Přejít na obsah

Po renovaci v Eltonu....


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 289
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Taky nevidím jediný důvod, proč by měl Elton dělat charitu. Ten, kdo tomu aspoň trochu rozumí, tak si dokáže jednoduchými počty spočítat, že na tom při výrobě 1000 ks hodinek ročně a 50 zaměstnanci z toho 30 lidí manažeři nebude nikterak slavně. Takže brblání, že jsou drazí není úplně na místě. Spíš bych řekl, že jsou ještě levný:)   

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Levný raději říkat nebudeme, a divočinu v cenách mají. Přišel zákazník proběh nějaký hovor, pak se koukl na mojí práci a nadával.  Nechal si postavit v Anglii hodinky, ETA automat a zaplatil jen 135 tisíc. Mohl si naporoučet co chtěl, taky si to zaplatil. A nic zvláštního to není.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ono jde dělat charitu, když se čerpají dotace, ale pak si nejde stěžovat na to, že ta firma neinovuje a zároveň pak ty renovace sběratelů primek platí tak trochu všichni z vlastních daní...

 

Servis strojku obyčejnýho 68.3 kalibru mi přijde taky trochu úlet, ale holt opravu auta udělá pepa v garáži často taky levněji než autorizovanej servis při stejný kvalitě, ale problém mají často stejnej, že jim automobilka nechce prodat některý díly a chce to dělat sama...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Levný raději říkat nebudeme, a divočinu v cenách mají. Přišel zákazník proběh nějaký hovor, pak se koukl na mojí práci a nadával.  Nechal si postavit v Anglii hodinky, ETA automat a zaplatil jen 135 tisíc. Mohl si naporoučet co chtěl, taky si to zaplatil. A nic zvláštního to není.

To je sice hezké co píšeš, ale je potřeba se na to podívat trochu víc do hloubky. Výroba pouzdra je to nejsnadnější co můžeš vyrábět a považuji to za běžnou strojírenskou práci. No ale začni vyrábět kompletní strojky. Asi ti nemusím vysvětlovat, co je to za voser:) Dokážeš si představit, že s tím přijdeš do té nejlepší nástrojárny v Česku a řekneš jim, aby ti udělali třeba čep pro kotvu? Ten výraz bych chtěl vidět:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi bylo heslo : Náš zákazník, náš pán.

Už to dávno neplatí.

Elton to otočil, my teď budeme vaši páni a budeme určovat jaký budete nebo nebudete mít starý Primky.

A abych eště dopověděl, cenový návrh na celkovou renovaci co mě poslali je něco málo přes 11 tis. Pořizovací cena Diplomatů k renovaci byla tisíců 6. Tj přes 17 tisíců a trvá to přes půl roku. Přeméšlím nad tím, esli nebude lepší nic nerenovovat a začít kupovat od Ireny ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky nevidím jediný důvod, proč by měl Elton dělat charitu. Ten, kdo tomu aspoň trochu rozumí, tak si dokáže jednoduchými počty spočítat, že na tom při výrobě 1000 ks hodinek ročně a 50 zaměstnanci z toho 30 lidí manažeři nebude nikterak slavně. Takže brblání, že jsou drazí není úplně na místě. Spíš bych řekl, že jsou ještě levný :)   

:lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

no ale celkově vzato, já to z pozice psané Daftrou chápu, v podstatě mi to také vadí víc než míň, i když jsem neměl v nějakém vážném úmyslu tam posílat více než jednu primkovou hodinku. Jedny traktory by si to asi zasloužily, ale jak vidím, čím více to v reálu člověk odkládá, tím je to později ve skutečnosti  nákladnější. Otázkou tedy spíše v mém případě není ani tak cena za případnou renovaci 1-2 kusů, ale co dělat s pytlem všelijakých pokusů o hodinky s názvem Prim, jichž sice nemám na kýble, ale i tak je jich docela dost. Nějaké v superstavu bych to v kufříku chtěl mít a zbytek nechat ve stavu opotřebované použitelnosti, jako důkaz, že i tohle je již historie. Prvek autentičnosti, bude to tak lepší.  :notworthy:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Vazeni priatelia a clenovia Chronomagu. Dovolte mi podelit sa s Vami vcelku zaujimavym pribehom plny strasti, który som prezil pocas renovacie hodiniek Prim. Pisal sa este rok 2018, presnejsie december a ja som na navsteve u rodicov uplnou nahodou nasiel v zasuvke otcove Primky. Jednalo sa o model Soudek, s mosadznym chromovanym puzdrom velmi specifickeho tvaru a v nom bil kaliber 68. Hodinky boli v hroznom stave. Nedali sa natiahnut, pravdepodobne boli zaliate vodou, nakolko na ciferniku boli stopy hrdze a puzdro bolo ako po vybuchu bomby. Najviac o stave hodinke asi vypovie toto foto.

 

post-66521-0-80553200-1574628932.jpg post-66521-0-28523100-1574628948.jpg

 

Otec tvrdi, ze si hodinky kupil v roku 1972, ale podla mne dostupnych informacii sa tento model zacal vyrabat v roku 1977. Neviem teda, ci sa pomylil on, alebo mam ja zle info. Nevadi...

