Přejít na obsah

Bulova na Mesici


pavel_k

Doporučené příspěvky

Ta story je celá nějaká zamotaná. S jistou víme, že Scottovi prasklo sklo na Speedmasteru. Samozřejmě každý se může splést, ale vzpomenout si po letech, že to nebyl Waltham Chronograph ale Bulova je poněkud zvláštní. Navíc je celkem logické, že po potížích Apolla 13 si astronauti uvědomovali význam mechanických hodinek a měli často záložní (vlastní), někteří rovnou nosili dvoje současně. NASA tu značku hodinek nezveřejnila, jen ve svém vyšetřování celé řady neautorizovaných záležitostí ty hodinky označila jako Unauthorized Timepieces

Another irregularity that has come to light in the investigation of Apollo 15 was that Scott had on board two timepieces (a wristwatch and stop watch) that were not part of the normal mission equipment. During the preflight training period, Scott had agreed to evaluate these timepieces for the manufacturer at the request of a friend. Thinking they might be useful, particularly for the possible emergency timing of a manually controlled propulsion maneuver, Scott carried them on the mission but without prior authorization. NASA has deliberately withheld the name of the manufacturer of the timepieces to avoid commercialization of this unauthorized action.

 

Pokud těmi záložními byly skutečně Bulovy, tak nemám nic proti - bylo by to Bulova vs. Omega 2:1 (jo Pepík Bulova byl borec). Každopádně tady jde o velký love, věci co byly na Měsíci se prodávají za statisícové částky.

 

EDIT: Samozřejmě v dolarech :-) 

Upraveno uživatelem Flipik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...