Přejít na obsah

Jaké IWC máte právě na ruce?


watchesss

Doporučené příspěvky

Tak jsem je přehodil, ale není to ono. Jsem prostě tahový a jak píšeš, na tahu jsou to úplně jiné hodinky. Na gumě to asi nevydržím ani půl dne. Jdu přezout.

 

Fakt je, že na gumě je nosím hlavně v létě k vodě, tam je guma ideální. Ale teď je asi taky půjdu přezout... aspoň trochu uklidním chronobundus  :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimochodom, v čom spočívala generačná zmena z GST na Aquatimer, boli tam aj nejaké zásadné technické vylepšenia, keď menili aj názov? Alebo len čisto marketing a zmena cieľovky, nevie to niekto?

 

Edit: Tie Mecaquartz sú naozaj parádne mrňousy.

GST se na Aquatimer neměnily, řada potápek Aquatimer tu byla již od r. 1967. Pouze v letech 1983 až 1998 byla řada Aquatimer nahrazena dílem designera F.A.Porsche s názvem OCEAN 2000, ref. 3500, což byly první hodinky s takovou vodotěsností. K původnímu názvu se potápky u IWC vrátili právě v řadě GST modelem GST Aquatimer, ref. 3536. Toto spojení se nabízelo, protože řada GST představovala u IWC sportovní hodinky. Takže právě proto tyto akváče používali tvarově obdobné pouzdro, jako zbytek řady GST. V tomto provedení se vyráběli do r. 2004, kdy byly nahrazeny modelem s vnitřní lunetou ref. 3538 (titan, 2000m) nebo ref. 3548 (ocel, 1000m) ale pořád s jinak tvarově podobným pouzdrem. Tato podobnost jde tak daleko, že z pozdějších 3538 lze použít kaučuk na model 3536, které se dodávaly pouze na tahu a jako volitelné příslušenství byl tzv. Klettband na suchý zip. Jako zajímavost bych ještě dodal, že ač byly oboje tyto hodinky (3536 a 3538) vodotěsné do 2000m, tak ty první mají o 0,6 mm tenčí sklo (3,7 proti 4,3mm). Další vývoj šel k modelům které se tu nyní hojně objevují, tj. 3568 (vnější luneta se safírovou vložkou) a 3767 což bylo totéž ale v chronu.

post-1842-0-13073900-1584923637_thumb.jpg

post-1842-0-58518800-1584923754_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

IWC se šprckou, to tady ještě nebylo :-) 

Moc zajímavý tyhle chrona, modrej cifr, libovej font datumovky, nositelná velikost, to by šlo! Nosíš je i na řemenu?

 

Já si furt nejsem jistej tím návratem Ingů k původnímu tvaru pouzdra, chápu, že to je odkaz na historii, ale ten Genta, to už byla taková klasika, že mi teď v nabídce trošku chybí...jak to máte Vy? Uměl bych si představit oba modely paralelně v nabídce, každej je úplně jinej...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem se toho tvaru ze začátku obával. Pak jsem je prubnul v obchodě a zase půl roku nic. Teď je mám a musím přiznat, že po několika dnech nošení jsem s nimi hezky srostlý. Mám je pár dní. Řemen zvažuji, a zatím řeším, jestli pořídit konfekci, nebo něco na míru. S ohledem na barvu cifu zvažuji HIRSCH Tiger v modré, ale pocit je mít na řemenu natrénuji na něčem, co už mám doma. Pak se uvidí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Predstav si ty hodinky bez loga IWC... No tak vidis. Presne takhle to vnimam ja.

Pokud spravne chapu, jak to Potkan mysli, tak to mam stejne. Bohuzel. V dnesni dobe je tak obtizne si vytvorit jasny marketingovy identifikator, ze IWC a tento jejich krok vubec nedovedu uchopit. Ale mozna je to jen experiment...

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...