Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím,

 

dneska je to přibližně měsíc, co jsem poprvé na fóru uviděl novou řadu Tridentů od Christopher Ward a okamžitě propadnul bílý verzi. Nikdy předtím jsem se takhle rychle do hodinek nezamiloval. Výběr Ocean Two předcházely týdny pečlivýho zkoumání fotek na internetu a dvě návštěvy Chronoshopu, a koupě Glycine Combat Sub pak byla spíš koupí z rozumu. S novýma Tridentama to byl ale úplně opačnej případ. Před potvrzením objednávky jsem sice ještě trochu váhal nad modrou variantou, ale myslim, že nakonec jsem se přecejen rozhodnul správně.

 

Se starou verzí Tridentů je asi většina zdejších štamgastů dobře seznámená. Na první pohled líbivý, na svou cenu kvalitně zpracovaný potápky se spoustou designových prvků převzatých převážně ze Subů a Seamasterů. Na druhej pohled zaujme zajímavej tvar hodinový ručičky, ale především pak asymetricky položený datumový okno. Přiznám se, že smysl jeho zvláštního umístění mi zcela uniká a v podstatě hodinky vylučoval z toho, abych o nich jakkoliv vážneji uvažoval. Naštěstí chlapci (a děvčata) z Christopher Ward měli dostatek rozumu, aby datum u připravovaný novinky přesunuli tam, kam patří.

 

3WsCAEo.jpg

 

Čímž se dostáváme k nejnovější verzi C60, představený v druhý půlce ledna. Christopher Ward se na svých stránkách chlubí tím, že nejde o pouhej facelift, ale komplexní upgrade téměř všech částí jejich nejpopulárnějšího modelu. Udávaná vodotěsnost vzrostla z 300 metrů na 600, spolu s ní i výška pouzdra na aktuálních 13,3 mm, přepracovaná byla i korunka a především dýnko, na kterým je teď mnohem hlubší reliéf s typickým trojzubcem. Výrobce navíc slibuje vyšší kvalitu zpracování, lepší finiš, ostřejší hrany a v neposlední řadě novější a bohatší lumi. Jak tak ty hodinky v ruce obracím, nemůžu než souhlasit.

 

PJiCVTz.jpg

 

Oficiální průměr pouzdra je 42 mm, leč samotná luneta má, jak někdo na christopherwardforum.com změřil, 43,01. Díky výšce tak hodinky nejsou vůbec malý, ale naštěstí nejsou ani přehnaně těžký. Pohodlnost zatím nemůžu posoudit, bo nebyl čas nechat zkrátit tah a na ruce se tím pádem moc neohřály. Tah působí hodně kvalitně. U pouzdra má 22 mm a zužuje se až na 18 u spony. Není zdaleka tak masivní jako třeba u Štajnů, subtilností se mnohem víc blíží tahu na Glycine Combat Sub, což pro někoho tohle bude dealbreaker, ale mě se tenhle způsob zdá velice šťastný. Osobně se mi navíc nesmírně zamlouvá vyvýšení středových článků, díky čemuž je tah vizuálně jasně oddělenej od pouzdra. Koncový články pak dosedaj k pouzdru téměř dokonale, snad jen po stranách je malinkatá vůle.

 

Samotná spona je zpracovaná opět výborně. O potápkách z Günterovy dílny se snad ani nemá cenu v tomhle kontextu bavit, ale působí líp a dráž než třeba i na zmiňovaných Glycinách. Rozhodně to není žádnej ohnutej plech. Její šířka je necelých 20 mm. Nemá sice pojistku, ale zato nabízí potápěčskou extenzi. Její funkčnost musím ovšem teprve ověřit, jakkoli se obávám, že je tam takříkajíc jenom aby tam byla. Nicméně je to další bonus navíc, kterej v týhle cenový kategorii myslim nemá příliš obdoby.

 

xAleB20.jpg

 

Ehm, omluvte ty fólie...

 

K9jxalP.jpg

 

V hodinkách byje (od slova obývat) buď ETA 2824-2 nebo Sellita SW200-1 údajně minimálně v elaboré grade. Ano, čtete správně, je to loterie, jakej strojek vám přijde. A bohužel ani v přiloženým manuálu se mi nepodařilo najít, co v mých Tridentech tiká. Samozřejmě na funkci rostlináře to nebude mít vliv, ale bylo by fajn takovou věc vědět. Mezi Etou a Sellitou dneska není prakticky žádnej rozdíl. Obojí jsou spolehlivý, ozkoušený strojky, a asi není nic lepšího, co by šlo v podobný kategorii vymyslet.

 

Na zpracování ciferníku, indexů, ruček nebo lunety si můžete myslim docela dobře udělat názor sami z fotek. Tady upřímně nevim, co by se dalo soudruhům z UK vytknout. Safír je 3,4 mm silnej a začíná tam, kde končí luneta. Na svých hodinkách mám sice radši klenutý sklíčka, ale díky tomu, že je oproti kraji lunety ještě trochu vyvýšený, tak vlastně jeho plochost působí velmi dobře a s spolu s dýnkem vytváří z hodinek hezky symetrickej celek. Okraje zubů lunety jsou celkem ostrý a díky tomu se s lunetou výborně manipuluje i navzdory tomu, že nechodí vůbec zlehka. Jinak chodí velmi přesně, ostře cvaká a nemá žádnou vůli (a jen pro doplnění, má 120 poloh). Perla na dvanáctce je krásně zakulacená a ohraničená tenkým kovovým kroužkem. Další bod pro Tridenty.

