Přejít na obsah

Automaty do 7 000 Kč


Doporučené příspěvky

Ahoj všem nadšencům hodinek,

jak již název tématu napovídá, mám v plánu pořídit si nové hodinky - základní podmínka automaty.

Pár slov o sobě - je mi 25 (čerstvě), pracuji jako projektový manažer, do práce běžně nosím košili, chinos, kožený pásek a kvalitní koženou obuv (Loake), blazer a kabát. Čas od času mívám pracovní schůzky s klienty, takže oblek nosím cca 15-20x do roka.

 

Volnočasově nosím trička/košile džíny a více casual boty (ale stále kůže) + nosím koženou bundu (leteckou: airstrike). Hodinky nebudu nosit ke sportovním účelům. 

 

 

Rád bych si koupil hodinky, které by se dali použít k oběma příležitostem. Hodinky nosím již řadu let, ale nikdy jsem nepřemýšlel nad kvalitou provedení. Momentálně mám jedny kovové casia, pěkné Garet (dostal jsem darem) a volnočasové Fossil. Nikdy jsem za hodinky nedal víc jak 3 000 + většina se vejde do 1 000. Nicméně můj strop přes který prostě nejede vlak je 7 000,-

 

Samozřejmě jsem udělal svou vlastní selekci a vybral jsem tři kousky, které se mi velice líbí:

 

- http://www.hodinky-damske-panske.cz/7656-5/a-37962/ - Můj favorit, krásný design, který se bude určitě hodit jak do práce tak na volný čas.

 

- http://www.hodinky-damske-panske.cz/w01c.10228.a/a-38235/ - U těchto se mi líbí design (ne tak jako u těch prvních) + jsou to Prim - rád podpořím českou značku (tedy pokud to už neprodali a pokud se to vyrábí v ČR)

 

- http://www.hodinky.cz/yonger-bresson-ybh8343-05b.html - Pěkný design

 

Jak vidno preferuji jednoduchý, přehledný design. Jsem rád za datumovku. Ideálně kožený pásek. Retro mi nevadí. Nejsem (zatím) nadšenec strojků, takže se opravdu spokojím s tím, že to jsou to automaty - ale nerad bych šlápl do vosího hnízda.

 

 

Moc děkuji za rady či případné rozšíření obzoru.

 

P.S. Jsem typ člověka, kterému nevadí nakupovat věci z druhé ruky. + Momentálně jsem pracovně v Kanadě, takže jestli máte nějaký typ co koupit zde nebo na letišti v Duty Free...

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 133
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj a vítej na fóru!

 

1) Podpoření české značky je jistě ušlechtilý nápad, ale na tyhle "Primky" se vykašli, je to Čína a ne ty naše z Nového Města nad Metují. Když projedeš tohle forum nebo i Google a pohledáš Prim Manufacture vs. Prim MPM dočteš se víc (např. tady http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ceska-ekonomika/neni-prim-jako-prim-i-kdyz-jsou-oboje-czech-made/r~i:article:664063/)

 

2)Trochu nerozumím tvojí větě "Nejsem (zatím) nadšenec strojků, takže se opravdu spokojím s tím, že to jsou to automaty..."  Automaty jsou taky hodinky s mechanickým strojkem, natahovaným pohybem ruky při nošení (asi jsi měl namysli, že nejsi nadšenec ručně natahovaných strojků, kde se musí každý den kroutit korunkou...) ale přečti si něco o Quartz vs. Automat vs. Manuál a uvidíš.

 

3)Nevybírej hodinky podle toho jestli mají řemínek, ale podle toho jestli se ti líbí. I kdyby byly na kovovém tahu, řemínek se dá (většinou) v pohodě vyměnit. 

 

4)Pokud bys přeci jen přistoupil na mírné navýšení limitu, z toho cos popsal mi ihned na mysl přišly tyto krásné Hamiltony, které si myslím, že by k tvému stylu nejvíc pasovaly, a které jsou podle mě krásné a univerzální a dají se nosit jak ke casual oblečení, tak trochu víc business. Za 8500,- http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/82383-hamilton-khaki-field-h70555533/

 

Zkušenější členové ti jistě doporučí řadu značek. Zkus mrknout třeba na Seiko. Tam bývá hodně muziky za rozumný peníz a něco bys tam určitě vybral.

Lovu zdar!  :cheers: 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zeppelin s prvního odkazu, proč ne. primky z druhýho jsou čína, takže tím českou produkci příliš nepodpoříš. třetí odkaz ti nefunguje. Pokud sháníš pilotky, jako že podle odkazů jo, tak bych zvážil steinhart nav b. Jinak počítej u pilotek s mizernou vodotěsností. A každopádně si projdi tohle, třeba tě něco zaujme.  http://www.chronoshop.cz/pilotni-hodinky/#catid=2394&sort=pa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

moc děkuji za odpověď.

 

Tím jsem myslel, že ve strojcích se v podstatě vůbec nevyznám. A preferoval bych Automat. Vodotěsnost není problém nemám v plánu s nimi plavat, sprchovat se nebo se potápět.

 

Ona investice do kvalitního pásku taky není za hubičku :) - proto rovnou koukám po hodinkách, který takovým páskem disponují.

