bandicoot Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Ahoj, kolegyně přinesla jedny šuplíkovky Omega. Pouzdro a korunka nejsou signovány tipuju to na předělávku kapsáčů. Tváří se jako růžové zlato, punc nečitelný. Jsou v super stavu, hrany ostré, korunka taky. Aktuálně byly hodinářem jen vyčištěny. Velikost 36mm. Otevírat je kvůli strojku nebudu, netroufám si. Může mi i z pouhých fotek někdo k nim něco napsat? Díky. P.S. není to skrytá inzerce, takže klidně tipujte i ceny.
villain83 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Ono je dost podstatny,co je tam za strojek.Ja bych se otevreni nebal,zkus najit mezeru,nekde tam urcite bude,je to naklapavaci,takze by to nemel bejt problem.
JZED Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 No šuplíkovky říká?? Mě se nezdaj ty ručky. Konkrétně mi připadaj na šuplíkovky hodně mladý. Obzvlášť ta vteřinovka. Respektive celkově mi to přijde jako průřez minulým stoletím. Cifr 30-50, ručky velké 50-70, vteřinovka 70-80. Taky mi tam nesedí ten vroubkovanej sub-cifr. Určitě bych to otevřel jak radí villain.
villain83 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 To muze bejt poskladany z x kusu,nedavno jsem oteviral taky jedny stary Omegy a dost nemile me prekvapil strojek,byl tam naroubovanej nejakej no name,takze dokud nemrknes pod kapotu,nic nebude;-)
Dzos Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Souhlasím s výše uvedeným. Nejenom že ručky tvarově neodpovídají, ale ani opticky to nevypadá dobře. Ve zlatém pouzdře bych očekával zlaté (zlacené) ručky, navíc by seděly i k barvě (lumi) číslic.Otevření bych se nebál, stačí ostrý nůž nebo takový ten vytahovací odlamovací břit a půjde to. Podle velikosti pouzdra bych to na předělávku kapsáčů možná neviděl. Mám zlatý omegy v originálním zlatém pozdře a mají 38 mm.Omega až na výjimky, ale zlatých se to netýká, pouzdro zvenku neznačí, označení bývá vevnitř.
Návštěvník tolja Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 z kapesních to nebude, mohl by být uvnitř omegáckej kalibr 30T2, po válce u nás byla poptávka po hodinkách, ale omegy ve zlatě byla dost nákladná záležitosthodinář/zlatník to řešil tak, že když dostal objednávku na zlaté hodinky, tak ve švajcu objednal stroj s cifrem a ručkama a pouzdro k nim "vyrobil"pozitivem je, že na takto vyrobených hodinkách bývá o dost víc zlata než na origináluproti mnou napsanému ovšem hovoří to, že ani jedna ručka není původní, a i číselník s luminiscencí podle mě pochází ze sportovnějšího modelumusíš je otevřít, znalec pod nickem odjinud mě kdysi napsal, že hodinky votevře bába nůžkama, tak se toho neboj a kdyby něco, víš na koho se obrátit o radu
bandicoot Odesláno 25. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 25. června 2015 Zatím díky. Svoje bych otevřel, ale už vidím, jak na cizích mi sjíždí ruka (byť mám na dýnka Bergeon). Snad získám kuráž. Když jsem psal "šuplíkovka", myslel jsem, že to kolegyně prostě vytáhla u rodičů ze šuplíku, kam to asi kdysi dal nějaký prarodič. Určitě jsem tím nechtěl naznačovat původnost a vyloučit bastl, který mohl v průběhu desetiletí nastat...
JZED Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 S tou šuplíkovkou jsem to nemyslel nijak zle. V každém případě mě zajímá fotka toho vnitřku až to otevřeš. jestli cheš půjčit nůžky, jedny se mi tu válej na stole :-)
villain83 Odesláno 25. června 2015 Nahlásit Odesláno 25. června 2015 S tou šuplíkovkou jsem to nemyslel nijak zle. V každém případě mě zajímá fotka toho vnitřku až to otevřeš. jestli cheš půjčit nůžky, jedny se mi tu válej na stole :-)A mas k nim i tu babu?
Onipep Odesláno 26. června 2015 Nahlásit Odesláno 26. června 2015 Zřejmě se jedná o pouzdro do kterého se nejčastěji montovali hodinky EROS. Dále pak Pabeda, GUB a nyní velice často Primky (viz Aukro)Na hodinkách je cca 12g zlata 585.Pouzdro je méně častá varianta z červeného(růžového) zlata. Další rozdílem je osazení příruby(kroužku)do které ho osazeno sklo. U žluté varianté je hladká bez osazení.Po Trutnově se toulá taky jeden kousek v tomto pouzdře, ale s malinko jiným typem číselníku. Uvnitř tepala Omega 26.5 4 adjust .Pro otevření je jistě někde v dýnku vybrání a tam je cesta... Jinak krásnej exemplář cca 40 léta.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se