Přejít na obsah

Investiční zlato


RomanP

Doporučené příspěvky

Ahoj vespolek. Zkusím připojit svůj názor. Investiční zlato je dobrý nápad, pokud chcete v dlouhém časovém horizontu udržet již získaný majetek. Rozhodně to není cesta jak zhodnocovat peníze. Spread (rozdíl nákupní a prodejní ceny) je velký, pokud se bavíme o větším množství, musíte počítat s poplatkem za uložení zlata (není uplně rozumné mít ho doma v šuplíku) a dnešní cena zlata je historicky nejvyšší.

Shrnuto a podtrženo, nemyslím si, že za současné ceny a s náklady s jakými se zlato nakupuje/prodává je nákup zlata dobrý investiční nápad pro běžného člověka (je to ale rozhodně jedna s možností, jak udržet hodnotu již získaného majetku v delším časovém horizontu). S.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stará židovská moudrost: 1/3 majetku v penězích, 1/3 v nemovitostech a 1/3 ve zlatě. Zlato je nutné nakupovat pořád a v menších množstvích, např. každý kvartál 1 unci. Samozřejmě přihlédnout ke krátkodobým výkyvům. Pravidelný nákup průměruje cenu. Investiční mince a slitky nemá cenu pořizovat menší, než 1/4 unce. U malých vah je absolutní přirážka na výrobu mince prakticky stejná, jako u 1 unce. Rozdíl nákup - prodej je třeba dnes 29 189-27 145,- Kč/ 1 unce filharmonici

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začínat s nákupy zlata v této době mi připadá vzhledem k jeho ceně trochu pozdě. Ledaže by nakupující počítal s horizontem držení 10 až 15 let. Před cca 1,5 rokem jsem měl nutkání koupit. Odolal jsem a nevydělal (mohl jsem mít minimálně 100% zisk). Teď bych do toho už nedoporučoval vrážet peníze, ceny jsou hodně vysoko, lámou rekordy a podle mne se dá spíš počítat s poklesem. Ale jak budou stoupat ceny akcií, bude zlato klesat. To je dobré leda na zajištění pozic v době velkých poklesů akcií (krize a pod.). Ovšem sděluji jen můj názor a věšteckou kouli nemám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pročítám toto téma, ale zatím jsem nenašel jednoznačnou odpověď na investici do zlata. Začíná mě tato komodita zajímat a to hlavně z důvodu, dlouhodobého uložení peněz do zlata. Chci nakoupit zlato, ale jak říkám, nejsem znalý momentální situace na trhu, proto bych chtěl poradit od někoho, kdo v tom umí chodit. Díky za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby někdo znal jednoznačnou odpověď, tak buď vykoupí všechno dostupné zlato nebo má zlato cenu technického kovu. Ale dost info najdeš tady a na odkazech z těchto stránek:

http://www.zlate-mince.cz/Numismatika.htm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže když bych to měl nějak shrnout, Převod peněz na zlato není výhodný v případě krátkodobého uložení menších peněz do zlata a obzvlášť za těchto podmínek a jeho ceně se to vlastně nevyplatí. Protože hledám stabilitu a nebudu chtít měnit zpět na peníze dříve, než za cca 20 let, je to v zásadě možná cesta. Protože bych chtěl přikupovat zlato průběžně, nikoli všechno hned, je vlastně i docela jedno, ze je jeho cena zrovna teď pro koupi nevýhodná. No a teď už zbývá jen vědět kde :-) Tím nechci 911 k ničemu hnát :-) Mimochodem je lepší slitek, nebo mince? Má mince nějaké výhody, nebo když to přeženu jde jen o jiný tvar?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mimochodem je lepší slitek, nebo mince? Má mince nějaké výhody, nebo když to přeženu jde jen o jiný tvar?

 

Podle mě je to celkem fuk, možná že ta mince má při krizovém prodeji výhodu právě toho, že je to mince. Jinak při průs..u vyměníš zlato za chleba vždycky. To se nedá říct o akciích NWR, GE nebo Siemens.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...