 

Stainhart nav b. se mi zdá až moc casual na obchodní schůzku bych si je rozhodně nebral :)

 

 

Ještě jednou děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, já jsem vždycky dřív (myšleno před začátkem čtení chronomagu) myslel, že Tissoty jsou nejlepší :-p 

 

Každopádně bych se přimlouval za to, co píše Messiah (jak s Hamiltonem, Archimede a Steinhartem, tak i s těmi strašnými věcmi :) - být tebou bych sem raději zase přestal chodit, nebo jednou budeš uvažovat jestli nové auto nebo použité hodinky ;) )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Momentálně jsem se zamiloval do (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/82881-p-citizen-promaster-sky-eco-drive/&do=findComment&comment=1399807) což sice nejsou automaty, ale byl jsem se na ne podívat a bylo hotovo.

Jinak sleduji prodeje zde a na chrono24. Musím říct, že se mi moc zamlouvaji Hamiltony (cena/kvalita).

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promasterky jsou fajn. Mel je kolega na tahu a vypadaly pekne. Mne se vic libi na te kuzi. Jelikoz to uz je pomerne starej model, tak se ted daji koupit za hodne zajimave ceny, taky jsem nad nima chvilku uvazoval, ale nakonec jsem odolal... Uz toho mam moc a musim se spis par kousku zbavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budou to moje první "pořádné" hodinky. Doteď jsem měl Storm.

Čekám na zajímavé automaty do cca 10.000,- Kč (což je momentálně moje psychická hranice za hodinky).

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Upraveno uživatelem Aurus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj pánové,

rád bych aktualizoval svůj momentální stav, náladu a také bych Vám rád poděkoval za rady.

 

1. Moc se mi líbí Orient Bambino - první generace. Jako oblekovky super, ale nedokážu si je představit k džínům.

2. Dále mi někdo z Vás poslal odkaz na SEIKO Automatic SARB065 Cocktail TIme - Hodinky jsou opravdu pěkné, ale stejný problém jako před tím

3. V mnoha ohledem máme odlišný vkus a bohužel nic z toho co se tady draží se mi (bohužel) nelíbí.

4. Nicméně posílejte dál třebas začne.

5. Spousta toho co mi posíláte se bohužel nevejde do mého rozpočtu.

 

Zatím jsem stále zaseklý na těch prvních Zeppelinech - Stále mi přijdou dokonalé. Uvítám vysvětlení v čem tkví takový rozdíl mezi Seiko strojkem a strojkem v těchto hodinkách - předem děkuji za odpověď.

 

Pokud se ve mě něco nepohne - nebo pokud se Vám nepodaří pohnout semnou asi půjdu do těch Zeppelin + se hodlám ještě porozhlédnout v Torrontu a na letišti v Duty free jestli mě tam něco nezaujme. Co myslíte?

 

 

Předem děkuji za odpovědi

 

 

S pozdravem

 

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím jsem stále zaseklý na těch prvních Zeppelinech - Stále mi přijdou dokonalé. Uvítám vysvětlení v čem tkví takový rozdíl mezi Seiko strojkem a strojkem v těchto hodinkách - předem děkuji za odpověď.

Tyhle starší Miyoty maj mírnej problém s nepravidelným chodem vteřinový ručičky. Je to daný konstrukcí, na funkčnost to nemá vliv, ale vypadá to trochu blbě.

 

Je to vidět třeba tady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak pokud už bych vybíral něco s Miyotou, zvolil bych tohle.

http://www.chronoshop.cz/laco-marine/laco-madrid

 

Pěknej umírněnej pilotkovej design, a narozdíl od Zeppelinu je to značka s historií (Laco je jeden z pěti výrobců originálních b-uhren pro wehrmacht).

 

04madrid.jpg

02madrid.jpg

 

Konkrétně tyhle jsou teda celkem malý dámský, pokud nemáš malou ruku, určitě na chronoshopu najdeš i nějaký 42mm verze či tak něco. Nad rozpočet je to jen trochu.

Upraveno uživatelem USER47
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasim s Lacem v neprospech Zeppelinu. U Zeppelinu nejak nemuzu zkousnout ten znak...

 

Kazdopadne ted prihreju trosku polivcicku - na Bambinech je krasny, ze jdou opravdu ke vsemu. Nebo mi to aspon tak prijde (ok, ke kostkacum asi nepujdou...). Mam druhou generaci s rimskymi cisly. Rikal jsem si, ze to nebude pouzitelne k jinemu obleceni, nez obleku, nebo oblekove kosili minimalne, ale omyl, jdou skvele i k tricku a dzinum. Nejkrasnejsi na tom je to, ze nikdo te nenuti nosit porad stejny remen na hodinkach. Takze nahodis dziny a tricko, vymenis kuzi za perlon a jdes honit paradu ven...

Zkousel jsem najit par fotek, kde jsou bambina v jine akci nez v obleku, no neni to snadne:

http://orientwatchusa.com/blog/2015/02/the-black-bambino-reviewed-on-wornwound/

http://forums.watchuseek.com/f410/my-first-orient-bambino-rose-white-1018899.html

http://www.myimart.com/deal/orient-bambino-er24002w-automatic-mens-watch-mycpn1941v

 

To je tak castecne pro predstavu... Na jake provedeni mas spadeno?

 

Pokud budes chtit, tak muzu zkusit nejake fotky vytvorit, az prijdu domu z prace. Dam si par panaku  :D, nahodim dziny a tricko a zusim, co z toho vznikne :photo: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...