Přejít na obsah

Seiko Legenda - Želvy


People

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 3,3tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Však jo, dneska je na potápění automatika s počítačem, ale historie těch hodinek sahá do 60. let, kdy něco jako počítač bylo velké minimálně jako autobus, pokud to vůbec bylo :)

Některé gumové řemínky na sobě ještě dnes mají potisk s tabulkou kolik času v jaké hloubce můžete být. 

Takže ve spojení s lunetou to byl postačující základ.

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 42 minutami, EDYMI napsal:

Na zadnom veku PRIM Sport II je napísané, že hodinky boli skúšané na 4 AT. Ak predpokladáme dobrý technický stav, tak by ponor do zhruba 30 metrovej hĺbky mali zvládnuť. 

4 ATM sa sice oznacuje aj ako 40m, ale nehovori to o maximalnej hlbke ponoru, pozri napr. tu (sekcie Water Resistance Classification): https://en.m.wikipedia.org/wiki/Water_Resistant_mark

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hodinky Prim neboli vyrábané podľa medzinárodných noriem uvádzaných v linku, ktorý si postol. Veď tie normy ešte vtedy ani neexistovali a navyše boli "západné". Vôbec nepoužívali značenie podľa "Water Resistant Classification". Kde asi bude 1 ATM označovaná tiež ako 10 m. Takže som z toho neodvodzoval maximálnu hĺbku ponoru.

Keď si niekedy videl zadné veko PRIM Sport II je tam doslovne uvedené "Zkoušeno na 4 AT" resp. "Zkoušeno na 0,4 MPa". V hĺbke 30 m pod hladinou vody je tlak približne 4 ATM.

Pripájam aj jeden link.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ze neboli podla dnesnych noriem, to samozrejme chapem. Problematika je ale zlozitejsia a fyzika platila aj vtedy. Spominany hydrostaticky tlak 4ATM je merany v laboratornych podmienkach v pokojovom stave. Ale na vysledku sa podiela viac parametrov ako hustota kvapaliny, jej aktualna teplota, ktora ovplyvnuje uz spominanu hustotu, atmosfericky tlak, zrychlenie pri pohybe. Realna hlbka sa teda moze pre dosiahnutie maximalneho bezpecneho tlaku menit a to k nizsim hodnotam. Ako som uz spomenul, myslim, ze PSII neboli primarne diver hodinky. Nic viac, nic menej. Ale nespochybnujem, ze sa s nimi dalo vliezt do vody, nie vsak seriozne potapat. Len moj nazor samozrejme. :)
Ale plevelim tu cudzie vlakno, uz dam pokoj.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Tak jsem před časem konečně pořídil želvy. Původně jsem chtěl černé, ale nebyly nikde k mání (za levno), ani jste je, Vy škrti :-), nikdo neprodával, tak jsem nakonec koupil pepsi, jelikož se před časem na Timestore náhodou zjevily za sympatických 6700 Kč. Teď řeším dilema, jestli z nich udělat černé (kterýžto postup jsem už zvažoval před koupí a je to jen výměna vložky lunety) nebo nechat být.

Důvodem jednak je, že už mám pepsi SKX a tohle stejný cifr, ručky, luneta a i pouzdro je podobné a jednak že černé želvy mi přijdou tak nějak víc cool a blíž původní logice military hodinek (ok, nejsou military, vím, ale tak nějak vypadají). Na druhou stranu mám i černé willardy (čínské tedy), takže zase aby to nebylo podobné jim... co myslíte?

 

 

20220422_162905.jpg

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak určitě, pepsi luneta klasika je taky a já ji mám rád, ale to zas pak mám dvoje skoro stejný hodinky...

Dark Kinght nee, když už výměna, tak celočernou. Ideálně origo nebo nějaká hodně podobná keramika aftermarket. Dělal MOD nechci.

BTW, kdybych sehnal nějakou jetou vložku (třeba, že někdo dělal MOD), tak by se tam pak nějak musela dolepit? (Nemyslím pochopitelně jako NA stávající vložku, ale postupem: sundat lunetu, vyjmout vložku, vložit do ní tu novou (použitou) a nacvaknout na hodinky. Tj. jako jestli ta vložka tam drží pevně jen tak (jako třeba na igenech) nebo je jí potřeba ještě nějak podlepit).

20220424_152254.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...