Přejít na obsah

Zippo


Doporučené příspěvky

Vcera jsem to tady cetl .. a rikam si ze to je blbost, dneska podavam kolegovi zapalovac pac svuj nema a samozrejme prazdnej, docela me tyhle trapny situace bavi. Tak jsem upgradeoval obsah svy edc tasticky, po mensi uprave vhodnym nastrojem (v panelakovem byte to byla sekyra) to ma optimalni velikost. Ted uz nikdy nebudu muset resit prazdnej zapalovac. Doufam.

 

NWQ5tSg.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Mari napsal:

Takže se ti povedlo stlačit benzín? Gratuluju :)

Tak ze benzin s naftou jsou kapaliny co jdou stlačit vím už dávno. Nejednou jsem natankoval do 10l kanystru víc jak 12l. Jsem na tom zalozil takovou teorii na co maji ty kamery u benzinek a pak podle historie toho co tam zrovna stoji jede pocitadlo. Ale jeste me nenapadl zpusob jakym to overit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem sběratel, mám 4 Zippa, stáří cca 24, 11, 7 a 6 let. Jedno další jsem ztratil a pak se válí po šuplatech pár fejků, co mi občas někdo dá, ty nepoužívám. Mám zkušenost, že čím méně se Zippo používá, tím méně vydrží. Když ho vezmu z poličky jednou za rok, naplním a nosím, už třeba po 3 dnech jen jiskří. Když nosím své daily-Z, vydrží 2 - 3 týdny, někdy snad i déle. Jasně, záleží kolik toho s ním zapaluju, já v průměru 3-10 cigaret denně, ale to je fuk. Někdy s ním cigáro zapálím jednou za pár dnů, protože mám většinou v kapse i obyčejný zapík a automaticky po něm sáhnu, proto jsem vypozoroval, že když vezmu týden natankované, jen svátečně používané Zippo, už si nejspíš nezapálím, zatímco týden i dva po natankování se moje daily-Z může uzapalovat celé hospodě. Nevím proč to tak je, jestli třeba nepoužívané Zippo pojme při tankování méně benzínu nebo jestli je to knotem, fakt nevím. Určitě hraje ve výdrži roli i stáří, stejně jako u lidí, ale bez ohledu na věk pozoruji to, co jsem napsal.

Mimochodem, mám několik originálních kožených pouzder a pak jedno origo plastové, přilepené na palubce mého US vanu, aby bylo Zippo po ruce (i když v autě nekouřím), ale úplně nejTOP pouzdro je od známého brašnáře, to se s originálem vůbec nedá srovnat, naprosto dokonalé a 100% na celý život.. 

Pěkný den.

20170330_085821-1~01.jpg

FB_IMG_1470130606248.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 3. 12. 2022 v 22:56, Diamondking napsal:

Já používám takový gumový bazmeg. Kdysi jsem to koupil na Aliexpresu za pár haléřů a benzín vydrží tak týden, možná víc. Je tam i otvor pro náhradní kamínek. 

IMG_20221203_224909.jpg

 

Ahoj, 

nevíte jestli se dá tenhle bazmeg sehnat někde u nás? Vypadá to docela prakticky.

Díky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

Co se týče té výdrže, u mě určitě déle než týden, ale 14 dní by už nevydržel, takže jistotou je udělat si z doplňování páteční rituál a je vyřešeno. Doplňuju způsobem - když už to teče druhou stranou ven, asi tam už bude dost 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já mám Zippo více jak 15 let a už jsem u dvou kousků nechal měnit vnitřek - omleté škrtací kolečko,ale zase 👍 pro servis Zippo pro ČR/SR vše vyřízeno do týdne (nový vnitřek).

Jinak benzín vydrží více jak týden a měním jenom knot.Vatičku jsem měnil jenom jednou ani nevím proč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...