Přejít na obsah

BY0081-54E


GooF

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny zdejší odborníky.

 

Rád bych poprosil o radu a doporučení. Chtěl bych si vybrat svoje první "lepší" hodinky. V hlavě jsem si vyřešil základní dilema a s ohledem na to, že preferuju bezúdržbovost, spolehlivost a přesnost, zaměřil jsem se na značku Citizen a modely Eco-Drive radiově řízené. V této kategorii mě zaujal právě model BY0081-54E a konkrétně tahle nabídka, která mi přijde poměrně zajímavá:

 

http://www.dutyfreeislandshop.com/citizen-by0081-54e-by0086-51e-promaster-eco-drive-the-pilot-global-atomic-titanium-chrono-sapphire-watch

 

Zajímá mě váš názor jak na hodinky, tak hlavně na e-shop a objednání zvenku. Na případné majitele těchto hodinek mám i jeden konkrétní dotaz, a sice jestli mají hodinky opravdu šroubovací korunku, jak se píše v popisu.

 

Díky za všechny zkušenosti a doporučení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tento model šroubovací korunku samozřejmě nemá. Citizen nedává na podobné modely šroubovací korunky. Sám mám v RC, WR 200M, safír/titan a nemají šroubovací korunku. Na dýnku je upozornění, že otevírat hodinky pouze v servise Citizenu. Viz např http://www.virginiadigital.es/CITIZEN-BY0081-54E. I ta cena v EUR se mi zdá nižší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@JirikH: Mně se právě ta informace na webu o šroubovací korunce taky nezdála, protože co jsem tady tak četl, tak Citizen to běžně nedává. Není to ale jediný web, který u tohoto modelu uvádí "Screw Down Crown".

 

Na tom webu od tebe jsou za 480 EUR, což je v přepočtu asi o 3 stovky levnější, což bych ale při tolika kladných mezinárodních referencích na ten dutyfreeislandshop neřešil. Španělština navíc není moje silná stránka. :-)

 

Nějací další šťastní majitelé podobné kategorie Citizen hodin, kteří by se chtěli podělit o zkušenosti a dojmy?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám http://www.amazon.co.uk/Citizen-Eco-Drive-Watch-Cb0030-56E-Controlled/dp/B005UCNEV0

Titan, WR 200M, RC. A vím o plno dalších Citizenech, které nemají šroubací dýnko, např. JY0040-59L Eco-Drive Blue Angels Skyhawk 


Korunka je ten vroubkovaný čudlík z boku, kterým se zpravidla seřizují hodinky, u ručního nátahu se jím natahuje péro. Nikoliv ten kus železa (titanu), přes který se leze do hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak samozřejmě hodinky jsou to super bezúdržbové, Titan je pro mě plus. Pokud Ti nevadí ta změť čísílek na cifru, tak je to kousek právě pro Tebe. Lumi je  u Citizenů nadprůměrná. Ta korunka na 8mé hodině (ovládání logar. lunety uvnitř) šroubovací není- jen pro upřesnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hlavně, že jsme se domluvili :)

 

@joejog: Díky moc za upřesnění a názor na hodinky. Ještě je musím jít někam okouknout live a hlavně vyzkoušet a pořádně osahat titan a ocel. Na ocel jsem zvyklý a láká mě titan, ale ukázaná platí.

 

Jen pro info: Tu šroubovací korunku řeším proto, že u obyč low-end Festin, který mám zrovna na ruce, šroubovací nejen že samozřejmě není, ale ještě přesahuje dýnko, a tak se běžně stává, že když vytahuju ruku z kapsy, korunka se zachytí a povytáhne. Člověk si toho ani nemusí všimnout. Důsledky si jistě každý domyslí. To bych se z toho p.... :suicide_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Potvrzeno: Z nepochopitelného důvodu tento konkrétní model šroubovací korunku nemá. Dnes jsem měl v ruce ocelové dvojče s označením BY0085-53E. Tady je totéž potvrzeno ve velmi podrobné recenzi na ocelovky:

 

 

Co je ale ještě horší, na mé ruce mi přijdou malé a nejsem si jistý, že bych si zvykl. Bohužel v této kategorii mě u Citizenu žádné jiné nenadchly... :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...