Ako poriadnemu chronomagorovi mi v hlave vzkrsla sialena myslienka. Otec bude mat v roku 2019 sestdesiat rokov. Co tak ?darovat? mu jeho hodinky, ale renovovane, ?ako nove?? A tak hodinky potajomky skoncili v mojom vrecku a vsetko sa zacalo. V januari 2019 som sa skontaktoval s Eltonom, nakolko som od zaciatku chcel renovaciu nechat urobit v Novym Meste nad Metuji. Myslel som, ze vysledny efekt bude uzasny. O to vacsie bolo sklamanie, ked sa hodinky po renovacii vratili spat. Presli styri mesiace, bol koniec aprila a situacia vyzerala takto. 

 

post-66521-0-99409000-1574628976_thumb.jpg

 

Kaliber na hodinkach siel pekne ? cca +20 sek na den. Hodinky dostali nove rucicky, sklicko ?, ale? Puzdro bolo stale v hroznom stave. Vycistenie ani lahke prelestenie puzdra nedalo efekt, aky som ocakaval. Snad viac povie dalsie foto? A tak som rozmyslal, co dalej. Nedam predsa otcovi na sestdesiatku hodinky v takomto stave! No nic, musim hladat iny darcek? Alebo nie J  Prave v tom case som tuto na fore natrafil na genialne puzdro, ktorym sa pochvalil tunajsi uzivatel zekon... Nevahal som ani chvilu a skontaktoval som sa so zekonom, aby som sa dozvedel, ako k tak nadhernemu puzdru prisiel. Zekon mi povedal len jedno meno... stenly... Clen fora, ktory vie, ako sa to robi. Po kratkej konverzacii so stenlym bolo vsetko jasne. Puzdro sa urobit da, ale nebude to lacna zalezitost. A tak som chvilu koketoval s myslienkou najst niekde na webe take iste hodinky s puzdrom v lepsom stave a urobit vymenu. Po par dnoch surfovania a hladani hodiniek v "NOS" stave som si povedal: "Alebo do toho ides poriadne, alebo sa na to vykasli". A tak v juli 2019 hodinky pekne zabalene poputovali k stenlymu. Vysledkom jeho prace bol 3D navrh, ktory verne kopiroval velmi specificky tvar povodneho puzdra.

 

post-66521-0-40716600-1574629030_thumb.jpeg

 

Nasledne sa zakupila nerezova ocel a puzdro sa dalo do vyroby.

 

post-66521-0-76712100-1574629061_thumb.jpeg

 

A tak koncom septembra prisla vytuzena fotografia od stenlyho s hotovym kuskom. Nadherna to pracicka. Dakujem este raz zekonovi za tip a stenlymu za nadherne odvedenu pracu!

 

post-66521-0-80591600-1574629093_thumb.jpeg

 

S velkym ocakavanim som kazdy den nazeral do schranky, ci v nej nenajdem avizo, ze ma na poste caka vytuzeny darcek. A v polovici oktobra som sa dockal. Teda poviem Vam, ze vysledok bol este lepsi, ako som cakal. Ved posudte sami.

 

post-66521-0-04199000-1574629394_thumb.jpg

post-66521-0-65547400-1574629410_thumb.jpg

post-66521-0-83972300-1574629423_thumb.jpg

 

Ale nebol by v tom cert (a moja sprosta povaha), keby este nieco nebolo uplne v poriadku. Ano, je to tak - na povodnom ciferniku ostali stopy hrdze. Privadzalo ma to do sialenstva. Chcem to mat naozaj dokonale!!! Hmm, lenze zohnat novy cifernik na tento model - to nebolo jednoduche. Opat kontakt v Eltone - neuspesne. A tak opat prisiel na rad cas straveny na AH, Aukre a bazosi. Az sa jedny hodiny nasli... Cifernik nebol uplne v 100% stave, ale bol na tom lepsie, ako "povodny" zhrdzaveny. Dalsia platba, dalsie cakanie na avizo v schranke a nasledne navsteva u hodinara s prosbou o zamenu cifernikov. A tak som sa konecne dockal. 21. novembra som si mohol povedat, ze darcek pre otca na sestdesiatku mam :) Takmer po roku, ale podarilo sa. Neratam peniaze, ani cas, len dufam, ze to otec oceni. Pretoze niektore veci si za peniaze nekupite...

 

post-66521-0-12469200-1574629649_thumb.jpg

post-66521-0-46592800-1574629664_thumb.jpg

post-66521-0-14736800-1574629680_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Energie super, ted jeste aby se to obdarovanému libilo... Vzdycky vidim ty scenky... Synu, kdes nasel ty hodinky, ty jsem tak nerad nosil / ty mi tak pripominaji, jak se tehda pokazilo / ty vzdycky tak blbe sly, ale nosil jsem je z povinnosti.... Ne ze bych to chtel privolavat, ale v nasi rodine by to tak nejak urcite dopadlo... Netroufl bych si darovat hodinky... Nebylo by skoro lepsi, kdyby se tatka mohl na obnove podílet.. sledovat ty peripetie.. prozivat to s tebou, treba by ho to bavilo vic? :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...