Přejít na obsah

Alpina Alpiner 4 GMT


Bells

Doporučené příspěvky

  • po měsících...
  • Odpovědi 383
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Dobrý večer pánové,

 

měl bych prosím dotaz a nevím, kam s ním. V prosinci 2015 jsem si koupil Alpinery 4 GMT, za celou dobu nikdy nebyl žádný problém, ale před zhruba měsícem se začaly samy zpožďovat. Nejdřív jsem si myslel, že se prostě málo hejbu :), ale pak se začaly i zastavovat po krátké době nenošení (nevydržely přes noc na stolku), a teď nevím, zda jsem s nimi něco udělal (nevybavuju si, že bych s nimi někde třepnul nebo provozoval nějakou výjimečnou aktivitu), nebo prostě už jen po třech a půl letech denního nošení potřebujou servis.

A teď série blbých dotazů, jsem věčný začátečník:

Kupoval jsem je na Gemnation, tzn. nemám vyplněnou warranty kartičku, tzn. ty hodinky asi nikdy nebudou mít jakože sběratelský potenciál, jen jsem si v té době pořizoval své první automaty a tyhle byly zrovna na Gemnation za super cenu a moc moc se mi líbily, tak je mám. :)

Kam je teď mám odnést na servis? Kvůli výše zmíněnému podle mě nemá smysl je nosit k AD, resp. provede běžnou údržbu nebo i opravu kvalitněji než jiný zkušený hodinář? Díval jsem se na Alpina web, v ČR je tam nějaké service center v Pardubicích, v Německu, kde aktuálně částečně žiju a pracuju, je service center v Düsseldorfu, obojí je pro mě dost z ruky, poštou je asi posílat nechci, pokud to nebude nezbytně nutné.

Do Plzně jezdím tak jednou, dvakrát za měsíc, ale co jsem hledal na fóru, tak tady asi žádný ověřený schopný hodinář není. Ve čtvrtek a pátek jedu výjimečně do Prahy, původně jsem myslel, že se zastavím v Koscomu, ti je umí servisovat, když je prodávají? (Nejsou na webu mezi těmi service centry, nerozumím tomu.) Je reálné, kdybych zítra zavolal, že bych je tam ve čtvrtek nechal a v pátek vyzvednul, nebo je to do druhého dne nesmysl?

Nebo je mám dát k jakémukoliv hodináři "u nás" ve Schwarzwaldu, Mecce německého hodinářství? :) Bydlím a pracuju kousek od Schrambergu, tak jsem si minulý týden kvůli sestry svatbě a abych měl co nosit, až budou Alpinery v servisu, pořídil přímo ve fabrice další kus z podpisu. :)

 

Omlouvám se za takový elaborát, případně to přesuňte do nějaké žumpy. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opraví je jakýkoliv schopný hodinář, přece jen je v nich Sellita...sice i s nadstavbou GMT od Alpiny, ale to problém skutečně nebude.

Co se týče Koscomu, tak ti je určitě vezmou, určité "zásahy" dělají přímo tam, pokud už je to moc, tak posílají právě do Pardubic, kde je ČR distribuce.

Opravě do druhého dne osobně nevěřím, pokud tam bude skutečně něco vysloveně pokažené, jakože asi bude. Přece jen je musí rozebrat, případně vyměnit díly atd...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkej, to jsou tvoje fotky? To je bomba, já myslel, že jde o produktové foto. Co na to používáš za techniku?

 

Edit: myslel jsme Live simply - zakladatele vlákna, jak to čtu na mobilu, tak jsem po otevření nevěděl, na jaké jsem stránce...

Upraveno uživatelem Kotvazz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Live simply je motto, můj nick je o fous výš - Bells...a díky, ale do produktových fotek to má hodně daleko :) Slovo technika je v mém případě celkem úsměvné, protože fotím iphonem a zbytek obstarají kouzla v PS.

 

Mno a když už jsem po dlouhé době ve svém vlákně, tak se sluší taky něco přidat, takže níže...

 

post-25778-0-58736400-1562099724_thumb.jpg

 

post-25778-0-11746600-1562099740_thumb.jpg

 

 

Nějaké wristshoty...nosím je stále a pořád, zub času už se na nich taky pěkně podepisuje, ale každý ze šrámů je můj a tak to má být, ty hodinky stárnou společně se mnou.

 

post-25778-0-52976100-1562099874_thumb.jpg

 

post-25778-0-48715200-1562099886_thumb.jpg

 

post-25778-0-14025100-1562099905_thumb.jpg

 

post-25778-0-83991400-1562099953_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Bellsovy fotky a hodnocení Alpinerů 4 GMT mne tak nahlodali, že jsem neodolal a objednal je taky - ale neměl jsem představu jak si čekání na ně užiju.  

Celý rok 2019 jsem kolem nich slintal jak lovecký ohař kolem koroptve. Na Jomashopu je měli za 699 USD, ale skoro rok nebyly skladem. Až 1.1.2020 na mne vyskočil mejl, že je naskladnili. To bylo znamení - lepší začátek roku nemohl nastat a tak jsem je ihned objednal s doručením bráchovi do USA. Uběhl leden a jomashop nic, uběhlo půl února a zase nic. Peníze z karty si nestrhli a objednávka furt ve stavu - PENDING. Po třech dotazech odpověď, že mají dojít, a že je pošlou - aspoň něco. A bum 20.2 2020 přistáli u bráchy. Jedna část hororu za mnou. 

