Přejít na obsah

Magnetizace SOH


Slim_brno

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No, srovnáváš trabanta s raketoplánem.

 

V tvém případě byl nejspíš přehozený vlásek, po nejakém nárazu při dopravě. To že se ti to srovnalo po použití odmagnetovače naopak ukazuje, že jsi ho špatně použil. Nicméně účelu bylo dosaženo.

Nehovor o nich takto, su dost citlive a mozu opat zacat chodiť divne.

Co im bolo sa uz asi nikdy nedozvieme...

 

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D

 

V pohodě, pochopil jsem to jako žert :)

 

Mně se od koupě postupně z nějakých +5 dostaly na -0.5 a jakmile jsem začal chodit těma rámama a rentgenama, tak šly najednou zpátky na +5 a pak dokonce na těch cca +15. Obecně jsem na hodinky dost opatrný, takže bych si určitě všiml, kdyby se jim stalo něco neobvyklého. S ohledem na ty rámy mně napadla ta magnetizace, ale prd tomu rozumím, takže třeba je to fakt úplně něco jiného. Pak by mě ale teda zajímalo co. Sice je super, že mají stálou odchylku, ale je na ho*no, když je týden -0,5, týden +15 a pak zase nějakou dobu +5. To přece není úplně normální, ne?

 

Jako, je pravda, že půl roku jsem asi ještě žádné hodinky neměl, takže třeba je to normální :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle toho Tondakova pokusu na prvni strane by prave odpovidalo spis tech nekolik sekund. Asi se to ale da zmagnetizovat v ruzne mire. Kazdopadne kdo vi, jestli je to fakt timhle. Ptal jsem se spis proto, ze kdyby mi nekdo napsal, ze ma s timhle zkusenosti a ze se mu to taky stalo, tak bych si ty SOH nebral, kdybych vedel, ze pujdu pres ram.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Tichus, Víš co, řešíme tu problém - který je potřeba nejdřív skutečně diagnostikovat. Jak jsi psal, že by sis SOH nekoupil, kdyby si to věděl. Pokud je skutečně problém v tom zmagnetizování při průchodu rámem - nemohl bys nosit žádný hodinky - max- IWC Ingenieur, které mají speciální vnitřní plášt z měkkého železa, který odstiňuje stroj od působení magnetického pole. Ten rentgen nevím jestli by jim něco způsobil, nevím přesně jak ten stroj funguje, a jestli tam je nějaké magnetické pole, tady se spíš jde o jonizované záření.

Jestli jezdíš nekdy přes Ostravu, zkus se stavit v Dealu, popiš jim problém a oni to vyzkouší na vibrografu a bude jasno. Myslím že nejsou AD pro Breitling, tak asi budeš něco platit. Pokud to je skutečně zmagnetizované, odmegnetizování je maličkost - tady spíš vyvstane problém co s tím, aby se to znovu neopakovalo.

Ve hře je ale i ta varianta s tím proměnlivými vlastnostmi maziva.

V posledních zprávách popisuješ průběh půlroku co je máš - nejdřív + 5 potom - 0,5 následně zase + 5 potom asi +15 a teď zase asi +5. Ten první průběh z + 5 na tu -0,5 je jasný - to je známý jev běžně se tomu říká, že si hodinky sednou. To zná každý hodinář - když hodinky složíš a namažeš a následně je zareguluješ v jeden den, následně se během několika dnů zpozdí v řádu několika sekund. Je to tím, že se mazivo otáčením soukolí promísí a důkladně proteče kam má - tím se malinko zvedne amplitůda a tím se hodinky zpomalí - jak jsem popisoval v jedné z předchozích zpráv. Takže to je běžný jev, to následné zrychlení může být způsobeno něčím zvnějšku, může to být to zmagnetizování, může to být změna životního rytmu ( nebyl si v tu dobu nemocný, nebo obráceně na dovolený )  nezačal si hodinky na noc odkládat do jiné polohy, atd. ale to jsou všechno spekulace. Navštiv servis, nech hodinky zkontrolovat na vibrografu a  pak sem napiš, jsem sám zvědav co to bylo.

Jinak někdy někdo spočítal, že u běžných mechanických hodinek s frekvencí kyvu 18000 je denní odchylka 1 sec srovnatelná s chybou měření vzdáleností na 1km zhruba 3mm, u hodinek s vyšší frekvencí je to ještě míň.

Upraveno uživatelem tondako
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:D vubec me nenapadlo, ze by to mohlo jit pochopit tak, ze bych si SOH nekupoval, kdybych to vedel :D

 

Mysleno to bylo samozrejme tak, ze bych si nebral SOH na ruku v ty dny, kdy vim, ze pujdu pres ram (nechodim pres nej denne). A jo, zitra mam cestu do Ovy, takze planuju stavit se do Dealu, ktery je AD pro Breitlng. Spis me jenom zajimalo, jestli je mozne, ze by to bylo tim ramem, je jasne, ze u ADcka mi ke konkretnimu problemu reknou vic. A prave ten ram je jedina zmena v posledni dobe.

 

A jo, o zajeti taky neco vim, nejsou to moje prvni hodinky :)

 

Kazdopadne vsem diky za info, budu si davat vetsi pozor, kam s nima lezu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou půl roku staré, takže určitě. A skoro si myslím, že by to udělali i po záruce :)

 

Každopádně hodinář říkal, že zmagnetizované nejsou, ale projel je tím "odmagnetizérem" nebo jak se tomu říká a už zase jedou +0,3 :) Možná byly zmagnetizované jenom malinko, takže nezrychlily o minuty, ale jenom o sekundy. Už je svět zase v pořádku :D

Upraveno uživatelem Tichus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...