Přejít na obsah

Seiko Samurai (white)

safi

Doporučené příspěvky

Pôvodne som chcel kúpiť Samurai white, ale ako tak sledujem popisy ich presnosti, tak Monstra, ktoré som po dlhej úvahe zakúpil, sú zatiaľ tak presné, že keby som nepočul ako pekne tikajú, tak by som podozrieval že je tam quartz. Totiž po piatich mesiacoch čo ich mám je presnosť, ktorú kontrolujem cca raz za tri týždne v porovnaní s rádiom riadeným budíkom stále +- 0 ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Mám jedny hodinky s kalibrem 7S35 (Samuraie) a troje hodinky s kalibrem 7S26 (SKX007, Monstra a Seiko 5).

Monstra dělají +2s za den, klasiky největší SKX007 dělají -1s za den a Seiko 5 dělá cca 20 až 30s den (to je ovšem způsobeno hlavně jejich nepravidelným nošením, takže většinu času jdou na poslední čtvrtinu rezervy a tedy se hodně předbíhají). Samuraie dělají při pravidelném nošení s přehledem + 20s za den a jak vím od dalších kolegů Samuraistů jsou na tom obdobně.

Z toho co jsem napsal si můžete myslet, že 7S26 je tedy přesnější kalibr než 7S35. Myslím, že tomu tak není. Výhodou 7S35 je to, že se dá zkušeným hodinářem vyladit na přesnost cca 2s za den a tuto přesnost si také dlohodobě drží. Kalibr 7S26 lze dlohodobě vyladit na přesnost cca 10s den (jinak řečeno, dokud Vám drží přesnost +2s za den, tak na nic nesahat nezkoušet, jakmile se hodinky usadí a trochu rozejdou, počítejte s odladěním na horších i když stále vynikajících 10s za den).

A proč tedy koupit Samuraie?

Protože...

...mají lepší kalibr i když se to tak zpočátku nemusí zdát

...protože jsou krásné (každému doporučuji vidět je naživo a pak se rozhodnout)

...protože s koženým řemenem jsou ještě krásnější (kovový tah jim velice sluší, ale na kůži jsou neskutečné)

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
Já bych šel rozhodně do ocelových, ani tak mi nepřijdou nějak extra těžké a na ruce o nich vůbec nevím...

Suhlas, pred polhodkou som zase prehodil na Samurajkach kozeny remen za ocelovy tah a narast hmotnosti som registroval asi prvych tridsat sekund. Neviem ako zvysok sveta, ale nech dam na ruku hocico, furt to "vazi" rovnako :)

A co sa tyka matrosu, tiez som za ocel. Ale logicky ti to zdovodnit, proste mi k hodinkam titan nejak nesedi ...

Odkaz ke komentáři

to safi: varování - jako bych tak nějak viděl, jak by to taky mohlo dopadnout :)

Začalo to koncem roku 2003:

Olech and Wajs MP 2824

Limes 112 Enamel Dial Roman Numerals

Seiko Orange Monster

Poljot chronograf (prodány)

Invicta 8926

Eberhard Traversetolo Vitre (ukradeny)

Poljot Aeroclub (prodány)

Seiko Military Auto (prodány)

Citizen Promaster Military Auto

Girard- Perregeaux vintage

Mido Commander NOS

Koha vintage NOS

Seiko 5 Copper Dial

Orient Star Power Reserve

Omega Seamaster Professional Auto

Citizen Promaster Eco-Drive Sapphire

Precista 300 m Automatic Diver

Sandoz Explorer

Prim Linea CHLE

+

2x Prim Sport IIgen (reissue s Myiotou, cal. 69 auto)

2x Fashion Quartz (GMT+chrono)

4 x Prim cal 50 a 52 na přestavby

1x Prim cal 68 dress

cca 30 řemínků a tahů

2 x box

1 x watchwinder 4+6

Tak, doufám, že se k tomuto příspěvku nedostane manželka...:o

Moc pěkný.

Já si ale myslím, že by to manželce měl někdo diskrétně ukázat. Nedávno vypadala dost ustaraně. Už je mi to jasný. Zjistila, že sis natajno pronajal byt. Myslí si, že máš milenku. Kdyby viděla ten seznam, došlo by jí, že ten byt máš jen na skladování krabic od hodinek. Uklidnila by se a možná bys dostal další hodinky k narozkám od ní.

Odkaz ke komentáři

Nazdar pánové, přemýšlím že odlehčím Kubu o jedny Samuraje, ale jsem na vážkách jesli ocel nebo titan. Titanové hodinky jsem nikdy neměl, vím že to poznám určitě na váze, ale to je mi celkem jedno. Co byste doporučili?

Řešil jsem stejný problém, měl jsem obavu z hmotnosti ocelových (taky z velikosti, mám poměrně malou ruku). Vzal jsem ocel, zkrátil tah a okamžitě bylo jasno...vůbec nemám pocit, že by byly nějak nepatřičně težké, na ruce nejsou vůbec cítit, sedí jak přibité...ani velikost není na závadu. Pokud to teda není o vzhledu, neměl bych z oceli vůbec strach.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
At this time DDWatches only ships within the United States.:(

No a? Já myslím, že tohle je pořešeno. Pokud odtamtud někdo něco chce, nechť mi dá vědět, naše kancelář přímo v srdci světového imperialismu je k disposici.

BTW: jsem teď v NY až do patnáctého července a pak zase koncem srpna, kdyby někdo něco chtěl.

Odkaz ke komentáři

zdravím - pátram všude možně jestli se dají ještě white samuraie někde sehnat,ale zatim nikde nic - ebay taktéž ne :crying_anim02: . Má někdo nějaký typ?

Můžeš to zkusit tady: http://seiko5.nl/snm009k.html, je to stejný prodejce, co je na Chrono24 Trusted Seller, takže bude asi v poho.

Odkaz ke komentáři

zdravím - pátram všude možně jestli se dají ještě white samuraie někde sehnat,ale zatim nikde nic - ebay taktéž ne :crying_anim02: . Má někdo nějaký typ?

Napis SZ clenovi Kubson. Me sehnal nedavno funglovky. Za cenu vice nez hodne dobrou. Byl jsem spokojen i s jednanim.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...