proleze přes internet, tak má třeba i 5 sekund zpoždění.
Dřív by mi to taky vadilo, řešil jsem každou vteřinu. Dnes, jak už jsem starší, tak už to neřeším. 😎

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, a když pustíš DVB-T2 a vedle toho klasické analogové FM rádio, zjistíš, že i digitální televize šířená pozemní cestou je oproti analogu také zpožděná.

Je to velký paradox dnešní digitální doby. S nárůstem těchto technologií nám mizí možnost zjištění přsého času. Až jednou vypnou analogové rádio, zbyde nám už jen RC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, Frostie napsal:

Myslím, že je to v pohodě a příjemná změna oproti např. Casiu

Za skeptiky: Ale nepříjemná změna ve zpracování oproti casiu. Mám teda jen jednu zkušenost s tímhle retro timex modelem, ale třeba ta tlačítka, každé šlo jinak..děs. Doporučuju osahat, už jen vzhledem k ceně, co za to chtějí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...