Přejít na obsah

typovy dum, nebo na miru u architekta...?


Doporučené příspěvky

Prosek je čtvrť plná obrovskejch králíkáren s divnejma dlouhejma ulicema bez ničeho a s přecpanejma autobusama.

Jó takovej Žižkov nebo šestka...

:) kdysi jsem byl hrdý, že v našem proseckém domě žije přes 1400 lidí. To je jedna velká prosperující vesnice. Dneska mi to přijde mírně ujetý.

Strávil jsem tam ale krásné dětství a rodiče tam bydlí doteď, stromy vyrostly v jeden velký park, hromada zeleně je i na vysočanských svazích, starý Prosek a Krocínka jsou krásné čtvrti...k tomu metro... není to špatné místo k zivotu.

 

@MJ: existují dva Žižkovy, horní a dolní. Rozdíl asi jako mezi ob?ma Koreama ;)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 187
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Je velký rozdíl, zda jsou sítě na hranici pozemku, tj. u všech stávajících sítí už jsou provedeny "odbočky" končící zaslepenim ve zd?ném či plastové kiosku na hranici pozemku, nebo zda sítě kolem pozemku pouze probíhají či končí u souseda a bude nutné realizovat přípojky vody, elektřiny, tlakové nebo spádové kanalizace, příp. plynu. To je časově i finančně náročnější a znamená to kromě běhání po úřadech i rozkopání uličního povrchu a jeho následné uvedení do původního stavu, včetně asfaltového nebo makadamového povrchu.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

People, ještě jedna poznámka: neznám situaci, ale pokud je pozemek za posledním domem na kraji obce, určitě si ještě před koupí pozemku zjisti následující: potvrzení o tom, že je pozemek určen k výstavbě RD (aby náhodou nebyl v extravilánu), vlastnictví příjezdové komunikace (zda jí vlastní obec nebo zda stávající obyvatelé ulice budou chtít zpětně nemalý příspěvek /podíl/ za zřízení komunikace). Taky bych si zjistil, jaká je na nejbližších pozemcích úroveň spodní vody a jaká je radonová zátěž, zda na pozemku není nějaké břemeno, zda na něj v minulosti nebyla provedena navážka např. stavební suti zahrnuté zeminou a zda v místě nejsou ochranná pásma podzemních či povrchových sítí, železnice nebo plánované komunikace. Určitě bych si prohlédl územní plán obce. A důležité je navštívit vsechnyhospody v obci, zaplatit rundu a vyzpovídat domácí lidi. O nutnosti důkladně prověřit současná vlastnická práva k pozemku, a v případě, že současný vlastník získal pozemek nedávno, chtít vidět i nabývací titul a kontaktovat i předchozího vlastníka. Určitě jsem zapoměl na hromadu věcí :-) doba je zlá a lidi jsou potvory.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skusim vyuzit toto vlakno. Podarilo sa mi najst vhodny pozemok v CR. Avsak nie je zasietovany. siete su na hranici pozemku, je to pozemok hned za poslednym domov v ulici. Je moj odhad cca 100 litrov a jeden rok casu na zasietovanie realny?

No podívej, je to dost složité. Přípojky mají předepsané určité maximální délky. Pokud bys délku překročil, musel bys udělat prodloužení hlavního řadu ... to může být jak administrativní tak finanční, ale bude to zejména časový problém.

 

Pokud nejsou přípojky vyvedené na hranici pozemku, je vše složitější jak na vyřízení tak ztráta času, ale taky finance ...

Upraveno uživatelem KarlosPF
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

zeptám se tu, ať nezakládám další vlákno.

 

Hledám dveře s neviditelnými panty resp. bezfalcové resp. takové, co splývají se futry - Sapeli nechci, ty máme v práci a loupe se dýha - chápu, že to je asi nějaká levná řada, ale firmy, které mají v portfoliu "vše" ve mně důvěru nebudí. Stejně tak Solodor a hobymarkety.

 

Našel jsem Prum http://www.prum.cz/bezfalcove-dvere-designovy-doplnek-interieru/

 

nebo Ferreo Legno http://www.ferrerolegno.cz/cze/kolekce/equa/803/equazero/wood/ecorovere-grigio#dettaglio

 

nemáte další tipy? dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nechal jsem si bezfalcove dvere vyrobit u truhlare, ale nakonec mi to zkazily detaily, ktere proste odflakl. A pak dejte praci zivnostnikovi a odbornikovi... kdybych je koupil v PRUM tak bych je mel relativne hned a tak jak jsem je chtel.

 

takhle jsem chtel neco pekneho, nekomu mistnimu dam praci a doufal jsem ze budu spokojen ja s vyrobkem a on s penezma. Po pul roce jsem byl rad ze vubec nejake dvere dodal, ale cim dal tim vic me stve ze jsem to vubec prevzal a zaplatil. (chteli jsme bile leskle a dodal bile ale natrene jako by to delal student v 8 tride na pracovni vychove, umyslne jsem rikal at jsou co nejvyssi v ramci stavebniho otvoru a vsude jsou o 2-3 cm nizsi nez by mohly byt a pak montaz zarubni proste neni precizni)

 

edit doplneni

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...