Přejít na obsah

PETROLHEAD - benzinovi sialenci

Doporučené příspěvky

Odesláno

hlavně se to dělá kvůli tomu aby se snížila teplota v motorovém prostoru. Ty svody můžou mít až kolem 800 stupňů a tím všechno kolem trpí. A taky to ohřívá sání a protože teplý vzduch je řídký, snižuje to výkon. Proto to dělali kluci co ladili Fiaty Uno na 200 a víc koní.

presne toto ma zaujima mam ladene velke zvody a roztopil sa mi senzor vackoveho hriadela na okruhu proste zvody zerave...vraj na tom udrzis ruku ked to mas omotane...znizi teplotu o 70 % v motorovom priestore..
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

nieco som zachytil, ze sa uvazuje znova ozivit Lanciu Deltu Integrale.

mam na to auto krasne spomienky - a celkove Lancia si nezasluzila, ze takto dopadla a zapadne asi prachom.

Lancia bola velmi progressivna znacka, uplna spicka a mala uzasne meno a teraz to takto skonci....? Zial uz teraz pod Fiatom to islo rychle dole vodou.

A v samotnom sporte dosiahla pozoruhodne vysledky a Stratos, Rally 037 ci Delta poprehanali hviezdy rally -  spickove mena jazdcov ( Munari, El Matador, Miki Biason, Juha,....) si uz ani nepametam.....

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

zamlada som stretaval v Budapesti okolo Vaciutca ten klasicky Stratos a to bolo fakt UFO

a ked zacali formule v madarsku, tak sme tam v sobotu vnoci pobehali vsetky hotelove parkovistia ( Forum, Hilton, Gellert mali Ferrari, Duna etc ) a tam bolo vsetko, aj zopar Stratosov, ale - moje prve stretnutie s Monteverdi, a LM002, 959 !!!, F40, a rozne ine raritky

Odesláno (upraveno)

Talisman vypadá hodně pěkně! Halt design se těm frantíkům musí nechat. Stejně jako se mi pořád hodně líbí Citroen DS5.

Jestli to bude s Talismanem stejně jako s LIII, bude to za pár let moc pěkná ojetina v poměru cena/výkon.

Lagunu jsem měl 2x (2.0/3.0 dCi) a byl jsem docela spokojenej panchart.

Upraveno uživatelem Maxel
Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

ano, ten pokles cien je tam velmi velky a tak sa da vyhodne dostat k pomerne velkemu francuzaku!

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Jedna integrala jazdi na ringu je to cukricek ma cez 500 koni a vyprasila ma ako velky pes maleho.......

napis nieco viac o tvojom ostrom aute ( foto ), ved stale to len tak okrajovo spomenies.

lahsie sa nam budu riesit aj otazky okolo regulacie tepla pod kapotou a podobne

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Ty frencouzský auta mají ale vždycky nějakou "vychytávku", kterou nepochopím. U DS5 prý nejdou stahovat zadní okénka víc, než 5 cm.

to fakt neviem potvrdit, ale pozeral som teraz nedavno ako Honza na Meziplyne predstavuje DS5 a bol som prekvapeny, ze to dost chvalil

https://www.stream.cz/meziplyn/10006121-ds5-prvni-jizda

Odesláno

Já to mám asi takhle: spousta francouzských aut je při uvedení na trh fakt moc sexy, a mají plno vychytávek.....ale podívejte se na to auto za 10 let......design mimo mísu a elektronika většinou zle hapruje.

No, a stane se vám tohle u BMW....nebo MB ???

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno

Já to mám asi takhle: spousta francouzských aut je při uvedení na trh fakt moc sexy, a mají plno vychytávek.....ale podívejte se na to auto za 10 let......design mimo mísu a elektronika většinou zle hapruje.

No, a stane se vám tohle u BMW....nebo MB ???

no bohuzial uplne bezne.

Odesláno

Mě třeba C5 přijde sexy pořád a to už je to víc jak 7 let, co to auto vyšlo ven, o C6 nemluvě, byť to není 100% šálek mého čaje. Nicméně při uvedení C5 ji hodně chválili, tuším na autowebu tehdy Honza Koubek testoval novinářskou C5 s 20 000 na tachometru a chválil to auto, že novináři tomu dávají zabrat a je běžné, že s tím nájezdem auto už povrzává (i od slovutnějších značek) a má jiné neduhy a citroen stále držel. Tehdy snad prohlásil, že pokud není člověk sportovně založený a má raději plavnější jízdu, tak je C5 na měchách jasná volba.

Tuším to bylo zde http://www.autoweb.cz/117-citroen-c5-2-0-hdi-tourer-video/

DS5 se mi líbí moc, ale je na tom vidět, že v mnohých věcech byl design zvolen před funkčností. Odkaz na původní revoluční DS tak nevím jak moc se povedl...

Odesláno (upraveno)

no bohuzial uplne bezne.

.....ale no tak, Gabo, chceš mi snad říct, že 10 let starý medvěd nebo bawko je designové hnusné ????? ....a nebo má elektroniku v háji???

Já jsem tedy neměl zdaleka tolik aut jako ty, ale už jich pár bylo.....a poslední 2 BMW....a zrovna teď poměrně vážně vybírám další,starší, pro radost....

Neznám moc lidí, kteří by si pořídili 12 starou Lagunu pro radost....ale možná mi něco uniklo. :rolleyes:

Upraveno uživatelem Tondaa73

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...