Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci


Návštěvník maxigabrielg

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 10,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • po 2 týdnech...
V 11. 11. 2022 v 12:10, M3maniac napsal:

Nádherná alfička i video👍

Díky, jezdil jsem už více 6-válcových aut, ale busso nad nimi vyčnívá charakterem i zvukem. Vždy se těším až "urvu" trochu času a "proženu" GTV6 po okreskách 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 31. 10. 2022 v 10:51, Vítek75 napsal:

Tak včera poslední provětrání a už zazimováno. Krásných 165 km v "dušičkovém" provozu.

Krásná Alfice. Miluju tyhle staré Alfy. Jsem dodnes přesvědčen, že červená Alfa 155 určila moje vnímání aut a směřování až do dnešních dní. V začátcích 90. let, kdy mi bylo nějakých devět to bylo zjevení. Dodnes ji vidím a vždycky si na ni vzpomenu. Byla to jediná Alfa v repertoáru, od té doby jsem se vždycky díval s úžasem na 164, to je za mě jeden z nejhezčích sedanů té doby. Bohužel na 164 nikdy nedošlo, chtěl jsem si ji koupit někdy v pětadvaceti letech, ale výběr byl nic moc. Takže dodnes se rád podívám na krásná stará auta a Alfa rozhodně není vyjímkou.

Krásný vůz, krásná barva a nádherná kola, která tomu prostě seknou. Ať Ti dělá jen radosti.

A když už jsem se rozepsal o 155, tak vzpomínka na stejný kus. Foto bohužel ilustrační z Pinterestu.

 

AR 155.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše @Sphinxx , červená Alfa mi taky formovala vnímání aut v mládí. Byla to Alfa 75, samozřejmě červená. 
Dovezl ji strejda z první dovolené v roce 1991 nebo 92 z Bibione, mi bylo 13-14 let a byl jsem z toho auta úplně perplex. 
Tam jeli Favoritem a zpátky Favoritem a Alfou. Dovezl to na kšeft, ale chvíli s tím jezdil, byla to pecka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si pamatuju kluky ve škole na počátku devadesátek, každej se s tím chtěl svézt. Ta červená byla fakt petelice. Pak se objevila ta závodní pro DTM. Tak jsem chodil a pořád na ni koukal, ty tvary se mi líbí i dneska v tom pseudoněco stylu, který se tady chrlí v desítkách faceliftů. Včera přes den jsem uvažoval po tomhle příspěvku, jestli bych si něco podobného koupil i dnes, ale asi ne, byť i dnešní Alfice jsou pěkné, pro mě stále zůstáva TOP právě 164. A to se mi líbí i 166, 147 GTA, 156 GTA ... mimochodem ta GTAačka v té rudě červené byla také TOP, myslím, že jiná barva ji nepřekonala.

@TLD: ja si na 155 reklamu nevybavuji, ale měl jsem to takhle s reklamou na Volvo S90, která mě natolik ovlivnila, až mě přivedla k Volvu :D ... S90 Royal jsem chtěl koupit někdy v roce 2011-12 a už to bylo na spadnutí, ale díky opravdu dlouhému rozvoru se mi nevešla do garáže a na ulici tohle stát prostě nemohlo. Dodnes sleduji nabídky a pořád mě to nepustilo :D . Dávám odkaz na dobové video s katastrofální grafikou. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež s nostalgiou spomínam na generáciu Alfy Romeo z deväťdesiatych rokov. Síce to pre ortodoxných Alfistov už nie je správna Alfa, lebo predný náhon atď., ale oni vedeli správne urobiť aj ten! Mal som tmavozelenú 164 s bussom po šéfovi, ale s tým starším 12-ventilovým, nie s 24-ventilovým, čo bol podľa mňa úplne iný motor.

Ten dvanásťventilový deduško mal dokonalý záťah v celom spektre otáčok, rovnaký pocit zrýchlenia mal pri 2k aj pri obmedzovači, človek si celkom dosť vystačil s dvojkou :D Aj zvuk parádny, na rozdiel od tých dnešných ladených frenetických nezmyslov nijako neobťažoval ani vonku. Vôbec mu nevadilo jazdiť klobúk a mať všetkých okolo v prdeli, ani si to hneď vďalšom okamihu pustiť, keď podmienky dovolili. Myslel som, že na staré kolená budem spomínať na Sti či (nie moje vlastné, no dlhšie jazdené) Panteru alebo Daimler Double Six, ale nie - chýba mi tá busso Alfa.

Nedávno som ju objavil v našej pobočke v Ústi, v dezolátnom stave :crybaby:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sphinxx, ten spot je skvelej. Ja mam taky volvo moc rad, loni se nas mama car po 11ti letech vymenil za Subaru, fajn auto, ale volvo je volvo :) Jeste vic sem teda saabovej.

Hele a s tim Royalem mas porad sanci, ja se jako kluk zabouch do Cindy v reklame na Pepsi a tady sance neni :) :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...