Přejít na obsah

Bulova Moonwatch Re-Edition


Daemonultimate

Doporučené příspěvky

V 5. 10. 2022 v 15:26, Ivan Lelák napsal:

Jistě bylo myšleno 26.7.1971... Ale jinak hodinky jsou krásné a i když datum dost lidí nemusí, pro mne je u denních hodinek naopak nutností. A buloví příběh k tomu a navíc za ty prachy... Asi si je musím někde vyzkoušet.

Díky :) Nevím jak se mi to povedlo, asi jsem už myslel na 51. výročí. Nějakou shodou okolností jsem je den před tím, než si psal, po dlouhý době, vzal na ruku a od té doby si je užívám. Pořád mne baví a je na nich, co objevovat. I když je verze bez data autentičnější, jsem na tom s datumem stejně jako ty a líbilo se mi víc pouzdro se saténovou úpravou než leštěnky. Časem jsem začal preferovat menší rozměry, ale u Bulov mi to nevadí. Za ten příběh rozhodně stojí a myslím, že je nedoceněný a dal by se víc využít. Přesnost je také fajn. Za půl roku asi 2 vteřiny. Byly to moje prvni hodinky po tom, co jsem začal číst Chronomag. Původně jsem chtěl automaty, ale nakonec jsem si vybral Bulovy a jsem za to rád:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 699
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jestli ta nová velikost a barvy opravdu nejsou kachna (stále nepotvrzeno), tak se na to hodně těším. Sice mi ty větší na ruce dobře sedí, ale vyzkoušet i tu menší velikost se světlým ciferníkem.. tomu se neubráním :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim vas kolegove. Rad bych se zeptal, jestli je mozne u verze s tahem prehazovat na velcro. Chtel bych ho prikoupit, nebylo to soucasti baleni. Ale nejdrive zjistuji, jestli je tato kombinace kompatibilni. Pokud staci jen prikoupit zakrivene stezejky, muzete mi doporucit, kde je sezenu?

Hodinky jsem porizoval jako darek, velmi se libily. Jsou neprehlednutelne i na vetsim zapesti. Kvituje se, ze to jsou hodinky s pribehem, bezudrzbovost ve smyslu zadneho natahovani/vrteni, citelny cifernik, datumovka a famozni presnost. K dokonalosti chybi jen vetsi WR a byly by to naproste universaly. Zkratka, mam radost, ze delaji radost a libi se.

Diky za rady a zkusenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 18 hodinami, Frantik napsal:

Me se tam normálně vešel NATO strap, takže velcro tak při troše dobre vůle půjde taky 🙂

před 15 hodinami, Americkej napsal:

Navíc to jejich velcro není protahovací, ale má šitý zakončení pro osičky natěsno. Strap není nijak zvlášť tlustej. Tipuju, že to vyjde.

 

Díky pánové. Půjdu do toho. Až teď jsem si při zvětšení obrázků všiml, že to má vlastní osičky. V českých luzích a hájích mi net nic neukázal. Doufám, že to, co jsem našel v zahraničí, je originál, např. zde:

https://www.horloge.nl/bulova-lunar-pilot-zwarte-textielen-band-8961562-b-bk-velc.htm

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

no...tak slavne Lunar Piloty...asi pol roka mi vrtali v hlave...namotali ste ma na ne aj vy chronomagori 🤣...furt som sa k nim vracal ale moje racionalne ja mi nasepkavalo aby som sa na ne pekne vykaslal...a furt toto dokola...nieco ma na nich stale zas a znova pritahovalo - jasne, atraktivny pribeh, Apollo 15, atd...no az mi to nakoniec neeedaloooo a...objednal som...matnu klasiku - set s nylonom a kozou...neskutocne som sa tesil az konecne pridu 🤪 OK, tak a ked dosli ... hmmm...nemozem to nazvat priamo sklamanie, skor rozcarovanie - vedel som velmi dobre do coho idem ...rozmery,spracovanie, disproporcia puzdra a remienka, vysoke sklo, to je vsetko fajn, a dokonca ani velke mi neboli...ale...po otvoreni krabicky som proste cakal ...nieco ako WOW efekt, nejaky ten Apollo feeling, dobyvanie Mesiaca, vesmir...😁 bol som pripraveny ze z nich odpadnem alebo co..😆 no, nic z toho sa bohuzial nedostavilo...akoze fajn, ale... proste... prepacte mi za vyraz, nuda...Monty Pythonovci maju taky skec kde Michael Palin opisuje ake ma ukrutne nudne zamestnanie ako nenapadny uradnicek - "my job is dull, dull, dull, oh god it's desperately dull"...😬 a presne taky dojem na mna urobili aj Lunar Piloty...na zivo na ruke su proste... dull...nudne, nezaujimave...sorry...mozno tak do 200€ by este sli ale 500-600€ je za toto prehnane vela, a to este aj s prihliadnutim na ultra presny quartz...neviem to vysvetlit, ale...tieto Bulovy tak nejak..pocitovo "jemne smrdia Cinou" -tak celkovo...rozhodne nie Amerikou a NASA-ou, ako by spravne mali...😇 po tejto mojej skusenosti mam na tieto hodinky utvoreny nazor ze su tzv. z kategorie "money trap", ako uz upozornoval jeden recenzent na YouTube...nuz mal som jeho nazor vypocut 😆 no nic...skusenost to bola kazdopadne "zaujimava" a pocity "zmiesane"...😀 hodinky sli naspat predajcovi a vratene peniaze miniem inak 🤭 peace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Už budú zachvílu vonku nové 43,5mm, retail 699€. Náramok som systémom rýchlovýmeny. 
https://www.orologio.it/bulova-lunar-pilot-high-precision-chronograph-set-with-extra-leather-strap-98k112.htm?fbclid=IwAR0RZb6g-QlDXt8jImiZaImzQRzB5_BJRhXGBZ4B_A85z3bEIom79NSbBZE

CB21AB97-450F-4679-B0E3-DE34B44CD711.thumb.jpeg.0df4235991f7be7ada5ba7837aa2237a.jpeg

 

Upraveno uživatelem lemon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originál boli práve 43-43,5mm bez date. https://www.watchuseek.com/threads/size-of-the-original-bulova-moon-watch.3057002/

Vesmírne hodinky práve museli mať väčšie ciferníky >42mm kôli čitateľnosti v skafandre

Upraveno uživatelem lemon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Lunary s menším pouzdrem jsou potvrzené, máme je i na webu a první kousky jsou předběžně očekávané někdy na přelomu května a června. K dispozici budou dvě varianty s pouzdrem o průměru 43,5 mm, Bulova 96K111 s černým a Bulova 98K112 s bílomodrým panda číselníkem.
Pouzdra tentokrát nebudou pískovaná jako u 96B251, což je škoda, ale nechme se překvapit, jaké budou na živo. Vypadá to, že obě verze budou mít v balení kožený řemínek ala model 98A186 navíc - ref. 96K111 černý a ref. 98K112 modrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...