 

FOMj1j6.jpg

 

A co mě vedlo zrovna k variantě s bílým cifrem? V podstatě od koupě Steinhartů jsem po bílých hodinkách toužil. Jsem lékárník, tzn. celej den trávím v bílým, a chtěl jsem prostě víc ladit. Poslední rok jsem často koketoval s plejádou oblekovek od Hamiltonu, psychicky byl už připravenej na koupi Orionů od Nomosu, ale leden se lednem sešel a Chris Ward všechno tohle změnil. Sportovní leštěnky s úctyhodnou vodotěsností, krásným plastickým cifrem a keramická luneta k tomu? Když se navíc naskytla možnost prodat "Oušny", nešlo odolat.

 

Hned po zveřejnění nových modelů a jejich cen blížících k $1000 se na Chr. Ward snesla kritika, že se snaží vstoupit do vyšší ligy, kam nepatří, a že se mu to určitě vymstí. Po důkladným prozkoumání mých nových hodinek ovšem musím konstatovat, že podobný tvrzení nemůžou bejt dál od pravdy. Když se dneska podívám, kam se díky lítání kurzů vyšplhaly ceny nových Ocean Two, nebo kolik koštujou Glycine Combat Sub, představujou pro ně nový Tridenty velmi vážnou konkurenci. Kvalitou zpracování jsou totiž o level dál. Dokonce si myslím, že tímhle modelem bude Chr. Ward zatápět i dražším a tradičnějším značkám.

 

Jednoduše si myslim, že se tyhle poor man's Seamastery nadmíru povedly. Přiložím ještě pár fotek na rozloučenou a jdu se konečně vrhnout na ten House of Cards maraton.

 

Sqk757B.jpg

 

mtd3DXf.jpg

 

5fw0rLL.jpg

 

0HIoYAw.jpg

 

Mimochodem, první a jediný v ČR? Dokud mě někdo nepřesvědčí o opaku, budu všude říkat, že jo. :D

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratulace k prvním  Tridentům nové generace :clap:

vypadají opravdu dobře (i když SMP dýnko je už fakt zbytečné, stačil hezký trojzubec), strojková loterie je zajímavost (a super sranda, že jeden počká až do prvního servisu - vodotěsnost z fabriky za to čekání stojí). No a čitelnost bílého cifru v reálu výborná!

 

Užívej parádních hodinek :cheers:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uzasny belasci, velka gratulace k originalnimu vyberu, ktery se fakt povedl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už jsem ti sice gratuloval v jiném vlákně, ale gratuluju ještě jednou, jsou opravdu skvělé. Spousta lidí jim nejspíš vytkne tu inspiraci v SMP, ale mě se líbí, miluju SMP jako takové a toto si mě nejspíš díky té inspiraci v nich také celkem podmanilo a je to opravdu vážný adept na další hodinkovou akvizici.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluju, líbala se mi minulá generace a tahle je opravdu velký upgrade. Oproti SMP se mi víc líbí luneta, přítomnost microregulace a absence héliáku. Zvětšení rozměrů beru jako mínus, ale chápu, že se to teď tak nosí. Leštěná část tahu bude dostávat zabrat, ta mi jde víc k oblekovkám než ke sportovním potápkám.

 

Celkově je to velmi dobrý obchodní tah. Když chce dneska někdo vlnky, tak u Omegy má smůlu a tady k tomu dostane i keramiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tomu se říká povedený progres. Z toho by si mohli vzít další výrobci příklad. Jen dodám, že mě datumové okénko v poloze 4:30 nevadí. Má svoje výhody - plný index na trojce a v případě shodné barvy věnce a ciferníku působí nenápadně (neruší). Vteřinovka s trojzubcem je moc pěkná, zcela opačně to mám s kapkou na hodinové ručce.

Moc příjemné čtení a parádní fotky. Gratuluji ke kvalitním potápkám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Snad jediné co se mi nelíbí je změna jména na cifru. Musel sem zaběhnout kouknout na Wardky  "Kingfisher" mé drahé a ta má ještě krásné "Christopher Ward" a logo.

Co balení? Stále takový luxus jako z vyšší třídy?

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za pozitivní feedback. Člověk tak nějak čeká, že mu je ze slušnosti všichni pochválíte, ale stejně to potěší. :D

 

Jinak jsem si od zaměstnance Chr. Ward potvrdil, že do otevření hodinek opravdu nejde zjistit, co je v nich za strojek. Krabici jsem zapomněl nafotit, ale tam se asi nic nezměnilo. Je k ní standardně přibalenej i čistící ubrousek, což jsem netušil. Jinak je to takový to úplný minimum.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kedze mas jeden z prvych kusov, co bude asi vnutri? Mozno ETA, ale mozno takato dedukcia a logika nie je spravna... ale znie mi to logicky... daj potom vediet :-)

 

Zaujimalo by ma zrovnanie na zivo s top cinskymi znackami, ktore su takmer rovnako drahe a pritom s miyotou. Zrejme je vacsina suciastok pri warde tiez cina, co neznamena nizsiu kvalitu ani nahodou.

 

Ja by som osobne siel asi do modrej, ale dobre si si vybral aj tak :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky, díky... :)

 

kedze mas jeden z prvych kusov, co bude asi vnutri? Mozno ETA, ale mozno takato dedukcia a logika nie je spravna... ale znie mi to logicky... daj potom vediet :-)

 

Argumentoval jsem sám pro sebe podobně, ale co když si ve fabrice říkali "bílá tolik nepůjde, necháme tam Sellitu"? Bílou jsem bral, protože jsem chtěl co nejuniverzálnější hodinky. Černožlutý Štajny a modrooranžový Glyciny jsem měl už fakt problém vzít si k modrýmu saku. :D Nicméně modrou variantu bych si taky jednou velmi rád potěžkal v ruce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...