Přejít na obsah

Garmin vs Suunto


Doporučené příspěvky

Záleží na tom, co od hodinek očekáváš. Funkčně to jsou naprosto rozdílné hodinky. Suunta Core jsou jednoduché ABC digitálky, tzn. mají výškoměr/barometr a kompas. Umí ještě měřit teplotu a zaznamenávat barometrické údaje.

 

Fenix2 je GPS sportster, který krom výše zmíněného umí spolupracovat s hrudním pásem a různými pody, dále má GPS a umí tě navigovat, nebo zaznamenávat trasu atd. Můžeš je připojit k PC a analyzovat tréningová data pomocí programu Garmin Connect.  

 

Výčet funkcí samozřejmě není úpný, chtěl jsem jen poukázat, že se jedná o hodinky naprosto odlišných kategorií.

 

U Suunta má Fenix protějšek v Ambitech, momentálně nejnovější verze jsou Fenix3 a Ambit3. Co se Core týče nevím jestli má Garmin v nabídce něco adekvátního. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky Miro2 za minirecenzi. Po Tvém příspěvku se přikláním k Fenixum. Jde mi o ABC a hlavně o přesnost GPS a navigaci. Co jsem se dočetl, tak Fenixy 

mají zabudovanou GPS v hodinkách, oproti elektronickému GPS v Suuntech. Taky se do Fenixu dají nahrát nějaké mapy pro navigování. 

( vím, že to nebude navigace jak třeba v mobilu, nebo navigace v autě ). Taky se mi líbí připojení k PC k analýze dat.

 

Trochu mě zarazilo, jak jsi napsal, že to jsou naprosto odlišné kategorie. To je mezi něma takový rozdíl? Taky nechápu větu, že nevíš, co se týče Core,

zda má v nabídce Garmin. Jsem si myslel, že Core patří k Suuntu. Asi tedy Core je synonymem k určení hodinek. 

 

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mel Suunto t6 a byl jsem s nimi docela spokojen, ale mel jsem i obycejny levny garminy (jen tepak s casem) a celkove zpracovanim a lepsim prenosem z hrudniho pasu se me libili vic ty Garminy ;-) Taky u tech t6 kdyz clovek zmackl stopky tak to merilo uplne vse a do par hodin pokud to nevypl byla baterka kantare :-/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže popořadě :)

 

Suunto Core - jednoduché digi s ABC funkcemi, NEMAJí GPS.

 

Suunto Ambit - Sportster s GPS (umí navigovat, zaznamenávat trasu, lze je synchronizovat s telefonem/pc, připojit k nim HR belt nebo jiné měřící pomůcky).

 

Garmin Fenix - platí o nich to samé co o Ambitech, pokud se budeme u Fénixů i Ambitů bavit o verzi 3 (poslední), tak Garminy jsou novější a mají několik vychytávek navíc jako WiFi, barevný display, umí GPS i GLONNAS (ruská obdoba GPS).

 

Takže pokud chceš GPS musíš si vybírat mezi Suunto Ambit a Garmin Fenix.

 

Já si před 3 týdny pořídil Suunto Ambit 3 Peak Saphire HR. Z toho, co jsem si zjistil, u Garminu pořád ještě dolaďují firmware a hodinky můžou být s některými verzemi nestabilní. Přesnější GPS u Suunt díky lepšímu GPS chipu (dle testů, které jsem našel na internetu). Jsou pohodlnější při nošení, mají sice atypický pásek, který nejde vyměnit za jiný než orginál, ale díky tvarování lépe sedí na ruce, hlavně pokud máš menší obvod zápěstí. Garminy mě na ruce pořád tahaly za chlupy :) Aplikace Movescout je česky a po poslední aktualizaci také aplikace pro Android i firmware hodinek má k dispoici české menu (naní to kritické, ale potěší). Dále verze Peak u Ambitu má větší kapacitu akumulátoru. Při nastavené maximální přesnosti GPS a záznamu po 1 sekundě vydrží 20 hodin. Pokud je budeš používat jen jako hodinky měly by vydržet 30 dní.

 

A ještě jedna věc, pokud chceš používat hrudní pás, ten dodávaný k Ambitům, má vlastní paměť, tudíž ho lze používat i když nechceš mít zrovna hodinky na ruce. Data se z hrudního pásu do hodinek přenesou hned po tom co se znovu připojí.

