Přejít na obsah

Investiční zlato

RomanP

Doporučené příspěvky

Tak jsem se podíval na tu plánovanou edici českých mostů a vidím tam jeden zádrhel a to, že ČNB navýšilo ediční množství a to na 25.000 ks (celkem za b.k. i proof), což je hodně a sběratelská hodnota bude mizivá. Nebo se pletu?

To je limitní náklad, tedy nepřekročitelné množství mincí, stanovené ČNB. Skutečný náklad bývá nižší, třeba u památek tech. dědictví byl mezi 5 000 až 14 000 kusů pro obě kvality.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do zlata bych nikdy neinvestoval jedině koupit si nosit ho a pak za xxx let prodat.V 18 lety jsem tak uvažoval polovinu už nenosim a jednou prodám peníze se budou hodit.Celou dobu už 15 let sloužilo a ted s menším ziskem můžu prodat.Na tom jedině vidim zisk.

Odkaz ke komentáři

Do zlata bych nikdy neinvestoval jedině koupit si nosit ho a pak za xxx let prodat.V 18 lety jsem tak uvažoval polovinu už nenosim a jednou prodám peníze se budou hodit.Celou dobu už 15 let sloužilo a ted s menším ziskem můžu prodat.Na tom jedině vidim zisk.

Trochu nesrozumitelné, nezlob se :huh: Zlato, které se nosí jako šperk je většinou neplnohodnotné s příměsemi a jeho cena je opravdu někde jinde...tady byla řeč o investičním, tedy plnohodnotném, tedy 24-karátovém...

Odkaz ke komentáři

Trochu nesrozumitelné, nezlob se :huh: Zlato, které se nosí jako šperk je většinou neplnohodnotné s příměsemi a jeho cena je opravdu někde jinde...tady byla řeč o investičním, tedy plnohodnotném, tedy 24-karátovém...

Záměr byl že na tom ryzím neni ten výdělek markantní tak jsem poukazoval na mou volbu.

Odkaz ke komentáři

muzes to prosim nejak rozvest? diky. zajima me to. moc tomu nerozumim

Dnes se dá koupit zlato z druhé ruky za polovic.Můj případ já jej před 15 lety nakoupil za 220 kč gram a dnes bych prodal bez problemu 650 - 700 kč mluvim o šperkách tolik procent ryzí zlato nemůže přeci vyrazit.Nebo já nevim.A to nemluvim o tom že mi ještě to zlato sloužilo.Myslel jsem že když se pustit do zlata tak bych já osobně šel touhle cestou.než ryzí.Jen můj názor.Samozřejmě se omlouvám jestli se pletu.

Odkaz ke komentáři

Dnes se dá koupit zlato z druhé ruky za polovic.Můj případ já jej před 15 lety nakoupil za 220 kč gram a dnes bych prodal bez problemu 650 - 700 kč mluvim o šperkách tolik procent ryzí zlato nemůže přeci vyrazit.Nebo já nevim.A to nemluvim o tom že mi ještě to zlato sloužilo.Myslel jsem že když se pustit do zlata tak bych já osobně šel touhle cestou.než ryzí.Jen můj názor.Samozřejmě se omlouvám jestli se pletu.

cena v roce 96 $400 letos $1400. neuvazuju inflaci atd. to jen pro predstavu
Odkaz ke komentáři

To je limitní náklad, tedy nepřekročitelné množství mincí, stanovené ČNB. Skutečný náklad bývá nižší, třeba u památek tech. dědictví byl mezi 5 000 až 14 000 kusů pro obě kvality.

OK, ale když podle tebe jsou Velké Losiny v nákladu 3000 kusů za 50.000 tak proč poslední mince z této série důl Michal je při nákladu 9200 kusů jen za 7.869 Kč? Je to pouze tím nákladem? Jestli ano, tak bych řekl, že banka očekává zvýšený zájem o zlaté mince a proto si navýšením limitu připravuje půdu pro případné vyšší emise, které ale budou mít menší hodnotu pro investory (resp. jen hodnotu zlata).

edit: přidán link

Upraveno uživatelem Muffik
Odkaz ke komentáři

cena v roce 96 $400 letos $1400. neuvazuju inflaci atd. to jen pro predstavu

Tohle je značně zkreslující výklad a vyvolává pocit, že se dá na zlatě vydělat za 15 let 3,5 násobek jeho hodnoty. Ovšem už neuvádíš celou pravdu za ty roky. Podstatně jistější je investice do bytu (jako příklad 3+1 v Praze Stodůlkách), který za toto období vzrostl na trojnásobek a to nepočítám že za tu dobu se vydělá další cca 1 mil. na nájemném.

Posted Image

Odkaz ke komentáři

Ono ale u těch bytů existuje strop, který určí zákon nabídky a poptávky. Pomalu už došlo k tomu, že nabídka poptávku převyšuje. Ceny tedy porostou jenom v tom případě, že se bude rapidně zvyšovat koupěschopnost řadových lidí. Je otázkou, kdy se zase bude lidem dařit ušetřit velké peníze, nebo mít na splácení hypoték.

Jiná věc je mít byt a pronajímat ho, ale to už není klasické investování.....

Odkaz ke komentáři

Tohle je značně zkreslující výklad a vyvolává pocit, že se dá na zlatě vydělat za 15 let 3,5 násobek jeho hodnoty. Ovšem už neuvádíš celou pravdu za ty roky. Podstatně jistější je investice do bytu (jako příklad 3+1 v Praze Stodůlkách), který za toto období vzrostl na trojnásobek a to nepočítám že za tu dobu se vydělá další cca 1 mil. na nájemném.

proto sem takdy jasne psal, jen pro predstavu. zadny kurz, inflace, nic. tohle neni debata, do ceho je lepsi investovat. ne kazdy muze vysolit cash za byt. na vsem se da vydelat. jde jen o miru rizika, kterou jsi ochoten prijmout.
Odkaz ke komentáři

Jen jsem tim chtel poukazat na to ze investice do zlata je spekulace, ktera se nemusi vyplatit.

vsechno je spekulace. stejne tak nakup bytu ted. vzdy je potreba zvazit spoustu faktoru. ale jinak souhlasim. proto se vsude pise, minule vynosy nejsou zarukou budoucich :)
Odkaz ke komentáři

OK, ale když podle tebe jsou Velké Losiny v nákladu 3000 kusů za 50.000 tak proč poslední mince z této série důl Michal je při nákladu 9200 kusů jen za 7.869 Kč? Je to pouze tím nákladem? Jestli ano, tak bych řekl, že banka očekává zvýšený zájem o zlaté mince a proto si navýšením limitu připravuje půdu pro případné vyšší emise, které ale budou mít menší hodnotu pro investory (resp. jen hodnotu zlata).

edit: přidán link

Losiny byly zpočátku taky na výrazně nižší ceně. Poslední dvě mince z edice jsou ještě k mání, starší už ne. Tam už platí poptávka > nabídka a cena jde nahoru.

http://aukro.cz/zlate-mince-cr-od-1993-52150

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...