21.2.2020  odlet z USA směr ČR, 27.2  už byly v Londýně a tady se to zadrhlo. Kua lidi 3 měsíce status - čekání na další odbavení. Na konci května zrušila USPS trasování a číslo mé zásilky se objevilo na úplně jiné zásilce v NEW JERSEY. To už jsem ohlodával stůl.  Hnal jsem bráchu na poštu podat reklamaci, ale ten pacholek stačil účtenku za poštovné vyhodit. Dotazy US Post, Royal Post, Česká pošta - bezvýsledně. Minulý týden už jsem se definitivně smířil s tím, že jsem Alpinky prodrbal. A to jsem jim koupil MESH řemínek a od Hirchů GEORGE i s motýlkovou sponou a poručil si kazetu na hodinky k svátku. Takže všecko tu čeká - to asi odepíšu i s něma. 

Ejhle dnes doporučené psaní  z celní pošty - Hned jsem vyplnil vše co chtěli a jsem v očekávání jak prvorodička. AŤ už si ti loupežnící vyměří co chcou - hlavně že se završí půlroční čekací martýrium. 

Jakmile dojdou - dám sem nejaký šťastný fotky  🙂 

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to je tedy pořádně drsný začátek, čekat takovou dobu bych nevydržel, ale zase je máš za nejlepší cenu, jakou jsem kdy viděl, mě to před lety vyšlo mnohem dráž :) Tak hlavně ať ti dělají pořádnou radost, když už jsi na ně čekal takovou dobu a fotky sem z vesela sypej. Koukám, že sám jsem tady už dlouho nic nepřispěl, takže takto...Po letech mají spoustu šrámů z různých míst, na které se se mnou podívali, nebo z různých akcí apod., zdaleka už nejdou tak přesně, jako dřív, stejně tak nátah je horší - půjdou do lázní na rekonvalescenci :) Stejně je mám pořád rád a stále si stojím za tím, že není moc hodinek, které by je mohli nahradit, respektive ano mohli, ale už by to musela být vyšší liga.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bells  -  díky, 

tahle tvoje skoro privátní sekce mne fakt dostala, veškeré fotky a laborace s řemínkama - tahama mne dost motivovali. Fakt jsem si nemyslel, že příjezd vytoužených hodinek bude takhle divoký.

Obava druhá - přiblížit se kvalitě tvých fotek    - to bude safra výzva.

Byl bych rád aby toto téma bylo ještě chvilku živé. Už jen pro ty tvoje foto výtvory. A myslím, že by bylo škoda, kdyby zapadlo v balastu nového ......     

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem rád, že to působí na lidi takhle pozitivně a věřím, že dalším ušetřím i nějaký ten zlaťák, když uvidí různé kombinace a že ne všechny jsou úplně zdařilé. Já se nakonec dostal na 3 nejlepší - originální tah, ten je jasný, poté Hirsch Performance, to je skvělá kůže / guma a pak super pohodlný Chevron, víc už nepotřebuju.

O fotky se neboj, však jsou to hlavně mobilovky, to se dá překonat naprosto v pohodě :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu poněkolikáté. Hodinky se toulají po světě půl roku a naše "lemrácká" pošta mi je doručí na druhý den po odeslání podkladů k celnímu řízení. Ty státní lemry občas umí i mile překvapit. Omlouvám se všem zaměstnancům pošty - ti pouze pracují pro tuto instituci.  


Nicméně hodinky jsou ještě hezčí jak na těch famózních fotkách od Bellse. Ale chybička se vloudila. ALPINA jaksi nepředpokládá, že by někdo mohl mít větší ruku než hladový Somálec a nebo zavedli drastické úspory a šetří i na dálce tahu. Délka tahu je tak na max na 18 cm ruku a já mám 21 !! Takže origo tah asi moc neužiju 😞 I když dává těm hodinkám šmrnc. Leda bych sehnal články do tahu navíc .....  

Ještě, že jsem připravený a syslil jsem dopředu, krátíce si čas při čekání na doručení.. 

Foceno na rychlo bez úprav jen pro doložení. Asi teď půjdou rychle na kůži a pak se pohraju s mesh tahem.    

Končím Bohoušovou hláškou  - " já su tak šťasné ! "   

 

IMG_0278.JPEG

IMG_0279.JPEG

IMG_0281.JPEG

IMG_0282.JPEG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V první řadě tedy gratulace, když jsou konečně doma a jsem rád, že jsi z nich nadšený.

S tím tahem je to docela záhada, protože tak, jak to máš, tak mám já přesně zkráceno, ale až potom, co jsem ho právě sám zkracoval, dokonce i přesně ten půldílek tam takto mám. Každopádně plný tah má minimálně ještě jeden půl dílek a řekl bych že ještě pak jeden - dva celé, které mám někde doma zahrabané....určitě není takhle krátký. Každopádně si nemyslím, že  by to tak vylezlo z Alpiny a nechci malovat čerta na zeď, ale malinko se obávám, že na ty hodinky někdo hrabal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky Bellsi, 

bylo mi divné, aby ten tah byl tak krátký - Jomashop asi ví proč na nich bylo 70% slevy. Nicméně vše bylo vč tahu poctivě zabaleno do plastu - Hodinky byly omotané a zalepené celé a tah byl dokonce ve svařeném plastu, který musel násilím dolů .....  

Nicméně hodinky včera skončily na meshi 

 

IMG_0287.JPEG

IMG_0288.JPEG

Upraveno uživatelem Fifek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...