Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Návštěvník maxigabrielg

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík

Ono by se na to taky dalo nahlížet z druhé strany, ty máš povinnost dodržet maximální předepsanou rychlost a nepředjíždět v místech zákazovou značkou zakázaných.

Potom už je jen na uvážení obou stran stran vzájemného respektu a uvědomění si vlastních chyb jak se situace vyvine. A to vyplývá z povah zúčastněných. 

Výsledek řešení dopravního přestupku vyplývá z povah zúčastněných a jejich vzájemného respektu. Právě mně zaskočil rohlík. :D :D :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 10,4tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

A vida ho, piráta :) Teď je otázka, jestli ti přišili nedovolené vjetí na železniční přejezd - to by tě pěkně odrbali, protože tento přestupek nelze vyřešit na místě a jde vždy do správního řízení. Nebo nerespektování Stopky - pak se připrav, že ti k těm třem stovkám ještě sebrali 5 bodů. Ještě jednou to s nimi takhle férově chlapsky sfoukneš na místě a jdeš na psychotesty. Podle toho, co píšeš, nejde o nebezpečný úsek a jako inteligentní člověk si asi zvážil rizika a vjel si na ten přejezd přesvědčen, že se nemůže nic stát, není to nebezpečné, a to se ti také potvrdilo. Jestli považuješ za férové, že chlapci číhali schovaní v křoví, pak si asi udělal správně. Mě by přišlo zase férový, pokud je ten úsek nebezpečný a oni tam byli kvůli chránění bezpečnosti, že by stáli přímo u toho přejezdu. Protože to, co dělali, není nic jiného než vybírání peněz, které nijak s bezpečností nesouvisí.

A ty by ses měl hlavně rozhlédnout po těch kolejích proto, abys nevjel pod vlak a ne zkoumat křoví, jestli tam nejsou policajti. To co popisuješ je totiž úplně typické křivení funkce nějakých předpisů a funkce policie a takhle to tady funguje. Lidi koukají na tachometr místo na silnici, do křoví místo na přejezd, atd. a přestávají uvažovat racionálně, ale tak, aby vyhověli systému. Tím nemyslím tebe, myslím to obecně. Proto se s nimi nebavím a chodím si o závažnosti mého jednání s nimi povídat na úřad.

Tak budou to už 4 roky, co se tohle stalo, a od té doby nic. Tak snad jsem zase na plném počtu.

A ještě k tomu, i když to jejich hlídání není fér, kdybych respektoval značku a zastavil, nezastavili by oni mě. Že jsem se rozhlídnul po kolejích a ne pod most, to jsem samozřejmě udělal.

A už toho v tomhle vlákně nechám, až opadnou ta vedra, tak třeba vyvětrám něco do tohohle vlákna :) třeba Škodovku

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Chlapi, Pebe, když vidím tohohle krasavce, musím se zeptat. Kamarád pořádá v září výstavu obrazů a reklamních plakátů Bohumila "Bimby" Konečného a na vernisáž 24.9. by potřeboval auto z 30. lech, tahle Pebeho škodovka by byla přesná. Vernisáž bude v Praze ve Villa Pellé od 18.hod. Nemohli byste se tam někdo ukázat? Bylo by fajn, kdyby to auto nějak připomínalo tenhle plakát:

pp03.jpg

Upraveno uživatelem Pavelpu27
Odkaz ke komentáři

Problém je pouze v tom, že celá dopravní mašinerie je postavena pouze na represi a vytahování peněz z účastníků dopravy s následkem drakonických trestů.

Proč dopravní policie neplní funkci preventivní - viz stání za křovím s radarem, proč se stydí za to že jsou policisti a jezdí v neoznačených vozech?

Odkaz ke komentáři

Ale hlavně mi vadí, jak se rozmáhá fízlování kamerami na těch nejméně rizikových místech. V Plzni dali kamery na Plaskou. Nejprve z centra s tím, že je to kvůli bezpečnosti chodců. Přirom na tom úseku se od roku 2007 staly 3 nehody, z toho 2x auto odbočilo na tramvajové koleje. Teď přidávají směr do centra, už se připravuje instalace na výpadovce od Světovaru k Olympii. Všechno čtyřproudovky, minimální riziko. Sedmdesátka by byla v obou případech úplně OK.

Odkaz ke komentáři

Přátelé, snad to není nic proti ničemu, dal jsem do prodejní sekce nabídku na krásnou knihu pro všechny petrolheady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/120209-kniha-when-sex-was-safe/

Jde o projekt, kdy se simulují a aranžují dobové fotky z motorsportu, které nikdy nemohl nikdo vyfotit, protože v té době ještě nebyla taková technika.. Takže se dělají dobové rekonstrukce na skutečných místech, se skutečnými lidmi a skutečnými auty, fotí se a následně digitálně upravují do nejmenšího detailu. Každý jeden obraz představuje měsíce práce. Mě to nadchlo, když jsem nějak omylem viděl výstavu Unique & Limited a sám od nich už několik věcí mám. Tak kdyby náhodou se vám líbilo také, nebo jste chtěli dát někomu jako dárek, je to k dispozci. Resp. jako tip, nemusíte samozřejmě kupovat knihu ode mě, spíš mi tady v tomto vlákně jde o to, že něco takového existuje a mají v nabídce fakt hezký věci, tak třeba se to někomu bude líbit, nebo inspirovat.

