Přejít na obsah

Proč právě Breitling


mery

Doporučené příspěvky

Ahoj, omlouvám se, jestli zakládám "o ničem" vlákno, možná jsem málo hledal na fóru...

 

Docela by mně zajímal názor jiných, zkušených Béčkařů, jak to mají s touto značkou tj. proč právě ona.

 

Proč se na to ptám? Mně osobně si líbí dost modelů od Breitu, ale mrzí mně, že taková věhlasná a velká firma s tak dlouhou tradicí "nemontuje" víc in-houseů jako to dělá např. Omega nebo Rolex. Určitě ani oni nejsou vrchol hodinařiny, ale aspoň mají vlastní strojky. Proto mi to trochu tuto značku degraduje a ve finále si pak já osobně Breity kupuju kvůli vzhledu a řekněme i kvůli jistému zvuku značky, ale ve finále asi nemůžu říct, že mám pořádné hodinky (když se tam pak cpou hlavně ETY a mají jen jeden vlastní kalibr pokud se nemýlím), ale spíš hodinky marketingově profláklou značku.

Zajímal by mě tedy váš názor.

Upraveno uživatelem mery
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 195
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak první B co jsem naživo viděl byly před víc jak 10 lety chronomaty, myslím, že EVO. I když mě jakékoli hodinky tehdy moc nebraly, věděl jsem, že je chci a někdy určitě budu mít něco do B.  O značku Breitling jsem se předtím nezajímal a abych řekl pravdu ani jsem nevěděl kolik stojí a jaké další modely vyrábějí. Prostě se mi líbily a bylo to. A tak mi vstoupil předtím neznámý Breitling do života. Asi v r. 2007  si kolega koupil nové Superocány 42 a byl jsem lapen úplně ;)

ETA mi u B vůbec nevadí a pokud se nemýlím, tak B01 není už zdaleka jediný inhouse B :).   Co máš proti strojkům  ETA ..?

Hodinky obecně mám rád, rád je nosím a jejich nošení mi přináší jakési těžko popsatelné uspokojení.  U Béček zůstanu a kdyby ne, tak se k nim vždy rád vrátím. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas se vším co napsal Sibiř - chvályhodné od člověka, co má mj. i Rolby :) . V zásadě, in-house je super, parádní přesnost, velká rezerva nátahu - můj rekord je nějakých 74 hodin a zrovna u Navitimer GMT nebo Chronomat parádní zpracování bez výtek (za mě). Jenže pak je tady to "ALE" ... cena s in-house je minimálně dvojnásobná oproti klasice. Chronomat 44 - 235tkč, Navitimer GMT na tahu - 262tkč. Bavíme se o oceli, pokud si člověk pohrává s mylšnkou bi-coloru nebo full-goldu leze to radikálně nahoru. Markantní rozdíl v ceně dokáže udělat i náramek, za PILOTa se připlácí skoro 40tkč, za různé PRO náramky kolem 18-20tkč. Ceny příslušenství jsou u Breitlingu dost vysoko.

 

Na druhou stranu ještě k těm stojům, Breitling si ty strojky tak poladí, že se mi ještě nestalo, že by nějaká poladěná Eta šla přes 3sec/24 hodin do plusu. Takže plus mínus to chodí vteřinku, dvě, maximálně tři do plusu za den - dle nošení. Výhodou je ovšem rezerva u in-house B01/04 - v pátek sundáš, v pondělí nandáš a hodinky šlapou, tohle je paráda. Navíc u in-house je rychlopřelápění data, což je také příjemná věc.

 

Pokud začínáš, SOH je super volba. Pokud si chceš koupit jeden model na denní nošení a neuvažuješ o postupu, tak i tam bych volil SOH. Relativně si drží cenu, jsou jednoduché a neokoukané, jako různé Seawolfy, Colty a klasické Superoušny.

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak málem bych zapomněl. Breitling má i tzv. termo-kompenzované super-quartz stroje, přičemž jejich přesnost je parádní, moje zkušenost je, že držely i 6 měsíců stejný čas bez odchylky!

 

Tyto stroje jsou velmi přesné, zpravidla levnější než mechanika s tím, že jsou méně finančně náročné na případný servis. Baterie vydrží v průměru 3 roky. A jisté modely například Aerospace EVO či B50 jsou opravdu moc hezké a velmi originální modely.

 

A k Tvému dotazu proč Breitling? Jsou výrazné s jasným odkazem na letectví, perfektně zpracované. Mám je moc rád a rozhodně není chybou koupit, jak quartz, který nabízí již zmíněnou parádní přesnost či mechanickou Etu, která bude mít jistě kouzlo a nabízí spolehlivost. In-house je vlastně TOP ve všech směrech. Navíc hodinky s in-house B01/04 mají 5-letou záruku při dodržení pravidelných prohlídek.

 

EDIT: sluší se napsat, že makreting určitě spolkne výraznou část ceny, na druhou stranu, když mám ty hodinky/značku rád, tak je to poslední věc, kterou řeším. Je to, jak s auty, taky se v ceně promítně určitý vliv marketingu. Na tohle bych úplně nehleděl. 

 

A ještě jedna věc, Breitling zná spousta lidí, protože si ji často vybírají plagiátoři, kteří se snaží napodobit hodně modelů, ale zase - originál je jen jeden :) . Takže tak :) .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pridam sa, nemam ziaden problem s Etou, napriklad pri novych Superocean II co mam od novoty robia 1,5s/den do plusu pravidelne, pri IWC je to dokonca 0,5s/den... no a na druhej strane sa tym padom stali dostupnejsie pre vacsiu masu ludi... a na koniec si hodinky kupujes predsa pre svoje potesenie :) a nebudes ich mat na stole rozobrate a pozerat sa na inhouse :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na druhej strane sa tym padom stali dostupnejsie pre vacsiu masu ludi...

 

Dovolím si malinko nesouhlasit, tohle platilo před několika měsíci/lety, kdy byly všechny značky tak nějak cenově dostupnější, dnes už se z hodinek těchto výrobců pomalinku zase stává exklusivní zboží. Proběhlo poměrně masivní zdražení a je to na těch cenách hodně znát.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to fakt, lepší průměrný inhouse než vyladěná ETA. Navíc jsem zjistil, že nás výrobci podvádějí, mám řadu hodinek s inhousem, které jsou levnější než s ETA kalibry. Tedy shrnutí Breitling s ETA bych nikdy nekoupil, nikdy ani zadarmo ....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Však právě sem to popíchnutí mířilo, ona ta hranice mezi "inhouse" a něčím co obsahuje i "pár koleček vystrouhaných jinde" nemusí být zdaleka tak deklasující, jak tady někteří kategoricky líčí...  :smoke:

 

Tyhle konkrétní Béčka mám opravdu rád, na svou ráži 44mm jsou úžasně kompaktní a příjemně nositelné i pod manžetou košile. I díky tomu se mnou na jaře přežily hnusný úraz bez jediného škrábnutí - a tak si po čtvrt roce rehabilitací říkám, jestli by si po letech švýcarsky poctivé služby taky konečně nezasloužily lázně? A protože nemám rád pošťáky a zítra si jdu do onoho "jediného servisu široko daleko" vyzvednout jiné hodinky, zeptám se na férovku: Svěřit je do péče na Rašínovu, nebo doporučujete jiný postup (klidně SZ)? 

 

PS: Koukám že po více než 4 letech je právě toto jubilejní tisící příspěvek na Chronomagu  :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kolegové, určitě to nebylo míněno tak, že co je ETA, to je šunt a že kvůli toho si Béčka nekoupím.

 

ETA strojky jsou určitě kvalita, ale je to masovka. Dotaz mířil k tomu, proč Breitling za těch 131 let nedělá vlastní strojky. Odpověď Prudiče, "tak si je nekupuj, když tě to mrzí" je opravdu hodna prudiče... :D Asi je to levnější než vývoj vlastních strojků, ale zase je tady ta otázka proč, když 131 let tradice, proč, když to vůbec není levná značka, proč, když konkurence jako Omega to má.

 

Jak je vidět, tak např. Josef01 - evidentně ne nováček - se k této problematice staví radikálně, takže někomu to opravdu může vadit. Já bych se takto neradikalizoval, ale...

 

Co se týče těch cen, tak si zas nemyslím, že Omega s vlastními strojky je výrazně dražší než Breitling.

 

Ano, Béčka si nakounec koupím (Sphinxx už ví, že chci jít do SOH 46 mm modrých) a navíc jedny už mám (Colt II), protože se mi opravdu líbí vzhled (mnohem víc než třeba u Rolexů...), ale přesto mi tam ta otázka "proč" naběhla a proto to vlákno.

Upraveno uživatelem mery
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale jaky nedela? dela B01. hele, mrkni se na nekery srovnatelny znacky:

 

IWC - taky dlouho jela ETU v obyc modelech, pak zacly inhouse, ted zas ETA - tam inhouse pod ctvrt mice nekoupis

Omega - nez zacli s koaxem, jeli taky ETU, cili relativne nedavno

Officine Panerai - nizsi modely unitas, 7750, az 312 a tridenni kalibr udelali sve. taky ale nestoji kilo, ze..

 

breitling nema zadny HH vychytavky, pokud vim, pominu-li turbo, donedavna spousta modelu stala pod kilo, SOH apod, inhouse by je jen zdrazil a snizik konkurenceschopnost. 

 

jasne, trebas nomos se v inhousech vyziva, ale pokud vim, tak je to rucni natah, kterej je myslim jednodussi na vyrobu, nez inhouse automat (ale za to fakt ruku do vohne nedam)

 

pro me je nejdulezitejsi, jak hodinky vypadaj zvenku.. taky radsi vlezu na kozatou bloncku, blbou jak tago, nez na vosklivku s cistou dusi - ale stejne jako kozata bloncka my holt becka s etou asi nevydrzi az do smrti :D

Kazdemu, co jeho jest..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kolegové, určitě to nebylo míněno tak, že co je ETA, to je šunt a že kvůli toho si Béčka nekoupím.

 

ETA strojky jsou určitě kvalita, ale je to masovka. Dotaz mířil k tomu, proč Breitling za těch 131 let nedělá vlastní strojky. Odpověď Prudiče, "tak si je nekupuj, když tě to mrzí" je opravdu hodna prudiče... :D Asi je to levnější než vývoj vlastních strojků, ale zase je tady ta otázka proč, když 131 let tradice, proč, když to vůbec není levná značka, proč, když konkurence jako Omega to má.

Odpoved je hodna podivnosti dotazu :-) Breitling samozrejme dela inhouse, stejne jako Omega. Ta zacala take nedavno, jako dalsi konkurenci a to diky politice ETA. Navic ta tradice 131 let byla prerusena krachem Breitlingu a jeho znovuzrozenim, ktere znamenalo pristoupeni na ETA produkci, aby vubec prezili. Stejne jako cela rada jinych svycarskych vyrobcu, protoze by jinak neprezili quartzovou revoluci. Takze to neni tak jednoduche a je potreba si o tom neco precist. Peace!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolegové, já neřekl, že B nemá vlastní inhouse, už přece v 1. příspěvku jsem psal, že vím minimálně o jednom (a to je B01), ale hovořil jsem o nasazení ve více modelech.

 

Nicméně děkuji všem, kdo přispěli do tohoto vlákna. Jsem zase o něco chytřejší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...