Přejít na obsah

Prim Diplomat


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 263
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Koukám na ten komentář jak puk, na druhou stranu když si člověk dá dohromady souvislosti, ani mě to moc nepřekvapuje... Mimochodem, zrovna někdy v téhle době před deseti lety jsem uvažoval, že bych si k pomalu se blížícím padesátinám pořídil Primky a z mládí jsem si nejvíc pamatoval diplomaty. V "normálních" obchodech jsem na ně nikde nenarazil a tož jsem tehdy na férofku zavolal do Nového Města. Paní mi dala kontakt na nějakého člověka v Praze, kde jsem tehdy bydlel, který by mi předložil jakousi nabídkovou kolekci, já bych si vybral/objednal a oni by mi hodinky dodali. Když však přišla řeč na cenu a paní mi sdělila, že podle provedení začínají (jestli si to dobře pamatuju) někde na šedesáti tisících, pěkně pokorně jsem vycouval...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi už se nemůžou dočkat,až ti prodají svoje Diplomaty v pěkným stavu....Musíš si sám naštudovat jaký bys je chtěl,musíš vědět,jakej je pro tebe pěkný stav a kolik chceš za ně dát a dívat se a porovnávat,kde je co v nabídce....

Pěkný stav je pro mě funkční, zachovalé hodinky, čistý ciferník, neodřené pouzdro a cena v rozmezí 5 - 7 tisíci.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na diplomaty v takovém (tebou požadovaném) stavu za ty peníze budeš muset mít v současné době trochu kliku, spíš raději počítej se sedmi tisíci jako spodní hranicí. Sám jsem za fakt velmi pěkné platil 7.777,-Kč před rokem, ale zase jsem přitom poznal jednoho fajn člověka, hodináře v důchodu žijícího nedaleko, což je ještě plus.  :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přitom když normálnímu člověku řekneš, že jsi za obyčejné staré primky dal 7 tisíc, tak si poklepe na čelo.

I přes to si dovolím všem primkařům i ostatním popřát krásné, veselé a klidné vánoční svátky. :newyear:

Upraveno uživatelem Nodus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Malá technická teď už od počítače. Je mi známo, že pouzdro původních DIPLOMATŮ, bylo pozlacené  měkčím a tvrdším zlatem. Koupil jsem si teď dvoje "zbídačené" a dal si je v rámci svých možností do stavu, kdy se za ně nestydím. Zajímalo by mě, jakou barvu měla ta která vrstva ryzosti. Moje domněnka "myslet znamená hovno vědět", světlejší byla horní vrstva z měkčího zlatíčka a spodní byla tvrdší trošku do červena ? Děkuji chlapi jinak jsem dal svoje milášky do zátiší  :notworthy: .  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Já osobně bych vzal ještě vlažnou jarovou vodu supersoft kartáček od Curaprox a trochu je vyčistil. Samozřejmě strojovna musí jít ven. Pokud s tím nemáš zkušenosti a náčiní, tak je namístě, se nepouštět do žádných větších akcí:)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...