Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy


People

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dneska holky dorazily.

Na ruce byly ze začátku až příliš mohutné (mé první vetší hodinky), teď po pár hodinách nošení už je to lepší (obvod zápěstí asi 17cm).

Pokus o foto:

attachicon.gif ACBE8324-small.JPG

attachicon.gif ACBE8340-small.JPG

Hod pls foto na ruce. Dik.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za foto. Mi to přijde OK. Nožky nepřesahují ruku a to je pro mně (stejný obvod) určujíci, zda nositelné nebo ne.

Ať dobře slouží ;)

Souhlasim.

 

Diky mkoza79 za fotky. Myslim, ze by mi taky slusely. Jen jak tak koukam na fotky cifru, tak mohli oramovat day-date okno

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

fakt dobre. odchylka od vcera sekundu. sklicko musim pochvalit, tie roky vyvoja tam su vidiet (oproti MM600 - ktore je asi ale nasobne hrubsie). nosia sa super - divny pocit ze su placate a pocitovo tazsie ako MM600 - co je bublina na ruke a pocitovo lahsie. Naramok by som tiez preferoval zuzeny na 18mm, ale da sa na to zvyknut. urcite by som im dal prednost pred SKX - bez ohladu na farbu.

 

post-4112-0-30409200-1456963266_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

009 za stopade a srp779 o 202 dražší, stojí manuální nátah a lepší řemen skutečně za to?

http://www.skywatches.com.sg/reviews/skx009k1.htm

http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-prospex-turtle-automatic-watch-srp779j1-srp779.htm

notabene nový monstra na náramku za 181...

http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-sports-automatic-monster-diver-watch-srp307k1-srp307.htm

 

jsem zvědavej, kdy ta bublina splaskne :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

lub:

Nerad platím za jméno. Je mi úplně šumák, že tohle letělo(mimochodem výrazně kratší dobu než SKX) kdysi, když jsem nevěděl o světě. To, že jsem uvedl, že tohle je na úrovni Stargejtů bylo, abych neroznítil funbojz.

Ale k faktům. Stargate měly základní strojek, stejně tak želvy= plichta. Tah je náročnější na výrobu kvůli prodlouženému dílku u pouzdra na želvách, takže plus pro želvy, jenže to by k těm hodinkám musel opticky pasovat, ale to je věc vkusu. Sklo rovné u želv vs vypouklé - věc vkusu, ale výrobně složitější je vypouklé. Luneta želv=luneta SKX=vložka=vypadá to lacině, ale může si to člověk jednodušeji vyměnit, ale taky poškrábat. Frézovaná luneta Stargejtů vypadá přece jenom hodnotněji i se hůř vyrábí a sráží ji možná tak akorát odpadávající 12h index u prvních kusů(měl jsem 3 ks Stargejtů a nepotkalo mě to). Ciferník tam je to bez řečí, na patra poskládaný stargejtí je výrobně složitější a vypadá hodnotněji než u želv. Pouzdro - tam se není o čem bavit. Složitost výroby a i výsledek je na straně Stargate.

Tím vším nechci říct, že by byly želvy horší. To vůbec. Jsou  to úplně jiné hodinky. Stargejty jsou víc navoňané, propracované, možná i lépe zpracované a výrazně levnější. Věc vkusu nechávám stranou. A právě s tou cenou mám největší problém.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, si právě myslím, že třeba zrovna ty stargate jsou víc propracovaný, ale bez toho kultu kolem (mě teda nikdy neoslovily, připadají mi nesourodý, ale mají krásný pouzdro). ve stejným duchu jako stargate vidím knighty, popř. samuraje.

tyhle nový želvy beru jako základní řadu vedle skx007 a monster, ale možná se mýlím, v ruce jsem je neměl. jen mi přijde ta cena nesmyslná, zřejmě daná obrovskou nadržeností seiko fans na znovuzrozenou legendu. jenže legendární může být jen originál, tyhle reinkarnace mi přijdou takový laciný (stejně jako v autech, filmech atp..). ale nic proti, všem je přeju a jak jsem psal, až budou za 160 (..dobře, tak za 200), tak si modrý želvy pořídím. .. a mezitím si možná znovu nadělím legendární 009 za 150 :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...