Přejít na obsah

Hodinářství Hora - Kolín


kartagos

Doporučené příspěvky

Ahoj všem ,

chci se s vámi podělit o svoje zkušenosti s opravou hodinek zmiňovaného hodinářství .Je to asi půl roku, kdy jsem si od váženého člena zdejšího fóra koupil svoje první automaty ORIS .Z hodinek jsem byl opravdu unešený .Bohužel mi toto nadšení nevydrželo dlouho .Hodinky se začali zastavovat už po 8 hodinách a  jejich přesnost byla čím dál horší. Nezbylo, než se pokusit někde sehnat někoho, kdo by se do nich koukl a opět je napravil. Vzhledem k tomu, že měli už dost za sebou ( škrábance, ťukance, rýhy) , tak součástí jejich kůry bylo počítáno i s rozleštěním .Radil jsem se zde, kdo by mi mohl poradit opravdu spolehlivého a relativně laciného opraváře .Při  čtení některých článku při hodnocení se mi opravdu protáčely  panenky. Vytipoval jsem nakonec Prahu a Pardubice.Když jsem ale zjistil dobu, na jak dlouho bych je ztratil, hned mě přešla chuť je někam posílat nebo vozit. Dodal jsem si tedy odvahu a začal shánět svojí alternativu.. Říkal jsem si, že v nejhorším zaplatím daň nováčka za blbost. Vzhledem k tomu, že jsem z Kolína, tak mi připadala nejvíce logická návštěva místního hodináře p.Hory .On jako jeden z mála má svého hodináře a není jen majitel s podavačkou a s posláním jinam. Při návštěvě se ale ukázalo, že ani on si není jistý, že to opraví. Po zanechání svého mobilního čísla mi ale druhý den opravář sdělil, že oprava ( pravděpodobně vyčištění ) a vyleštění pouzdra není problém a tak jsem to riskl a s opravou souhlasil. Termín pro ukončení svojí práce týden a cena 1000 Kč se mi zdál jako sen :-) ....Když mi pak po týdnu sdělil dvě zprávy ..Dobrou a špatnou, měl jsem podivné mrazení v zádech .Hodinky prý jsou už vyčištěné, vyleštěné ( v rámci možností) , ale zjistil, že je zde prasklý jeden kámen a tak se oprava zdraží asi o 800 Kč z důvodu objednání náhradního dílu, protože prý samostatné kameny nechtějí moc prodávat ( je to dáno rozdílem výdělku :-) ) .Za další dva dny se mi moje krásky už vrátily na ruku a výsledek byl opravdu výborný. Přesnost vyladil na 1s/den a jejich vzhled se výrazně vylepšil. Při převzetí jsem si ještě parádně pokecal jako správný pacient o hodinkách a po této zkušenosti mohu říct .U pana Hory dělá výborný hodinář, který se mimochodem učil s těmi oslavovanými hodináři z Prahy a Pardubic. Proto ho všem mohu doporučit jako lacinou a rychlou alternativu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

s p. Horou nemám zkušenost jako z hodinářem, ale pouze jako se šperkařem a musím říct, že chování p.Hory dalece přesahuje Kolín. Celá naše rodina jim je věrná už několik let.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On p.Hora není hodinář, ale spíš majitel .Tohle byla asi spíš oslava jeho zaměstnance , který tam pracuje

 

nevím, kdo co dělá a je mi to celkem putna - a bude, dokud bude vše tak dobrý, jako doteď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

A v čem spočívá ta vyjímečnost?

 

já se omlouvám! Já myslel p. Vaňka z Kolína. Mea culpa!

 

Já nevim, třeba kupuješ nějaký perlu na zlatým řetízku a on ti řetízek nezapočítá (vědomě)...je to vždycky nějaká "maličkost", ale člověka potěší

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...

Zdravím vas přátele hodinek.Musim přiznat,ze jsem tu dnes poprvé,včera mi muj zákazník řekl,ze se o mé práci dočetl zde.

Nevedel jsem vůbec,ze se tady o mě píše, ale musím říct,ze mě to velmi potěšilo.

Dekuji za přízeň,a pokud bude zajem, přijďte,pokusím se opravit vaše hodinky.

Gulyas Feri Hodinář Kolin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...