Přejít na obsah

Zima se blíží


Doporučené příspěvky

Jestli to tu už bylo tak se omlouvám.

Na čem lyžujete? Boty, lyže, přilba, oblečení.

 

Třeba moje srdcovka jsou lyže Atomic, jezdim už třetí sezonu na skicrossech) a jsou to asi nej lyže co sem brázdil.

Lyžáky mám Salomon juniorky gt a jsou super.

 

Má někdo nějaké nové objekty které by neměly uniknout oku milovníka lyží?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestli to tu už bylo tak se omlouvám.

Na čem lyžujete? Boty, lyže, přilba, oblečení.

 

Třeba moje srdcovka jsou lyže Atomic, jezdim už třetí sezonu na skicrossech) a jsou to asi nej lyže co sem brázdil.

Lyžáky mám Salomon juniorky gt a jsou super.

 

Má někdo nějaké nové objekty které by neměly uniknout oku milovníka lyží?

 

 

Co se týká lyží, tak jsem fandil Salomonu Crossmax na blbnutí a Volkl P50 na normalni jízdu, ale měl jsem možnost vyzkoušet Dynastary... Skicross Pro s vázáním Look Legend jsou naprosto nej lyže na blbnutí :)

A k tomu třeba Look racing comp na regulerní ježdění... a na účtu zbytečnejch 60 na tenhle komplet :(

Ale ty Skicross pro mě faaakt lákaj, schválně se na ně podívej!

Jinak boty mám nějaký Tecniky, oranžový :)

 

Jo, a jinak hadříky - bunda buď Halti, Salebra nebo Bailo, Kalhoty Trespass, Berghaus nebo Halti, noname červená čepice a brýle Boléééééé... A palčáky :D

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zbytečně založené nové vlákno, vlevo nahoře je hledání, kdyby si tam napsal slůvko lyžování, tak by ses tady nemusel dopředu omlouvat...

 

Valachus tady tak loni v zimě nebyl :) :) . Jinak to píšeš přesně pořád se to opakuje stejná a nová vlákna lyže, prim sport II , renovace číselníku a renovace pouzdra. Holt to těm novým musíme odpustit, že nechtějí číst a hledat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak ja sem to vlákno našel ale přišlo mi mrtvé tak sem založil nové a jestli to někomu vadi tak se omlouvam.

 

K těm Dynastarum. Já sem srdcař do Atomicu a moc bych chtěl někdy otestova Stockly. Jinak Bundičku mam Atomic a potom Montura (nej outdoor firma na trhu) kalhoty taky Montura. Hůlky mam Leki a můžu potvrdit že je to hoodně velky rozdil.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow

Odzdola ;) :

 

lyže VIST SL PRO v.165, vázání VIST 614, podložka VIST SPEED LOCK World Cup, 2x Atomic SL11.12, vázání Atomic 612, podložka Atomic

boty SALOMON World Cup Spaceframe

hole Komperdell

bunda, kalhoty SPIDER, Völkl

rukavice Nordface

brýle Bolle

přílba Salomon plně integrální, Bolle standartní

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Valachus: No vidíš, že se to dá najít, když se chce.

 

Nahlasím jednu změnu od dob, kdy jsem založil vlákno na podobné téma.

 

Opustil jsem příliš tvrdé Völkl Superstort šestihvězdy, na kterých jsem udřel jak kůň.

Nabral jsem Elan Speedwavy 14 fusion. Vynikající lyže, výborně točivé, zvládají i delší oblouk. Pro mě takové pohodovky.

Upřednostňuju sendvičovou konstrukci lyží, prostě dřevo je dřevo. No a žádný inovativní systém, třeba Beta u Atomicu (pro mě takové plasťáky) to dřevo lépe nenahradil.

 

Dále hole Scott, bunda Völkl, kalhoty NordBlanc, rukavice Reusch, přilba a brýle Briko.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Maroshi, tak vidím, že jsi dobře přezbrojil! Co tě nakonec přesvědčilo jít do těch Speedwave 14? Měl jsi přece v plánu koupit Speedwave 12. Já se loni moc nesklouzl. Stál jsem na lyžích všeho všudy 2 krát (zdravotní problémy).

Změnu bych měl taky jednu. nejedná se ovšem o změnu materiálu, ale o změnu přístupu! Dospěl jsem totiž k názoru, že bude lépe, když budu využívat služeb "rental ski". Za nové lyže požadované kategorie musím plácnout na dřevo 15K+ a příští rok za ně nedostaneš víc jak 50% původní ceny a to kdoví jestli! V půjčovně za letošní model VIP chtějí 300 za den. Za 7 dnů 1300. Ještě bude záležet na tom, co to budou za modely! Podle informací budou mít lyže značek Völkl, Blizzard, Elan a Rossignol. Navážejí koncem příštího týdne.Tak uvidím?

For PigyCZ: Super nápad! Rád bych se zúčastnil.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nazdar Ali.

