Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce


Návštěvník Chilliluk

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 8,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nové hodinky na Apríla!

Ne, to není joke 😃👊

 

Jelikož jsem moje jediný square klasiky G-SHOCK GW-M5610 dal kdysi klukovi.

Přišel konečně čas na nový upgrade i pro mě.

G-SHOCK GW-5000U-1ER

 

Hurá 😃
 

 

241F377D-55AF-492F-9A4D-6DF5BB27B607.jpeg

E8BF2B6E-6067-4190-95C6-142413BEFAFD.jpeg

B61DF6BC-C70F-44E2-82CC-C4C884F288E1.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 4. 2022 v 18:53, t2 napsal:

Když dva zobrazují totéž, není to totéž. Starší model mi přijde, že tu křivku umí líp.

xIMG_20220408_102222.jpg.391cbcf188c8f85464e602b0915da193.jpg

U těch starších Alti/baro modelů Casia, ale i třeba Seika je problém, že mají na grafu na pevno nastavené jednotky. A tak jim křivka tlaku vyjíždí i mimo displej. Pak tam při větších výkyvech tlaku část křivky úplně chybí. 

image.jpeg.4b0fdb5f11b576cde4815b623581c1f8.jpeg
Já používám jako referenční první model Suunto Core, uvedené na trh v roce 2007. Přestože už jsou to taky vlastně dědci, jejich zobrazení tlaku (a potažmo i výšky) je poměrně bezkonkurenční.

Nejenže si umí upravit převod jednotek na graf tak, aby byla křivka v grafu vždy celá, ještě mají vychytávku, kterou jsem jinde neviděl:
Když naměří příliš prudkou změnu tlaku, poznají, že to není přirozený jev a berou to tak, že třeba jedeš výtahem, nebo jdeš po schodech, či jedeš autem/na kole do kopce/z kopce a prostě tyto změny v režimu Baro ignorují.
Citlivost je navíc nastavena tak, aby rozeznaly tyto prudké změny tlaku způsobené přesunem člověka 🚗, ale přitom neignorovaly klasické prudké změny počasí. Na které pak umí upozornit funkcí varování před bouřkou (storm alarm ⛈️). Jen asi dvakrát za ty roky se mi stalo, že můj přesun vyhodnotily jako přicházející bouřku. A to bych jim odpustil.

Všechny jiné hodinky, co jsem kdy zkoušel, vyhodnocují přesun člověka různými nadmořskými výškami jako běžnou změnu tlaku vzduchu a počítají ji do změny tlaku vzduchu a předpovědi počasí. A také ji zanášejí do grafu. Což vlastně znehodnocuje naměřené údaje, pokud je člověk běžně nosí a nezůstává stále v jedné nadm. výšce.

Obecně musím říct, že model Suunto Core a všechny jeho následné variace vyráběné Suuntem roky, jsou po funkční i uživatelské stránce v této cenové relaci skoro, nebo úplně (nepočítám napodobeniny čínské produkce), bez konkurence (kupoval jsem tehdy nové za cca 5 000 Kč).
Jejich měření tlaku vzduchu, nadm. výšky, hloubky ponoru, kompas a všechny další běžné funkce jsou opravdu tak funkční, dobře ovladatelné a zobrazované, že by si zasloužily vlastní popis. Jen by to bylo dlouhé, a tak se mi do toho nechce. 
Nosil bych je i teď, ale na mojí komáří ruku jsou velké. I když lehké.

No jo, musím jim vyměnit baterii, už trochu šedne displej a oznamují mi slabou baterii piktogramem na displeji. Naštěstí to bude snadné, zadní víčko se šroubuje pouze mincí a jejich baterii 2032 si člověk může koupit v balení po 6 kusech třeba v Lidlu. A jedna ho pak vyjde asi na 8 Kč. Což je taky příjemné. A to všechno u hodinek s opravdu reálnou voděodolností i pro ponory bez přístrojů. Kdysi jsem se nimi běžně potápěl do cca 15 m.

Vlastně to jsou ty správné "přístrojové" hodinky. Tenhle model se tehdy Finům povedl. Je na něm vidět, že Suunto kdysi začínalo výrobou kompasů pro potápěče a následně vyrábělo hlavně potápěčské náramkové "počítače".

I dnes lze v ofiko Suunto outletu koupit nové modely Core za cenu kolem 4 tisíc Kč. Což případné zájemce možná taky potěší.

Jsem se nějak nechal Suuntem unést, asi by mě měli zasponzorovat...🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...