Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy


People

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Vidim to podobně. Co sem si je pořídil, vůbec nemám nutkání na jiný automaty. Vypadaj dobře, když s nima někde mrdneš, tak tě to moc nebolí a široká nabídka pásků a tahů z nich dělá neokoukatelnou záležitost. Nejraději je nosim na super jubilee. Blejsknul bych je, ale mám je na seřízení chodu v Koscomu už skoro 14 dní... Zrovna sem jim volal, že už by je jako mohli vyndat z šuplíku a začít s tim něco dělat, tak mi týpek volal za půl hoďky, že se do toho teda vopřou. Před tim jsem je tam měl měsíc na výměně rotoru, protože mi spadly z vejšky na dlaždičky v koupelně. Dle tvrzení Koscomu byl problém s dodávkou rotoru, což se divim u levnýho automatu, kterej Seiko dává do plno modelů, že by nebyl. Takže co se týče toho servisu i to je trochu exkluzivní záležitost. Takže v těch hodinkách máš prostě všechno. :default_smile: 

Upraveno uživatelem Strocek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Připojuji se, že to vidím stejně. Ze všech hodinek, co mám, je nosím nejvíc. Na to, jak jsou velký jsou neuvěřitelně pohodlný. Všude kde chodím je propaguju, ale popravdě normální lidi na ně tak nadšeně nereagují.

To s tím rotorem je nemilé, ale je to zcela vyjímečná událost, protože jinak vydrží vážně hodně.

Prosím tě pro zajímavost, kolik si Koscom asi řekne za regulaci chodu? Dík

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Výměna rotoru, mě stála litr. Chvilku sem je nosil a předcházeli se hodně, tak sem tam zaběhnul a zkusili to so seřídit na počkání a to si řekli, jenom za tlakovku (už přesně nevim). Ale stejně mi pak dělaly 20 sekund do + za den, což je sice v toleranci výrobce, ale chci míň B), tak sem je tam vodnes ať si je tam nechaj dýl a zkusej to poladit. Po dnešní urgenci mi pak týpek volal a říkal 750,- a 14 dnů. Voni si říkaj automaticky za diagnostiku 500,-, kterou ti teda odečtou v případě, že se domluvíte na opravě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

750 není úplně málo. To s tou diagnostiko je úsměvný. To ty hodinky jako auto píchnou na počítač? 😀

20s/d bych také těžko snášel.

Blbý je, že podle mé zkušenosti se ty hodinky chovají úplně jinak na stole když se ladí přesnost a pak na ruce.

Jak jsem u svých měnil ciferník, tak když už jsem byl uvnitř, tak jsem poladil i chod, protože po 4 letech se dost zpoždovaly.

Ta regulace je velmi citlivá a trefit správný moment je docela těžký - pro laika. Kdyby tam byl na ladění šroubeček, ale při posunování tý páčky na ovlivnění délky vlásku jsem si připadal jak slon v porcelánu.

Po 2 dnech jsem se podle homemade vibrografu dostal na -6 s/d a už jsem to tak nechal. Nyní po 14 dnech nošení jsou na -10s za tu celou dobu. To ale neznamená, že tak pěknou odchylku udrží dlouhodobě. 

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

750,- neni málo to je jasný, ale jestli to udělaj dobře, tak OK. To pětikilo za zjištění závady mi nevadí, když ho pak odečtou. Víš jak, děláš na tom, nějakej čas zjišťuješ co a jak, aby ti týpek pak řek, tak dík, já to dám jinam když už vim co s tim je, takže mi je dej a čus. Je to nějakej rok zpátky, asi to tady bude někde ve vlákně, mi je seřídili v Pražskym hodinářství, to ještě byli na Barrandově a poladili je tak, že mi snad dělali 2s do plusu za den, přesně nevim, ale byl sem fakt spokojenej a už tenkrát to stálo něco přes pětiklíště a ceny šly nahoru, takže sem s tim v pohodě. Po tom pádu na dlaždičky, to šlo už s přesnotí do pr... ,ale tak uvidíme co s tim provedou v Koscomu. Spíš mě sere, jak je musíš uhánět a urgovat, jako máš pocit, že se tomu nevěnujou (za ty prachy), tak jak by si to zasloužilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkný Kingy!

Také jsem o nich uvažoval, ale musím se držet, želvy mám, takže stačí.

Ohledně té ceny regulace je to asi ok. Já jsem se ptal ze zájmu, jestli dává smysl ty mé hodinky protáhnout servisem na doregulování. Vzhledem k ceně asi ne. Nechám to až na přetěsnění.

Obecně jaký máte názor na preventivní přetěsňování hodinek? Má se dělat pravidelně po nějaké době, nebo až přestane těsnit?

Když jsme u toho, nemáte někdo zdroj gumiček do Želv? Vždyť to musí stát tak 10 korun. Jsou tam 2 těsnění - dýnka a korunky.

Poslední otázka - přetěsňuje se i sklíčko?

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Panove, nez si dam inzerat do nakupniho vlakna, zeptam se primo tady u chovatelu 🙂 - nebude nekdo poustet ty zakladni, cerny zelvy? Guma, tah, to je jedno.

Rozhoupal jsem se k nim pred nejakym casem a porad cekam, az budou nekde v akci, ale ono ne a uz nemam trpelivost; pritom jiny zelvy maji na Timestore obcas i pod 6kkc novy...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já je teda nemám, ale mám dojem, že jsem na ně někde narazil za slušný peníz. Zkus chvíli hledat na www.picclick.com. Při kliknutí na ty, co tě zajímají, se občas dá proklikat ke kouskům, které vyhledávání na ebay hned nenabídne. Nevím, jak je to možné. Vysvětluji si to nějakými filtry na stránkách pro nás z východní Evropy... 🤷‍♂️. Možná je to blbost a nějaký zkušený ajťák mě opraví...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera dorazily, luneta nelícuje, svět je v pořádku 😁🇯🇵

IMG_20220130_190445.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...