Přejít na obsah

UKAŽ PTÁKA !


Doporučené příspěvky

Já to dělám tak, že koukám, kterej druh si vybral zahradu k zahnízdění a pokud je to nějakej pták se specifickejma potřebama, max. mu vhodnej materiál nechám někde na zahradě, ať si ho najde. Ve velkejch příměstskejch aglomeracích s trávníkem a tújema je někdy pro ptáka fakt problém schrastit matroš, zejména v případě hodně teritoriálních druhů. V poslední době je to ale díky smečce koček spíš zbytečný.

 

Edit: nicméně pták, kterej si k zahnízdění zvolí nevhodný místo, kde je m?lo materiálu, bezpečí a potravy, je v r?mci populace lúzr.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 372
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jasný rozumím a dík. Teď ještě vyřešit kam jí vyvěsit.

 

Když byla naše fenka mladší, tak si k nám žádná kočka netroufla. Případně, pokud to zkusila, tak to bylo i naposledy. Nicméně teď je jí 12 a kočky z ní mají max prču. Takže stromy jsou out, myslel jsem dát budku na stojnu pergoly, tam by se snad dostat nemusely. Navíc otvor do budky není moc velkej a samozřejmě oplechovanej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Navíc otvor do budky není moc velkej a samozřejmě oplechovanej.

co se tyce otvoru do budek, ja sam zkusenost nemam, ale kdyz jsem videl tatku, jake budky dela a jak male otvory a v jakych vyskach v ramci budky dela, docela jsem ziral. pry ma kazdy druh svoje rozmery do kterych jde. on si to nasel nekde na netu.

ale je fakt, ze do vecera od osazeni mel budky obsazene

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyrobili jsme trojúhelníkovou budku pro sykorky a ty si podestýlku zabezpecily samy (srst sražené kočky, pírka ptáči, mech atd). Za pár let se musí budka vydesinfikovat. Budka vydržela na stromě 30let a odchovalo se tam spousta mláďat.Letos jsem vyrobil tu stejnou již osvědčenou za dvě hodiny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakonec jsem budku vyvesil na mlatek, tam se kocky zarucene nedostanou. Orientace je snad taky dobra - JV, zbytek uz je na ptactvu, snad se tam nekomu zalibi. Na krmitku je to ale desna bida, predloni hejna, loni podstatne min a letos ani tuk. Seminka, lojovy koule, vse zustava nedotceny. Fakt spatny.

post-29493-0-53525100-1580739239_thumb.jpg

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsíci...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...