Přejít na obsah

Historie Panerai (a Rolex)


Mitak

Doporučené příspěvky

  • po měsíci...

Znova jsem to napodruhé celé přelouskal.  To, že to nebudu vlastnit, neznamená, že o tom nebudu nic vědět.  Ještě jednou díky za překlad.  Je to asi jazykem, ale v tý anglině mě to přijde jak pohádky ovčí babičky.  Mám raději susší jazyk český.  To něměcko má na nás velkej vliv.

Za mě díky za osvětu.  Povinné čtění pro ty co pamy vlastní, anebo vlastnit budou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...
  • po měsíci...
  • Po roku...
  • po měsících...

Když máme ty dlouhé zimní večery, dovolím si sem ze statusu kolegy DabelM vykopírovat link na obšírný "investigativní" článek ohledně historických zmatků v označování Radiomir vs Luminor  :cool02:

(ve stručnosti: brutální radiace Ra226 dokázala rozežrat sendviče co 3-4 roky, takže se musely pravidelně měnit - přičemž v kombinaci s omezenou produkcí manufaktury vznikaly různé skládačky)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

https://perezcope.com/2020/12/23/the-stallone-panerai-logo-story-debunked/

Trošku to tu oživím... nachystajte si kávu, svoju angličinu a pustite sa do článku, ktorý, ak je skutočne pravdivý (perezcope.com do Panerai dosť šije) vyvracia celú story Stallone/Panerai.

Článok je reakcia na predaj Stalonneho súkromnej zbierky v aukcii Phillips v New Yorku na konci minulého roka, v ktorej sa jeho hodinky z filmu Daylight predali za 214.200 USD.

O týchto hodinkách Stallone tvrdil, že ich náhodou objavil pri natáčaní filmu (pretože chcel na ruke hodinky, ktoré nikto nikdy nevidel), nasadil ich na ruku a prežili s ním celé natáčanie. Podľa článku to ale úplne tak nebolo a jednalo sa o product placement, ktorý ani jedna strana Stallone/Panerai nezvládla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když pomineme tu loňskou dražbu Stalloneho hodinek (a rádoby "skandální" omáčku kolem ní), nepřijde mi že by v tom "investigativním" článku byla nějaká nová informace, která by v tomhle vlákně ještě nezazněla - zejména díky podrobným rešerším a překladům, které sem svého času dodal kolega @Mitak :notworthy::notworthy::notworthy:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • po měsících...
V 17. 8. 2021 v 22:13, tomas.helisek napsal:

Neměl jsem to cist.. neměl! 😃 Super!

 

Mimochodem… 

Proč všechny ne-Rolex hodinky, přitom vlastně Rolex jsou sexy víc než Rolex! 😁

Ono to bude podle mě tím, že cca 90% veškeré produkce hodinek od renomovaných značek jsou víc sexy než Rolex.

Tím nechci v žádném případě odepírat Rolexu tradici, jedinečnost a bezesporu neskutečnou kvalitu. Ale ten design a postoj k tomu jít s dobou.......sorry, ale za mě rozhodně nééé.

Otázkou však zůstává, zda to není úplně jedno, protože lidi nezajímá to, jak ty hodinky vypadají, ale to, že je na nich napsáno ROLEX!!!

🙊🙊🙊

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...
  • po měsících...

Pročetl jsem ten článek a slušnej nářez. Předpokládám, že ty informace jsou relevantní a autor si nevymýšlí. V některých částech trochu zbytečnej hating (historie značky a spekulace nad celkovými výrobními náklady - tak to má každá značka), ale celkově má tedy Panerai docela máslo na hlavě. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...