Přejít na obsah

Bulova Moonwatch Re-Edition


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 699
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V 26. 4. 2022 v 22:14, Frantik napsal:

Není zac, hod fotky 🙂 

Tady jedna fotka. Cvaknuto jen tak narychlo, pořádně jsem je ještě ani nezkoumal, protože na to nebyl čas a chci na to mít klid 🙂 Takže zítra 🙂 Už se těším. Jinak na foto možná (resp. určitě) vypadají na mou ruko hodně velké, ale v reálu to tak zlé opravdu není a troufám si říct, že nepřesahují ruku. Možná je to i tím, že ačkoliv mám obvod těch cca 17cm, tak nemám ruku úplně "dokulata" 😄 Navíc jak jsem psal, tak oproti těm starým Casio, ačkoliv jsou +/- stejné, ne-li větší, tak opticky vypadají naopak menší. 

A8C70A94-A24B-4508-BDA3-A546216ED3CA.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tombas Taky jsem to seřizoval. To bylo první, co jsem udělal 🙂 Velká vteřinovka byla malino doprava a na malém ciferníku chrona zase byla ručička posunuta malinko doleva a neseděla přesně na nulu 🙂 Ale měl jsem to načteno tady z fóra, jak to upravit. A píše se o tom tuším i v návodu.

Co mě ale zarazilo, tak že při seřizování času na těch Casio hodinkách nemá korunka žádnou "vůli". Při sebemenším pootočení s ní se nepatrně pohne i ručička. A u těch Bulov je trošku vůle, že když malinko pootočím korunkou, tak než se "chytí" i ručička, tak to má trošku prodlevu a navíc i ta samotná ručička má malinko tendenci se volně hýbat (nevím jak to popsat 😉 ). Ale snad je to vlastnost a ne chyba 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na většině hodinek takové mikro vůle jsou, je to dáno konstrukcí, aby všechna soukolí mohla fungovat bez velkého tření a hladce do sebe zapadat. Popravdě jsem to nikdy neřešil a teď to na Bulovách nechci zkoušet, abych si nerozhodil přesně seřízený čas. Každopádně by ty vůle neměly být takové, aby se při přetočení hodinek ručička samovolně viditelně pohnula.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, tombas napsal:

@Sprite máš to pěkné (ty Bulovy). Výhoda nákupu u Helveti je i v tom, že máš seřízený chronograf, já kupoval z USA a přišlo to rozhozené a pár kluků to taky tak mělo. Naštěstí se to dá jednoduše napravit.

image.thumb.jpeg.6f00095eb3fe73a7cb27e3b2a622322d.jpeg

Tak na tomto meši sú parádne 👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Frantik napsal:

kuwa ja si je snad zase budu muset popáté koupit, nebo co 🙂 

Takže jsem v klidu, koupím je pak od tebe :-)). Už dva týdny po nich pokukuju taky, zase, ale jen po třetí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...