Přejít na obsah

Další pecka - De Bethune Quetzalcoatl


Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

Quetzalcoatl je mezoamerický bůh - opeřený had známý především u Tolteků a Aztéků, Mayové pro něj měli jiné jméno. Číselník podle návrhu spolumajitele firmy Davida Zanetty je celozlatý, ručně gravírovaný Michelem Rothenem. Hlava hada ukazuje hodiny, ocas minuty, ten se objevuje stočený v různých pozicích během denního pohybu. Indexy jsou inspirovány budovami hlavního aztéckého města Tenochtitlán.

 

Kalibr je firemní DB2005 s ručním nátahem, 27 kameny, frekvencí 28.800 a rezervou chodu 6 dnů. Průměr strojku je 30 mm, skládá se ze 173 dílů. Můstky jsou leštěné v kombinaci s "De Bethune" pruhy. Je ručně dekorovaný včetně ručně leštěných zkosených hran.

 

Pouzdro z bílého zlata má průměr 44 mm a výšku 12,5 mm. Sklo oboustranný antireflex s tvrdostí podle Vickerse HV1800. Extraohebný řemen z aligátora s trnovou sponou.

post-147-0-54326000-1426628365_thumb.jpg

post-147-0-19630900-1426628369_thumb.jpg

post-147-0-14297200-1426628373_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vždycky,když vidím název týhle firmy v nějakým novým příspěvku,těším se,co to zase bude za nádheru...a zas bomba.Strašně mě bavej,co model,to unikát.Jenom teda nechápu safír s AR,to mi sem nesedí ani trochu,ale to je můj problém a naprosto zanedbatelná poznámka....díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neotrele, skvele palec nahoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám jak blázen a asi jako blázen i trochu slintám.... Fotek zatím na netu moc není, ale pokud podle téhle na http://theawesomer.com

 

post-30813-0-14870500-1426653366.jpg

 

bude oboustranný antireflex čirý, bez barevného nádechu, nepřijde mi to nijak nepatřičné.

 

Strašně bych si přál vidět sejmuté ručky, abych viděl, které závity klubka hadího těla ještě patří k hodinovce a které už k minutové ručce. Je to vymyšleno tak skvěle, že v asi každé pozici had vypadá stále stejně uvěřiteln?. Indexy jsou geniální.

 

Jediné, co mě při pokusu o letmý odečet času trochu zmátlo, jsou dělící linky mezi indexy - takové ty katastrální hranice budov - které jsou vždy na dvaapůlté minut?...ale to je věc zvyku a svou logiku to asi má.

 

Díky hodinkám jsem si navíc něco přečetl i o Quetzalcoatlovi, a s překvapením zjistil, že byl na rozdíl od jiných bohů vnímán jako dobrý... o káv? a především čokolád? ani nemluvim. Pro bohaté milovníky čokolády jsou to skoro povinné hodinky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...