Přejít na obsah

Breitling B01 přesnost -natažení strojku


Dux

Doporučené příspěvky

Ahoj všichni,

prosím o radu ohledně tohoto strojku (možná je ti i obecná rada).... Jak poznám že je strojek 100% natažený? Jde o to že mám nové hodinky Breitling TRANSOCEAN CHRONOGRAPH cca 16 dnů a pomalu se zvyšuje jejich přesnost jak je nosím (vůbec je nesundávám). Při vybalení hodinek jsem udělal chybu že jsem je nenatáhnul přes korunku jak se doporučuje v návodu (40x otočit po směru hodinových ručiček) a ted se bojím je natahovat když jedou aby nedošlo k nějakému poškození... 

Přesnost se každým dnem zvyšuje z +12s denně - na aktuálních +7s. U Hanáka Brno v servisu mi řekli že čím je strojek více natažený tím jsou hodinky přesnější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je pravda, že obecně ruční nátah automatům moc nesvědčí, protože korunkou se natáhnou x krát razantněji než pomocí rotoru, opotřebovává se odlučovač a podobně. Jestli máš pochybnosti a zároveň i obavy, klidně bych je nechal zastavit, potom s citem ručně natáhl naplno. Ale spíš bych to vůbec neřešil.

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nevíš asi za jak dlouho můžou být natažené hodinky pomocí rotoru na 100% pokud se tedy vůbec natáhnou... Asi se něco takového blbě odhaduje takže jen +-.. Zatím pozoruji že se odchylka pořád lepší takže předpokládám že hodinky stále nejsou na 100% natažené....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Tak po menší odmlce doplňuji info k přesnosti:

13.8. hodinky dorazily přesnost +12s

29.8. postupně se zpřesnily na +7s

18.1. každý den +6s

Příští měsíc je dám na regulaci do servisu, tak uvidíme co s tím dovedou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak z 6s moc radost nemám, tak snad se jim to povede trošku vyregulovat.. 

 

Nebo trošku rozje*at. Pokud nejde hodináři o poměrně snadný kšeft, tak například pan Městka z Carollina Ti řekne, že stálá odchylka kolem 5 vteřin je v pořádku. Důležité je, aby hodinky měly konstantní odchylku a ty tvoje ji mají. U hodináře simulují různé polohy na vibrografu, ale při reálném nošení tomu pak může být jinak. Ve winderu hodinky budou dělat odchylku např. 5 vteřin týdně, ale při reálném nošení to bude klidně 30 vteřin týdně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na +6 bych taky nesahal, tohle už se nebude moc dobře ladit.
Nový Colty mi teď dělaj asi +9. Nejspíš si to ještě sedne... a kdyby ne, tak mi to taky neva. Ale každej to máme jinak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ani na spaní je nesundaváš? :)

 

Kam je vezmeš?

Nesundávám je vůbec.. sprcha, spánek.. Jediné co tak s nimi asi nebudu plavat i když to byla původně podmínka (jedu ted do Malajsie a kdyby se do nich dostala voda tak by asi nebylo nejrychlejší sehnat nějaký servis)

Upraveno uživatelem Dux
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych se v té B01 taky asi nevrtal a počkal bych na servis po dvou letech :)

Zatím je plán takový odvést je k Hanákovi do Brna. Seřízení potrvá asi týden.. Proč myslíte že by hodinář mohl hodinkám spíš ublížit než je seřídit a zpřesnit? Omlouvám se za tu otázku ale jsem v tomto oboru úplně na začátku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neopravuj co funguje. Jseš v paramatrech toho co mají dělat. Je  ( a to i tady ) spoustu příběhů, proč nedávat k hodináři hodinky co fungujou. Co si jen já pamatuji, tak to byl nějaký na prach na ciferníku, poškrábaný nožky, rozleštěný seriový číslo, špatně nasazený těsnění. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...