 

Ano uvažoval jsem o dvanáctkách, ale prodavač mě přesvědčil, že čtrnáctka je pro mě ideální. Bál jsem dvou titanových plátů(ve dvnactkách je jen jeden), že budou tvrdé jako předchozí Völkle. Prodavač si mě změřil pohledem a řekl, že by ty dvanáctky byly na mě málo, vážím pár deko za stovkou kilogramů. Dlouho jsem v obchodě váhal, protože jsem šel na jisto, že dvanáct je správná volba a on mě přesvědčoval, že ne. Nakonec jsem mu dal za pravdu a dobře jsem udělal. Lyže jsou to fajnové, nejsou zdaleka tak tvrdé a těžké jako Supersporty, prostě si teď lyžování užiju více.

Chtěl jsem si před koupí lyže vyzkoušet, ale tyhle nikde nepůjčovali, tak jsem to risknul.

 

Co se týče lyží z půjčoven, to záleží na co natrefíš, nezapomeň, že na nich jezdí kde kdo a za chvíli jsou ty lyže dost vypráskané, navíc si myslím, že existuje rental lyže, která není totožná s lyží, která jde běžně do prodeje. Takhle to aspoň je v zahraničí, nevím, jak je to u nás v půjčovnách.

 

No a když člověk má lyžování má rád, tak musí mít svá prkna. To není, co řešit, ikdyž hodnota lyží jde pak fofrem dolů, to je jasné, s tím nic nenaděláš.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2Ali: jj, půjčování lyží je dobrá věc... můžeš si vybrat podle nálady, máš je vždycky nachystané a vždycky aktuální model :) měl jsem tak půjčené Elany nejvyšší slalomové řady na instruktorské zkoušky a maximální spokojenost; pro někoho může být problém vysoká záloha, teda aspoň, co já musel dát na dřevo :huh:

 

ale stejně jsem pak neodolal a koupil si Fischer RC4 Race RC 05/06 165 cm... hmm, jenže od té koupě jsem se sklouzl jen jednou, chjo, snad bude letos lepší zima, podmínky i možnosti :guiltysmiley:

 

 

Malá vzpomínka:

tonale_ski.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vlastní lyže vs. půjčovny:

 

Mé poslední vlastní lyže: byly Blizzardy, jejichž název ani typovou řadu již nezrekonstruuji. Jediné co si pamatuju je, jak mi frajer, kterej stál celou dobu na hraně hangu, nedal přednost a vjel mi do cesty. Jediná možnost - boule vedle. Výsledek - lehkej otřes mozku, zkrvavenej xicht a bolavý zápěstí (stalo se ráno, těsně po otevření na brutálně zledovatělém svahu). Zbytek dne jsem strávil na kafi a rumu :crying_anim02:

 

Půjčovny: No, druhej den jsem až na svahu zjistil, že vázání Marker je rozštípnutý a jedna lyže taky. Šel jsem s kámošem do půjčovny. Na hlavě čepici, lyžařský brejle a pod tím eště kuklu. Řikám, že chci lyže. Oni, že oukej. Sundám brejle a prodavač valí bulvy na ty monokly (měl jsem sluneční brejle, které mi málem rozsekly nos a způsobily fialovej moncl u každýho woka) a rudou čáru na nosu. Prosdavač trochu nejistěji, jaký, že to lyže chci. Já, že nevim co má. A sundám i čepici a kuklu. On třeští oči na můj červeno-fialovo-modrej xicht ozdobený šrámy způsobenými ztvrdlými rýhami ve sněhu (takový ty hezký jemný čáry, který vidíte, když kolem projede rolba. No ráno v devět byly tvrdý a ostrý jak břitvy a já je sjel xichtem). Hodně nedůvěřivě se zeptal, jak prej lyžuju. A já na to sebejistě: "Skvěle". A ukázal jsem na nejnovější nejostřejší verzi Atomiců. Kámoš se řezal smíchy kdykoliv si vzpoměl, jak mě ten prodavač napřed přesvědčoval, že to jsou lyže pro výborné lyžaře a když jsem se nedal, tak alespoň neustoupil z toho, že si je musím pojistit.

 

To byla fun :thumbsup_anim:

 

A hlavně jsem tehdy díky půjčovnám poznal i jiné styly jízdy, než na jaký jsem byl zvyklý já. Pokaždé jsem si záměrně vzal úplně jiné lyže s úplně jinými vlastnostmi. Takže zde je výhoda půjčoven - každý den můžete jezdit na něčem jiném. Spíš bych to ale aplikoval v Rakousku, kde opravdu nabízejí kvalitní lyže skoro všude. V tálii to už tak růžové nebylo a ve Francii po mě předminulý rok zase chtěli nehorázné sumy, takže vše má svá pro i proti. Ale jinak bych asi volil cestu střídání lyží - je to fakt prča. A člověka to donutí se víc soustředit na jízdu a taky zjistí, že se dá jezdit úplně jiným stylem. Jaké budou mé budoucí lyže, to nevím. Tento rok asi nebudou - budou hodinky :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Snow
No tak když tady jsou takove souboje mezi dvěmi systémy tak se vás zeptám co čtete?

 

Snow nebo Skimagazin

 

Ja čtu hlavně SKimag, příjde mi že uveřejnuje více recenzí a lepší rozhovory.

Jak ste na tom Vy??

 

Hádej ;) :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...