Jump to content

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Guest maxigabrielg

Recommended Posts

Nedavno mi velky usmev 🫠 vyrobila moja takmer 3,5-tonova turbo raketova rodinna maringotka (4 dospely, 2 deti, kocik, velky nakup). Ked som po vyjazde na dialnicu chcel ist hned predbehnut Teslu 3 co sa flakala predo mnou, asi som sa nejak dotkol jej ega, lebo prudko vyrazila, zrejme v (naivnej) predstave, ze mi zmizne na horizonte. Ked mi, bliziac sa k svojmu Vmax, okolo 230-240 stale zavadzala pred nosom a uz som sa chystal prefrcat okolo a zakyvat jej vyfukmi, ma bohuzial zastavil obmedzovac rychlosti zo sedadla spolujazdca ☹️.

20240619_121325.thumb.jpg.664d23c63131ee77e118ad4f846a77c5.jpg

Disclaimer: nebolo to samozrejme na uzemi SR ani CR 😉.

Edited by bluman
  • Upvote 1

3 hours ago, safi said:

Velké SUV s V8 a dvěma turby má svoje krásné marnotratné kouzlo 🙂

Ano diky 🙂, i ked nie som moc fanuskom SUV, ale toto ma vysoko prakticky uzitok pre rodinne vozenie a stale potesi i srdce petrolheada - 800Nm vie vycarit usmev na tvari 😋. Nebyt ale potreby tych 7 miest, tak sa vozime na niecom podstane nizsom.

3 hours ago, safi said:

Pamatuju na doby, kdy se dalo v ČR vcelku bez většího rizika jezdit po dálnici běžně 200. 

Jj, pamatam 🫠, tak pred 15-20 rokmi, slo to dokonca i na D1 😆. To som daval Bratislava - Praha pod 2h a pod 180 na dialnici ani nejazdil 🙊🙈 (to je snad uz premlcane 😁), Dnes uz jazdim celkom umravnene, uz to vlastne ani moc inak nejde. Uz ani na tych autobahnoch to nie je co to byvalo ☹️.

Edited by bluman
  • Like 1

Jj, krabice s rychlostí je fajn. Já si pamatuju když jsme se s pickupem (motor Viper) objevili vedle řidiče Avie, ten jeho výraz, a pak zase zmizeli. Myslím že tam stojí dodnes 😄

• Haha 2

Motor z Viperu byl v Dodge RAM SRT-10

Jen pouhý konzument 🖐️😀 Ale k věci, nevlastnil jsem, pouze se vozil. Je to už dávno, známý přihlašoval US auta pro Impextu a podobné prodejce a občas měl něco u baráku, tak se stavil a jeli jsme se projet. Celkem fajn zážitky.

23 hours ago, bluman said:

Nedavno mi velky usmev 🫠 vyrobila moja takmer 3,5-tonova turbo raketova rodinna maringotka (4 dospely, 2 deti, kocik, velky nakup). Ked som po vyjazde na dialnicu chcel ist hned predbehnut Teslu 3 co sa flakala predo mnou, asi som sa nejak dotkol jej ega, lebo prudko vyrazila, zrejme v (naivnej) predstave, ze mi zmizne na horizonte. Ked mi, bliziac sa k svojmu Vmax, okolo 230-240 stale zavadzala pred nosom a uz som sa chystal prefrcat okolo a zakyvat jej vyfukmi, ma bohuzial zastavil obmedzovac rychlosti zo sedadla spolujazdca ☹️.

20240619_121325.thumb.jpg.664d23c63131ee77e118ad4f846a77c5.jpg

Disclaimer: nebolo to samozrejme na uzemi SR ani CR 😉.

som netusil ze 16 rocni uz mozu take velke auto soferovat..

• Haha 1

14 hours ago, instant said:

som netusil ze 16 rocni uz mozu take velke auto soferovat..

Vek je len cislo, niekto je duchom mlady cely zivot 😉. Alebo zeby to bola ta druha puberta po 50-ke? 🤣

Ale vazne.. Ano, rad jazdim rychlo, jazdieval som rychlo, velmi rychlo.. (je to uz davno, ako som pisal vyssie). Ale nikdy nie riskantne ci nebezpecne. A uz vobec nie arogantne ci bezohladne voci ostatnym.

Ak narazas na to, ze som to mozno trochu prehnane kvetnato opisal, sme tu predsa pre zabavu, radost z jazdy a nadsenie z aut (vacsinou teda silnych a rychlych), nie? Alebo chapem pojem "Petrolhead" nespravne?

Vek je len cislo, niekto je duchom mlady cely zivot . Alebo zeby to bola ta druha puberta po 50-ke? 
Ale vazne.. Ano, rad jazdim rychlo, jazdieval som rychlo, velmi rychlo.. (je to uz davno, ako som pisal vyssie). Ale nikdy nie riskantne ci nebezpecne. A uz vobec nie arogantne ci bezohladne voci ostatnym.
Ak narazas na to, ze som to mozno trochu prehnane kvetnato opisal, sme tu predsa pre zabavu, radost z jazdy a nadsenie z aut (vacsinou teda silnych a rychlych), nie? Alebo chapem pojem "Petrolhead" nespravne?

S šesti lidmi na palubě, z toho dvěmi dětmi jet 240 je podle mě pěkná capina. "nikdy nie riskantne ci nebezpecne" my ass! A to i ve vlákně Petrolhead.

Myslim, že jet (např. v Německu) po prázdný dálnici 200+ v autě, který je na to konstruovaný, není nic závadnýho, bez ohledu na to, kdo ti v něm sedí (pokud tedy nemá nějakou obavu či fobii, tu je třeba respektovat). Moji kluci to milujou a nejvíc juchali, když jsme jeli 267 v RS3 a ujeli @hopa26.

Dieselovej Passat a 220 tolik radosti nevyvolal. Zvlášť proto, že tu rychlost nebyl schopnej držet ve stoupání.

Tak když se naháníš s Teslou, tak to asi prázdná dálnice moc není že? Mno, dělejte si jak uznáte za vhodné, ale vzorce pana Newtona platí i když sedíte v autě za 10 mega...

V Nemecku na dialnici s Oktavkou uz nad 160 som mal pocit, ze mi chce vzlietnut zadok a nemal som z toho dobry pocit. Ta Alpina je stavana na 300, pri 250 sedi lepsie ako ta Oktavka pri 150 a dala by sa soferovat "dvoma prstami". Samozrejme aj tak volant drzim pevne oboma rukami a noha sla dolu z plynu, ako som si uvedomil kolko cez 200 tam mam. Trochu som sa za tou Teslou pozabudol, bezne tak s takou osadkou rozhodne nejazdim. Ale byt sam v aute asi by bol scenar pokracoval tak ako som pisal 😉

@KFL :cheers:

Edited by bluman