Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 hodinami, tommasini napsal:

Používáte někdo na zimu při odstavení auta něco takového? Myslíte, že to má reálně opravdu nějaký přínos?:

image.png.fcb56773422934abb15565690eb54c48.png

Kašli na to, naplň nádrž 98 - 101 oktanovým benzínem a budeš na tom líp ( ještě před odstavením s tím tak 50 km ujeď, ať se to dostane všude ).

• Like 1
Odesláno
před 5 minutami, Mareka01 napsal:

Ale to je starý benzín ze státních rezerv. Ano, je bez biosložky ( stát ví, že ta na sebe váže vodu a znehodnocuje tak uskladněné palivo). Ale pořád je to "starý benzín" co stát mění za nový a ty staré zásoby rozprodává pomocí Čepro. Na okamžitou spotřebu OK, ale nejsem si jistý jestli lít starý benzín do odstaveného vozu. 

Odesláno
před 8 hodinami, Irwinek napsal:

Já Ti nevím, tohle už bych asi do motoru s půlmilionem na klikovce nedával 😞 

Tak to se omlouvám ale nájezd motoru jsem asi přehlédl. Já tu 102+ míchám 50/50 se 100 evo plus abych zmírnil cenový šok ;) ale baví mě jaké je to vděčné téma.

Odesláno
před 13 minutami, Roland Sands napsal:

Tak to se omlouvám ale nájezd motoru jsem asi přehlédl. Já tu 102+ míchám 50/50 se 100 evo plus abych zmírnil cenový šok ;) ale baví mě jaké je to vděčné téma.

Já jsem o 102 uvažoval, ale Volvácká B6254 zvládala 85 , ta moje byla pro Německo, takže standardně 95, pak jsem jí občas přimíchal nějaký " zvyšovač okt. čísla ", ale projevovalo se  to sníženou životností svíček, tak jsem přešel na jednu nádrž 98 okt na dvě nádrže 95 okt, pak jednu a jednu, no a co tam začli dávat to obilí, tak už jen 98 a výše. Motor se mi odměnil tišším chodem, nižší spotřebou ( ten rozdíl v ceně to nevykryje ), a takovou " živější " reakcí. Mechanik mi sice říkal, že už je to zbytečné,  ale já mám roční nájezd cca 15 kilo, tak mne to finančně tak nebolí a motoru to svědčí. 102, nebo ten závodní bych asi dával do něčeho točivějšího, tenhle motor těží z krouťáku. A těch půlmega je na nějaké pokusy přecijen moc. Generálka zatím nehrozí, tak proč jí zbytečně chodit naproti 🙂

Odesláno

Prezuto na zimaky, at nemusim resit jakou ,,sragoru''lejt do nadrze :) .

A muzu vyrazit pres Alpy k mori.

L1008950.jpg

L1008951.jpg

L1008957.jpg

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Dnes jsme se vraceli kolem 14:30 po D11 domů a najednou vidím v připojovacím pruhu před náma Trabanta. Říkám ženě, hele Trabant, co tady dělá. Jenže Trabant, než jsme k němu dojeli, zrychlil a začal předjíždět auta před náma. Bylo to naše první auto a víme jak jezdilo nebo spíš nejezdilo, tak oba koukáme, jak bere další a další auta a začínáme se smát.

Bylo jasný, že si ho musíme prohlídnout, takže zrychluju a po pravdě jsme ho předjížděli ve 170km/h. Za volantem kluk tak 30, žena mu ukázala palec nahoru, tak protroubil a držel se nás kus cesty, tachometrově 150-160.

Na první pohled běžnej Traboš v kombíku, bílo-smetanově-neurčité barvy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...