Konec hlášení a dík.

Upraveno uživatelem dawe009
Odkaz ke komentáři

Přátelé, snad to není nic proti ničemu, dal jsem do prodejní sekce nabídku na krásnou knihu pro všechny petrolheady: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/120209-kniha-when-sex-was-safe/

Jde o projekt, kdy se simulují a aranžují dobové fotky z motorsportu, které nikdy nemohl nikdo vyfotit, protože v té době ještě nebyla taková technika.. Takže se dělají dobové rekonstrukce na skutečných místech, se skutečnými lidmi a skutečnými auty, fotí se a následně digitálně upravují do nejmenšího detailu. Každý jeden obraz představuje měsíce práce. Mě to nadchlo, když jsem nějak omylem viděl výstavu Unique & Limited a sám od nich už několik věcí mám. Tak kdyby náhodou se vám líbilo také, nebo jste chtěli dát někomu jako dárek, je to k dispozci. Resp. jako tip, nemusíte samozřejmě kupovat knihu ode mě, spíš mi tady v tomto vlákně jde o to, že něco takového existuje a mají v nabídce fakt hezký věci, tak třeba se to někomu bude líbit, nebo inspirovat.

Konec hlášení a dík.

Díky za tip!! Už jsem knihu objednal...

Odkaz ke komentáři

Kdyby někdo náhodou chtěl, tak má ještě jednu kamarád. Kupovali jsme je spolu a pak jsme je oba od majitelů dostali jako dárek. Když tak SZ. Tento víkend mohu předat na trase Praha - Choceň, příští vikend na trase Praha - České Budějovice. Nebo standardně v tejdnu Praha a okolí. Díky za zájem.

Odkaz ke komentáři

Teď mi ještě došlo, že vlastně kdo neviděl ten inzerát, tak neví moc o co jde :)

Unique & Limited: https://unique-limited.com

Kniha: https://automobilist.com/product/when-sex-was-safe-unique-limited-by-waft/

A pak je tam i normální e-shop s posterama atd.

Cena za knihu u mě 1000 Kč. A opravdu už jen jeden kus.

Díkes a už končím s promo akcí :) Ale myslím, že se to sem fakt hodí.

Odkaz ke komentáři

Problém je pouze v tom, že celá dopravní mašinerie je postavena pouze na represi a vytahování peněz z účastníků dopravy s následkem drakonických trestů.

Proč dopravní policie neplní funkci preventivní - viz stání za křovím s radarem, proč se stydí za to že jsou policisti a jezdí v neoznačených vozech?

Úplný souhlas, policie není vůbec vidět. Například za posledních pět let na trase Praha Jižní čechy, jsem nepotkal policajta. Nevím co se stalo, ale podle toho to taky na okreskách tak vypadá. 

Odkaz ke komentáři

Nevím, zda se ptám správně zrovna tady. Ale zkusím. Přesně loni jsme si půjčili auto na sicilii, v zimě přišla hláška z místní půjčovny, že nám z kreditky strhávají pokutu za spatný parkování. S tím jsem tak nějak počítal, byl jsem si toho vědom. Chtěl jsem to platit i na místě. Nějak přes jejich poštu nebo jak. Bohužel mi náká tamější dobrá duše poradila, že s tím nemusím ztrácet čas a půjčovna mi to strhne sama. No a dneska mi přislo poštou psaní od sicilské policie, abych uhradil pokutu za nesprávné parkování ve stejné výši, kterou už si v zimě strhla ta půjčovna. Máte někdo podobnou zkušenost? Historicky jsem už platil pokutu z ciziny 2x, ale vždy mi to strhla půjčovna  z kreditky expost a bylo to v cajku.  Samozřejmě zkusím policii napsat + přiložit výpis z strhnutí té částky. Ale to víte, taliáni :-).

Odkaz ke komentáři

Teď mi ještě došlo, že vlastně kdo neviděl ten inzerát, tak neví moc o co jde :)

Unique & Limited: https://unique-limited.com

Kniha: https://automobilist.com/product/when-sex-was-safe-unique-limited-by-waft/

A pak je tam i normální e-shop s posterama atd.

Cena za knihu u mě 1000 Kč. A opravdu už jen jeden kus.

Díkes a už končím s promo akcí :) Ale myslím, že se to sem fakt hodí.

Já bych si jí prosím vzal jestli ještě je :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...