Upraveno uživatelem Miro2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za vyvedení z omylu ohledně GPS v Suuntech Core. Takže asi pujdu do Fenixu 2. I ty Ambity 3 nevypadají špatně, ale ta cena je vysoká. Podobná cena jak  Fenix 3. Mimochodem ty Fenixy 3, jsou nádherné hodinky. Ty by se mi taky dost líbily.

 

Puvodně jsem chtěl hodinky do 3 tisíc :)  Asi jsem neměl narazit na tohle forum :)  Ale díky tomuto foru objevuji svět hodinek a líbí se mi to čím dál tím víc.

Složitost a provedení mechanických hodinek je obdivuhodná. Už se nedivím, proč stojí hodinky např. 150 tisíc :) Jinak jsem snad ještě neviděl škaredější

hodinky než Casia. ( nic ve zlém, proti těm, kterým se líbí a nosí je )

 

Díky Miro za objasnění a Tvé odpovědi na mou otázku. Pujdu do Fenixu. Zda to budou Fenixy 2, nebo 3, je stejné dilema, jak při moji první otázce

ohledně výběru hodinek. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rádo se stalo ;)

 

Ještě můžeš do výběru zařadit i Ambit2, funkčně na tom rozhodně nebudou hůře než Fenix2 a přesnost GPS by u Suunta měla být podle ohlasů na internetu mnohem lepší. Doporučuju si je před koupí prohlédnout naživo, jde to třeba tady: www.hshsport.cz/ (mají jak Garminy, tak Suunta), pokud to teda nemáš do Prahy na Anděl příliš z ruky.

Upraveno uživatelem Miro2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Dík za odkaz na ten obchod. Mají tam toho dost a zejména ty hodinky, které jsem si vyhlédl. Mám to sice trochu z ruky, ale v dneší době technického pokroku, se tam dá dojet. 

 

Po přečtení několika recenzí, ty Ambity fakt nevypadají špatně. No uvidíme.

 

Ještě jednou děkuju. Dost jsi mi pomohl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja prispeju taky svou troskou do mlyna. Jsem bezec a tak jsem se nedavno poohlizel po nahrade za me Garmin 310XT. Chtel jsem usetrit a tak jsem sel do Suunto Ambit3 Run. Musim rict, ze jsem byl zklaman po vsech strankach. V prvni rade, spatne mereni, coz je u techto hodinek nejdulezitejsi. Dvakrat se mi stalo, ze mi to namerilo jednou o kilak na 4km zavode a jednou 2,5kilaku na 10km vic z duvodu vypadnuti GPS signalu. To se potom duveruje tezko. Nikdy se mi to nepodarilo koretkne spojit s telefonem. Ten jejich web mi taky moc nevyhovuje.

Takze vysledek je ze po dvou mesicich jsem je prodal se ztratou a koupil Garmin 920XT. To je tak kdyz chce clovek usetrit.

S 920XT naprosta spokojenost. Vsechno slape jak ma. Jinak 920XT jsou na tom funkcne temer stejne jako Fenix3.

Za me jedine Garmin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. No to je těžký. Já už o Suuntech, Garminu i jiných podobných hodinkách pročetl dost recenzí a viděl nějaká videa, jak se tyto hodinky chovají v terénu. Někdo je vychvaluje do nebe a druhý by si je v životě nekoupil.

Jinak jak pročítám toto fórum, tak jsem narazil i na jiné hodinky. Například se mi strašně líbí

Helgray-Skyfighter, nebo hodinky Wenger.

Tak mám zas dilema :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S GPS problém nemám, zatím jsem nedělal pesná porovnávání, ale testoval jsem je zároveň s telefonem a neměřenou trasu porovnával s Google maps a odchylky vycházely v rámci stovek metrů (trasa 7 a 10km) s tím že trasy byly v městské zástavbě a podmínky pro GPS byly komplikované.

 

S webem jsem spokojený, ale mobilní aplikace (pro Android), je docela tragédie, to je pravda. Nicméně zatím je to pouze beta, mobilní aplikaci pro iOS vyzkoušenou nemám, neboť okousané jablko nevlastním.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...