MartyH Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 Dnes Casio S002 s modulem 135 v modré variantě z roku 1980. Mají stopky, timer a duální čas. Co mně přijde zajímavé je, že modul nemá alarm a zřejmě i z tohoto důvodu hodinky nejsou osazeny piezo bzučákem. To však znamená, že timer vás po uplynutí času nijak neupozorní... Říkám si, pro jakou cílovou skupinu asi byly hodinky určeny? Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Gombo Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
t2 Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
MartyH Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 Pecka!Sent from my iPhone using Tapatalk
t2 Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 Tohle jsou těžce nedoceněný hodinky. Vlastně celá řada "nových" Casiotronů. Veliká škoda, že Casio jí neuvedla v časech produkce po celém světě. A i dnes by z toho šlo těžit. Mohl to být vrchol řady Vintage. V oceli nebo titanu se safírem a s ozdobama z pravého zlata. Retro jako řemen. Vlajková loď digitálek Casia.
casiotron Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 před 13 hodinami, MartyH napsal: Dnes Casio S002 s modulem 135 v modré variantě z roku 1980. Mají stopky, timer a duální čas. Co mně přijde zajímavé je, že modul nemá alarm a zřejmě i z tohoto důvodu hodinky nejsou osazeny piezo bzučákem. To však znamená, že timer vás po uplynutí času nijak neupozorní... Říkám si, pro jakou cílovou skupinu asi byly hodinky určeny? Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Správné oficiální označení je S220. Modul 135 je takovej modul 106 bez zvuku. Mám je s rozbitým sklíčkem. Zajímavost je, že sklíčko má potisk jen popisek a barvu pozadí zajišťuje kovová "face plate".
MartyH Posted October 27, 2022 Report Posted October 27, 2022 Před hodinou, casiotron napsal: Správné oficiální označení je S220. Modul 135 je takovej modul 106 bez zvuku. Mám je s rozbitým sklíčkem. Zajímavost je, že sklíčko má potisk jen popisek a barvu pozadí zajišťuje kovová "face plate". Popravdě mě to označení trochu mate. Na dýnku je S002, v manuálu se píše o S-220 a na internetu jsem nic s tímto označením k tomuto modelu nenašel. Tak ti nevím... Jinak potvrzuji tu metalickou vrstvu, která je navíc fakt povedená. Zejména při pohledu z úhlu je to nádhera.
akai Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 před 12 hodinami, t2 napsal: Tohle jsou těžce nedoceněný hodinky. Vlastně celá řada "nových" Casiotronů. Veliká škoda, že Casio jí neuvedla v časech produkce po celém světě. A i dnes by z toho šlo těžit. Mohl to být vrchol řady Vintage. V oceli nebo titanu se safírem a s ozdobama z pravého zlata. Retro jako řemen. Vlajková loď digitálek Casia. Mas recht todle mohli rozvest vice. Tady jsme i pocatkem roku o tom takto... -ten eBay/Bulhar to nabizi celkem casto(i nyni). Jinak na ruce tyto Beltime. Zde vic a muzu doplnit: stopky meri do 23:59:59 V rezimu stopek je dvojtecka -odliseni od casu...(do prvni hodiny jen tecka dole, ale to zas bezi "setiny"). Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
casiotron Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 před 11 hodinami, MartyH napsal: Popravdě mě to označení trochu mate. Na dýnku je S002, v manuálu se píše o S-220 a na internetu jsem nic s tímto označením k tomuto modelu nenašel. Tak ti nevím... Jinak potvrzuji tu metalickou vrstvu, která je navíc fakt povedená. Zejména při pohledu z úhlu je to nádhera. Dělaly se tři verze v oceli, černá, modrá a stříbrná a jedna "gold". Na počátku 80. let se vyrábělo asi dvacet nebo třicet typů Casio, kde označení na víčku neodpovídalo oficiálnímu typu. Proč to tak bylo, se mi dosud nepodařilo zjistit. Několikrát jsme o tom psali i zde na fóru. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
casiotron Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 V 27. 10. 2022 v 7:07, MartyH napsal: Dnes Casio S002 s modulem 135 v modré variantě z roku 1980. Mají stopky, timer a duální čas. Co mně přijde zajímavé je, že modul nemá alarm a zřejmě i z tohoto důvodu hodinky nejsou osazeny piezo bzučákem. To však znamená, že timer vás po uplynutí času nijak neupozorní... Říkám si, pro jakou cílovou skupinu asi byly hodinky určeny? Jinak odpočítávač bez zvuku je kromě zde třeba i v Casio modulu 56 (QS-38, QGS-38, CS-50).
MartyH Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 Před hodinou, casiotron napsal: Dělaly se tři verze v oceli, černá, modrá a stříbrná a jedna "gold". Na počátku 80. let se vyrábělo asi dvacet nebo třicet typů Casio, kde označení na víčku neodpovídalo oficiálnímu typu. Proč to tak bylo, se mi dosud nepodařilo zjistit. Několikrát jsme o tom psali i zde na fóru. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Před hodinou, casiotron napsal: Jinak odpočítávač bez zvuku je kromě zde třeba i v Casio modulu 56 (QS-38, QGS-38, CS-50). Jednak tedy klobouk dolů před tvými znalostmi. A co se týká fóra, jsem tu teprve krátce, tak to ještě nemá všechno prošlý. Omlouvám se tedy za zbytečné zahlcování vlákna...
casiotron Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 před 18 minutami, MartyH napsal: Jednak tedy klobouk dolů před tvými znalostmi. A co se týká fóra, jsem tu teprve krátce, tak to ještě nemá všechno prošlý. Omlouvám se tedy za zbytečné zahlcování vlákna... To není zahlcování, od toho tu to fórum je.
Čajíček Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Ve svátek svátečně nošené D160
t2 Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 Pátek, svátek.... Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
MartyH Posted October 28, 2022 Report Posted October 28, 2022 Když jogging, tak pak ale i walking. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Gombo Posted October 29, 2022 Report Posted October 29, 2022 Mega Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
t2 Posted October 29, 2022 Report Posted October 29, 2022 Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
Gombo Posted October 30, 2022 Report Posted October 30, 2022 Od tejto znacky mam par kusov digitaliek a vsetko su to jednoche klasicke digi z konca 70tych a zaciatku 80tych rokov. Skratka Hong Kong. Preto ma prekvapilo spracovanie a funkcie tohoto kusu. Celokovove puzdro so srobovacim dynkom a komplet s tesneniami. Sklicko tvrdene a na puzdre nasrobovany ochranny plast. Skratka spracovanie a funkcie ako od zvucnejsich znaciek tej doby. Funkcie su popisane na sklicku. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience. Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.
MartyH Posted October 30, 2022 Report Posted October 30, 2022 NedělníSent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts