Přejít na obsah

Timex Indiglo


eloga

Doporučené příspěvky

Jsem podědil po strýci rybářovi a trampovi. Byly silně zubožené a bez chodu, odřené až hrůza, prdlé sklo a vykoupané, urvaný nesvítící ciferníkj. Takové pracovní hodinky ba činnost všeho druhu. I když s tou WR v základu to nemohlo jeho skautské avantýry moc přežít ani odolávat.

Ovšem tak velké úsilí to nedalo, specialista na Timex se jim podíval do nitra dal co bylo nutno. Teď už zase slouží právě na podobné činnost všeho druhu, když mám pocit, že lepší techniku je potřeba ušetřit. Na práci, do terénu, do garáže a vůbec na nějaké tulácké aktivity. A výhoda je to Indiglo, to byl vlastně důvod, proč jsem je mínil zrestaurovat a mít na ruce. Jsou čitelné i když je totální tma v terénu.

**

Děkuji a zdravím všechny Timex.  :notworthy:

post-18915-0-27014000-1443690904_thumb.jpg

post-18915-0-14505700-1443690919_thumb.jpg

post-18915-0-51837800-1443690945_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 100
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dík, no ona ta spodní strana je dost sežraná /pouzdro je mosaz/ , ale to beru jako patinu, korunka také. Spíše mám dojem, že ta korunka je ostuda, ale protože to není na běžné nošení, ale jak se tady říká do hospody nebo nějakou lehčí práci, tak se dá přežít. A právě na tu lehčí práci jsem s tím velmi spokojen.

Perličkou je, že jsem díky tomuto modelu dozvěděl, co to je Indiglo, a tak jsem to nakonec dal, i když se cena renovace dostala na úroveň nových podobného typu. Toto  je zřejmě základní model, dnes to u Timexu začíná na WR50, ale na takhle skutečně jednoznačně čitelné hodinky jsem nenarazil nebo se mi nelíbily z různých důvodů. Mám na mysli spíše řadu Expedition.

:cheers:

**

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude určitě, až to zmáknu, teď jsem zrovna na Seiku.

 Mohu jen dopředu říci, že bílý ciferník působí světelně svěže modrozeleně, a ručičky jsou dobře patrné. Ten černý působí šedozeleně a zamlženě, po tmě rozhodně je to hůře rozpoznatelné, ale dostačující až velmi dobré....  :photo:  :photo:

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes na ruce Expedition s tmavým cifrem, jestli je černý nebo khaki, bůh suď. :photo:  :photo:

Ale touto dobou je již tma, takže asi takto. Na fotu z mobilu v modu Noc to vypadá o něco lépe než ve skutečnosti, ale jde to.

**

Ty druhé až později....

post-18915-0-85592200-1444927137_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a historické rybářské Timex Indiglo s bílým ciferníkem svítí jak měsíc v úplňku, jen ta orientace po tmě když je třeba jednou rukou mačkat korunku a druhou fotit mi dala docela zabrat, orientace je previt... :photo:  :photo: , mačkám stále, aby se mi to vycentrovalo... dva obrázky.

Ale i pro nepovedený snímek či hmat na hodinky to je stále ve tmě naprosto rozeznatelný. Rychlým pohledem se zaregistruje pozice ručiček na ciferníku...., fotografická paměť a je to. I tak se to jeví jako very good, jinými slovy ťuknu na korunku a vidím čas ... i ve fofru na třetím obrázku.

**

post-18915-0-67469700-1444978842_thumb.jpg

post-18915-0-80108600-1444978856_thumb.jpg

post-18915-0-61728900-1444979034_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje Timexy.... nikdy jsem je nešetřil, zažily pády a nárazy, vibrace, hodně a často prach, vodu asi max. 4m (+mačkání tlačítek pod vodou), prudké výkyvy teplot .... a pořád drží.... Jinak budík je nepřeslechnutelný, ale ne šokující, super fce je namáčknutí indigla a další funkce už pak indiglo drží a zhasnou až po nastavení či shlédnutí, dále chválím možnost si jednotlivé funkce skrýt. Dále chválím řemínek, resp. poutko s vnitřním zobáčkem, který zapadá do jednotlivých dírek řemínku a zabraňuje tak plandání jeho konce. Pro mé potřeby poměr výkon/cena vynikající.

post-5779-0-41669800-1444983283_thumb.jpg

Upraveno uživatelem FranaD
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Dnes na ruce, zajímavý pocit, ta jistota osvětlení lumi celého ciferníku ve večerních hodinách kdekoliv a ať se děje co se děje.  Datumovka má na obou těchto modelech možnost jít dopředu i dozadu, nevím sice jak je to festové, ale k drobným korekcí je to ideální. Asi to bude vlastnost Timexu?

Přece jen obyčejné quartzky si dlouhým a krátkým měsícem neporadí jako anadigi. Ale ok, datumovka na Seikách a Orientech jde jen kupředu, zátky ani krok.   :photo:  :photo: Alespoň tedy na modelech, které se u mě vyskytují.

**

post-18915-0-98524100-1453130869_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Osobně jsem před cca 15ti lety dostal od bráchy TIMEX ReefGear s budíčkem a pořádným Indiglo podsvětlením a musím konstatovat, že na to jak se s nimi zacházelo, vypadají poměrně dobře, ale co je opravdu katastrofální, je to "sežrání" pouzdra ze spodní strany od potu které také zmiňuješ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

no, takový to je, mě když se to dostalo prvně do ruky v takovém stavu, tak sem ani netušil, že takový stav je v reálu možný.

Ale já to také přičítám extrémním vlivům toho strýce, který měl spousty prášků a asi to z něj šlo ven a přes pot. Takže ty hodinky, veškerý, nejen tyhle, dostaly pekelně zabrat. Rozmlácený, utopený a ještě zespoda sežraný..... :photo:  :photo:

ok

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím,

mě už tak 10 let slouží jako otloukánky Timex titanium a musím říct, že vydržely už opravdu dost a nedávno jsem z nostalgie koupil tady na fóru

za pár korun v podstatě nové Timex reefgear, které jsem si kdysi dávno taky chtěl koupit, ale pak už nebyly.

A ač mám ještě Certiny, Orisky a Seika (ty mají obzvlášť slušnou lumi) tak nějaké "kouzlo" to indiglo má a tyhle baterkáče do nepohody mám rád,navíc mi to připomíná jedny potápky Casio a jejich osvětlení illuminátor co jsem měl v 90'

 

P.S. fotky z netu

post-40389-0-04911600-1455546053_thumb.jpg

post-40389-0-30102300-1455546053_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Timex Expedition na sněhu, odpolední slunečné počasí, dost dobrá čitelnost.

Dobré výsledky v zimním terénu,  žádný problém  a plný spoleh na dané vlastnosti a materiál. Docela se osvědčily, nenáročné hodinky s výdrží a optimálním poměrem cena/výkon/odolnost v horském prostředí a nepřejícím počasí. Žádný butik, but Indiglo, což je v šeru či tmě maximum možného.  :notworthy:

**

post-18915-0-86720400-1456760097_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tady je pro jistotu správný název na stránce  prodejce  - http://global.timex.com/watches/timex-expedition-scout-t49961

Timex Expedition Scout, myslím že to sedí, je to takové skautské a zálesácké provedení, do hor, do lesa i na různě záhadné výpravy. WR50 dostačuje na běžný déšť nebo sněžení, spát ve vlhku na zemi se s tím dá a na náhodný pád do vody při brodění řeky to stačí. To se může stát i u nás, v běžným terénu nebo na houbách, některé naše řeky a říčky mají v brodech max. do metru, ale uklouznout ve vodě na kluzkém šutru nebo zajet u břehu do bahna je raz dva a v pádu do vody hodinky nezabrání - ale musí ho vydržet. Tak nějak jsem to myslel, když jsem tento stroj bral do opatrování. Už je po křestu, už si to sedlo.  :notworthy:

No a poslední trik - datumovkou se dá točit bez obav na obě strany, no problem, lehce a snadno. Víc od toho nečekám a Indiglo to vyvažuje. 

**

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...