Přejít na obsah

Miciho fotovlákno


Micey

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 425
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Ondra
Právě teď, Micey napsal:

To taky umim, zde. Akorát jsem tim ten řemen zkurvil pro případný použití s 22mm hodinkama, no. Ale víš jak, tydle jsou stejnak poslední..
:)

chystas se do truhly? 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak, Bally v servisu, Meistery na cestě ze servisu, takže bylo třeba kompenzovat. Chtěl jsem něco co jsem ještě neměl, třeba i lehce neobvyklýho, prostě něco jinýho než co mám obvykle rád. Ve finále byly Nomosy https://nomos-glashuette.com/en/club/club-sport-neomatik-42-date-black-781 a tydle Orisy. Nomosy jsem nakonec nedal skrzevá strašně dlouhý nožky a celkem nudně černej cifr. Plus bych na nich při prodeji asi tratil ještě hůř, než na tomdletom. Znám se, žejo:)

  Tedy můj první Oris, a rovnou zkusme ten novej pětidenní inhouse. Strojek byl celkem popsán.. prej revoluční desetiletej interval  (a záruka), to je fajn, byť pro mě jen teoreticky. Kluzný ložisko je prej taky fajn. Teda všichni tvrděj že ne, ale Oris že jo, takže jo:) Na internetech se píše cosi o problémech skákající minutovky při nasvavování času, to jsem nepozoroval. Ještě maj navíc oproti standard Aquisům prímovou fičuru na sundání náramku, je to fakt vteřina bez nářadí. Jinak asi normálka 43 mm Oris pouzdro.

 Dáme si klasicky plusy a mínusy a nakonec nějaký krátký zhodnocení. Mám je ode dneška, takže žádný přesnosti a tak, jo.

 Plusy

 - Jsou prima pohodlný, na svou papírovou velikost. Krátký nožky, hezky placatý.
 - Krásnej cifr a datumovka. Sunburst, gradient (nebo jak se tomu nadává), těšim se na sluníčko. Celkem to i svítí, zdá se.
 - Strojek je zajímavej a jestli bude fungovat, od Orisu fakt dobrej počin
 - Fičura na sundavání náramku. Sice si tam člověk nemá co jinýho dát, ale o tom více v mínusech:)

 Mínusy

 - Náramek neni špatnej na hodinky za 40, u hodinek za dvojnásobek je dost.. meh. Kdyby aspoň spona měla mikroregulaci, extenze to moc nezachrání.  Aspoň že má šroubovací dílky
 - Na lunetě svítí jen bod na dvanáctce. Sakra uměj to Wardy na svejch základních diverech, proč Oris tu lumi do keramiky napatlat neumí?
 - Náramek sice sundáš lehce, ale je ti to slušně řečeno k prdu, páč to neni za co vyměnit - akorát za origo gumu:) Ale to je holt spíš vlastnost než cokoli jinýho.

 Celkem se mi fakt líběj, působěj bytelně, pouzdro moc hezky zpracovaný.. musim říct že ty základní se Sellitou, pokud maj stejný pouzdro (a to asi maj) musí bejt fakt dobrej poměr cena-výkon, ještě třeba v nějaký slevě. Pokud bude tenhle inhouse fungovat, vlastně ani proti tomuhle nic moc ve srovnatelný cenový kategorii neni. 

 Dám pár fotek.. sorry za prach, chlupy a tak, špatně sem to utřel a nemám editor:)

 

SAM_5100.JPG

SAM_5102.JPG

SAM_5107.JPG

SAM_5111.JPG

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale umim si představit, že mam tah i gumák a cvakam to sem tam podle nálady a outfitu, jako jsem to dělal obden na IWC akváčích...

A anžto je to gradientní cifr, tak by mi tady v klidu seděl prostý černý gumák a to u mě většinou černý řemen k modrýmu cifru moc nefunguje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo by som dal za aspoň takúto sponu na niektorých hodinkách 😅

Mne sa vždy tieto Aquis páčili, ale ten leštený tah mi to troška kazí. To bude magnet na vlásočnice. Inak na fotkách paráda a vraj v reále je to ešte lepšie. 

Btw. budú dávať tento nový kaliber aj do menších Aquisov?

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 11. 2020 v 10:39, Micey napsal:

Tak, Meistersingery zpět v Münsteru, skákací hodinovka cvakala, cvakala až se unavila a usoudila, že celej den bude deset až jedenáct hodin. Jsem zvědav jak jim funguje (záruční) servis.
 Bally zatim ballujou, pár novejch řemenů.. 21mm mezi nožkama, eh.

 

 

IMG_5880.jpeg

Něco jako hodinky Breitling

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezkypěkně! Člověk se tu pár dní neukáže a ty už máš zase nový hodiny. Mně todle rozhodnutí Orisu udělalo fakt radost. Mám tu značku rád, je mi sympatický, jak si vždycky jeli jenom mechaniku. A todle je přirozenej krok, navíc za sakra rozumný peníze, když se podívám, co se teď tak na tom trhu děje. Až je šoupnou do toho menšího pouzdra, tak si je taky koupim. Nebo až budeš příští tejden tydle prodívat... :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky krásný, Oris mám rád a několik modelů od nich proběhlo hodinkovnicí. Za mě super barva číselníku, rezerva chodu i ten pohublý tah, pořád je na co koukat, ale postrádám jejich "red rotor" a hlavně si mohli lépe vyhrát se zdobením stroje. Každopádně zajímavej počin. A hezký fotky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me treba ruzny barvy lumi serou. Kazdopadne 👍 za odvahu! Na druhou stranu to neni jejich uplne prvni inhouse, takze by to bezproblemove fungovat mohlo. Navic, kdyz je to jednodussi. A pruhled je o zvyku a preferencich. A tady je na co koukat, i kdyz vlastne neni moc na co. Slava nazdar kazdymu, kdo v techto a nizsich cenovkach jde do vlastniho strojku. Byt jde vice mene jen o modifikaci. A obzvlast u znacek s historii. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...