Přejít na obsah

Audemars Piguet - Making a Royal Oak


Ohm-Aztec

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 41
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

  • Po letech...

Nutno říct, že videa jsou zpracována zcela reálně. Letos jsem byl v manufaktuře dvakrát a probíhá to zcela přesně jako v těch videích. Například těch starých ještě origo strojů na vyřezávání tapisserie ciferníků pro Royal Oak je v jedné větší místnosti, pokud jsem dobře napočítal 25 a jeden cifr se dle slov pracovníků vyřezává cca 7 hodin. Opravdu nevelká produkce, že? Jen pro ciferníky se používají tři směsi kovů, které se liší barvou a volí se podle výsledné barvy ciferníku, aby jakékoliv výřezy nemohly rušit dokonalý výsledek. Co se týká tahu Royal Oaku, na něm je použito cca 25 různých části a je řešen velmi komplexně. Luneta Royal Oaku se brousí cca v 21 různých úhlech opět růčo na původních strojích, stál jsem půl metru od toho a podívaná je to epesní. Prošli jsem to celé, včetně místnosti kde se dělá Grande Complication, kterých děláme do deseti kusů ročně. Takové hodinky dělá od a do z jeden hodinář, hodinky se za dobu produkce třikrát složí a třikrát rozloží, každý z 648 dílů stroje je ručně dekorován a ještě následně dobrušován, aby vše běželo zcela hladce. Neuvěřitelná práce! Další samostatnou kapitolou je zpracování keramických dílů, to jsme zase uplně někde jinde. AP nepoužívá keramické plátování nebo odlitky, ale dává na hodinky masivní strojně opracované kusy keramiky a teď na tom zkuste při tvrdosti keramiky vybrousit stejný finiš jako na oceli... Zatímco jemný výbrus povrchu lunety ocelového Royal Oaku trvá chviličku, na keramice opět několik hodin.

Upraveno uživatelem JamesLurk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přímo v jejich škole ve staré budově jsme měli možnost s inatruktorem složit jednoduchý calibre 3090 a světe div se, rozjelo se to! :) Nejvíc jsem bojoval s uložením pallet leveru k escape wheel, strašná piplačka.

Super zazitok, gratulujem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já byl přitomen u rozhovoru u nás v boutique, v KH byl s klienty kolega. Večeře s komplikacemi je vzdycky v tomto ohledu top akce roku s top hodinkami na stole.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...